Украинското контранастъпление цикли, ще бъде "дълго и много кърваво"

Никой не трябва да си прави илюзии, заяви Марк Мили
213
Украинското контранастъпление цикли, ще бъде "дълго и много кърваво"
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинското контранастъпление се развива по-бавно от прогнозираното, но напредва уверено, заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Марк Мили, цитиран от Ройтерс.

"То се развива по-бавно, отколкото бяха прогнозите. Това не ме учудва. Войната на хартия и истинската война са две различни неща. В реалната война умират реални хора", каза Мили пред аудиторията в Националния пресклуб във Вашингтон.

Той добави, че настъплението "напредва уверено и целенасочено, проправяйки си път през сложни минни полета и други" препятствия.

Според него всичко това ще отнеме "шест, осем или десет седмици и ще бъде много трудно".

"Ще бъде много дълго и много, много кърваво. Никой не трябва да си прави илюзии", предупреди Мили.

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви, че контраофанзивата върви "по-бавно от желаното", припомня Ройтерс.

Украйна твърди, че е освободила 130 квадратни километра в южната част на страната, но това е малък процент от териториите, отвоювани от Русия.

Снощи Зеленски посочи, че силите му напредват "във всички направления", а украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр заяви, че армията "напредва по план" и че контраофанзивата трябва да се оценява с оглед на "много различни военни задачи".

Русия не признава твърденията на Украйна за отвоювани територии и казва, че силите на Киев търпят тежки загуби, допълва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Важното е да трепят колкото може повече opки.
157
16
 
51
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
Уkpoпите вече загубиха 40% от мобилизираните за контраофанзивата сили, а още не са пробили дори първата отбранителна линия. С тоя темп на "напредване", докато превземат наново дори една трета от освободените от Русия територии, просто няма да остане жив украинец.
156
71
 
25
 
! Отговори
Пригожин преди 9 месеца
Тук е пълно с военни експерти, направо си мисля, че всеки русофил е военнен експерт при условие, че повечето не могат да пишат правилно! Говорите за контраофанзива която няма 20дни от както е започнала(това го знае само украинския щаб) Я като сте такива експерти коментирайте тридневното превземане на Украйна да видим какви сте експерти! От 24.02.2022 до сега точно 3 дни са!Хахахахахахаха! Мушмороци! Втората армия в света а? Хахахаха!
155
20
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Контранастъплението е добре че цикли, но е забравило да си нареди паркета преди цикленето.
154
11
 
53
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Владимир Путин преди няколко месеца го каза просто и ясно: "Русия няма как да бъде победена на бойното поле". И в момента за жертвите от украинска страна е виновно западното и украинското командване. Защото пращат пушечното си месо на сигурна смърт срещу системи като "Солнцепек" с огромен радиус на поражение. За съжаление в Украйна вече няма как да стане преврат, защото режима там стана нацистки и всеки опит за преврат се наказва със смърт. До последния украинец за съжаление...
153
2
 
29
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Украинците напредват ..и за "освобождение" на 10 -15 км 2 им струва по цяла бригада загуба (една бригада май бе от 3500 до 5000 човека) и се задаваш въпроса,а те ценят ли украинските момчета и мъже ,главнокомандващите от ... то е ясно ,че бързат за самита в Прибалтика (12 юли май бе),да покажат резултати пред НАТОвци ,но мисля ,че не си заслужава толкова жертви на хора .
152
1
 
21
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
На четири направления е контранападаението на украинците ...Херсонско,Запорожско,красно-лиманско,южно донецко...украинците търпят страшни загуби ..затова мАРК мИЛИ се застрахова от голямите жертви на украинците,те дори изпратили по едно направление където украинците губят много жива сила ,американски инструктури..
151
28
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 9 месеца
настъплението да бъде дълго може но да бъде кърваво само за колхозопитеците.и накра съд в Хага за пундин
150
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
Седал ми Сашко да плаче за УкроФа...
149
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да видим кога украинците ще им просветне, че от никакво контранастъпление не им трябва, особено дълго и кърваво и не обърнат пушкалата към зеления шмекер, който ги прати на тая кървава баня, за един гол американски пуй.
148
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не си правя илюзии, ако милият си ги прави. Никакво контранастъпление няма и не може да има. Украинците разглобяват леопардите, за да не стават мишени. Авиация нямат. С лъкове и стрели ли ще контранастъпват? Те и жива сила нямат, а и масово цели девизии доброволно се сдават в плен. На никого не му се мре за краварските интереси.
147
5
 
37
 
! Отговори
mda преди 9 месеца
И след 8 седмици като няма никаква "възвращаемост на инвестицията" кво прайм ?Чакаме пак да мине зимата и така по 150 км. отвоювани на година в този век Киев няма да си върне територията.Обаче ще си загуби окончателно населението !
146
48
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки ден руските фашисти ядат бой и отстъпват бавно,защото са мазохисти.
145
7
 
31
 
! Отговори
шмatka преди 9 месеца
Въпросното какво там беше настъпление ли контра ли не да цикли ,ами хич го няма и не може да го има!
144
1
 
13
 
! Отговори
Ку-ку преди 9 месеца
Годзила е още във филма.
143
48
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 9 месеца
Русия кога е признала за нещо. Те не признават и че са започнали пълно мащабна война в Украйна , а малка военна операция, с половин милион загинали. Били си отбранявали от НАТО.
142
4
 
8
 
! Отговори
Фитьо преди 9 месеца
Фитишката ми идея е да вземат Годзила от филма по лимонова след малко ,само руснаците да не и пратят Кинг Конг.
141
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на един съсед колежка, нейната леля казала че контра-отстъплението буксува, та да питам тук?
140
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
един преятел каза, че 45 000 полицаи гасят пожара на демокрацията във Франция!
139
15
 
55
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Укрофашагите ще бъдат изпечени и е въпрос на време безполовото НАТО и началниците му от ФАЩ да бъдат прогонени.Където е отишъл наглия кравар ,там мир няма.От Виетнам до Усрайната ,навсякъде краварите носят войни и разруха.Факт.