Украинското контранастъпление цикли, ще бъде "дълго и много кърваво"

Никой не трябва да си прави илюзии, заяви Марк Мили
213
Украинското контранастъпление цикли, ще бъде "дълго и много кърваво"
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинското контранастъпление се развива по-бавно от прогнозираното, но напредва уверено, заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Марк Мили, цитиран от Ройтерс.

"То се развива по-бавно, отколкото бяха прогнозите. Това не ме учудва. Войната на хартия и истинската война са две различни неща. В реалната война умират реални хора", каза Мили пред аудиторията в Националния пресклуб във Вашингтон.

Той добави, че настъплението "напредва уверено и целенасочено, проправяйки си път през сложни минни полета и други" препятствия.

Според него всичко това ще отнеме "шест, осем или десет седмици и ще бъде много трудно".

"Ще бъде много дълго и много, много кърваво. Никой не трябва да си прави илюзии", предупреди Мили.

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви, че контраофанзивата върви "по-бавно от желаното", припомня Ройтерс.

Украйна твърди, че е освободила 130 квадратни километра в южната част на страната, но това е малък процент от териториите, отвоювани от Русия.

Снощи Зеленски посочи, че силите му напредват "във всички направления", а украинската заместник-министърка на отбраната Ханна Маляр заяви, че армията "напредва по план" и че контраофанзивата трябва да се оценява с оглед на "много различни военни задачи".

Русия не признава твърденията на Украйна за отвоювани територии и казва, че силите на Киев търпят тежки загуби, допълва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
16
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
всеки ден, като няма новини се пише, че настъплението цикли. ако обаче има руска контраатака, статиите са с геолокации, (СНИМКИ), имена. малко като криминалната хроника дето убиеца е А.Х., съучастника Ф.М, а бай здравко каменов желязков , живеещ на ... с телефон ... егн ... е открал от нонстопа кофичка кисело мляко, щот е охрана на пазара и му плащат на високосна.
137
4
 
0
 
! Отговори
Joe Bidet преди 10 месеца
158, а от другия лагер не мислиш ли че разсъждават по АБСОЛЮТНО същия начин?
136
0
 
9
 
! Отговори
читалище заря преди 10 месеца
аз ли нещо съм *** или некой с килийно е превел едно изречение от цял материал и си е съчинил "новина" като сте дежурни събота, спрете да пиете до откат в петък що нема такова излагане.
135
8
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Путин се изпусна, че нищо не знае за ситуацията на фронта. Според него само за една седмици украинците изгубили 260 тежки машини от които 40 танка. В Кремъл си играят на развален телефон.
134
23
 
8
 
! Отговори
ТОВАРИЩИ.... преди 10 месеца
...ВАШИЯ ЖИВОТ Е НИЩО----ВАЖЕН Е ЖИВОТА НА ДЖУДЖИ И ПАРИЧКИТЕ МУ....!!!!"РУСКИЯ ЖИВОТЕЦ"---Е КОПЕЙКА,..ха,ха,хааааааааа...НЕ СЕ КОСЕТЕ!
133
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТОВАРИШИ, КЪДЕТО ОТИДЕТЕ И ТОВАРИТЕ ЗА ВКЪЩИ ! И СЛЕД ВАС РАЗРУШЕНИЯ И ТРАГЕДИИ ! НО ИМА БОГ И ЩЕ ВИ СПОЛЕТИ ТОВА, КОЕТО ПРИЧИНЯВАТЕ НА ДРУГИТЕ !
132
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бабите в автобуса говореха, че не върви добре настъплението. Споменаха месомелачка.
131
13
 
36
 
! Отговори
уточнение преди 10 месеца
До края на лятото укрофашагите ще са поне с 200 000 по-малко , ако руснаците не решат да приключат напълно с подлите усраинци и цялата им к.чи.на.Крайно време е да върнем на Зеле Наркомана всичките му дезертьори ,които усмърдяха нашето Черноморие.Тези нагли пияници вече не се траят.
130
6
 
30
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
"Никой не трябва да си прави илюзии, заяви Марк Мили". Точно Мили си прави илюзиите, че Путин ще чака бандеровците да се туткат още 5 години, докато Западът им произведе оръжието. Украйна я превърнаха в Испания от Гражданската война между 2-те световни. Всички си изпитаха оръжията в реални бойни действия на гърба на украинците.
129
18
 
6
 
! Отговори
УСПОКОЙТЕ СЕ : преди 10 месеца
..СЕГА , КАТО "ЗАЧИСТИ" ПУТИН "ГЕНЩАБА"----ЩЕ ПАДНЕ БЕГАНЬЕ ОТ ФРОНТОВЕТЕ.... И НЕЩАТА ЩЕ СЕ УСКОРЯТ НЕИМОВЕРНО ....ЗЕР МНОГО МУ СЕ РАДВАХА НА ПРИГОЖИН !!!САМО НЕ РАЗБРАХ---КАКВИ ЩЕ СА ОТНОШЕНИЯТА НА "КОПЕЙКИН --С МИТРОФАНОВА" , ЗАЩОТО И КОПЕЙКАТА НАБИРАШЕ КАНДИДАТИ ЗА "ВАГНЕР" И МУ БЯХА ПРАТИЛИ СПЕЦИАЛЕН АГЕНТ ЗА ВРЪЗКА !!!!/.. ама ДАНС--нещо покри "агентчето"../
128
23
 
9
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 10 месеца
Войната не е мач по телевизора, не е 90 минутно шоу. 6 месеца руснаците превземаха Бахмут и накрая Пригожин се отказа. До края на годината надали ще остане и 1 руски войник в Украйна1991.
127
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Резултатите от контраофанзивата са видими. Борел дет говореше пред микрофоните за унищожаване на Русия почна да си говори сам за тайни преговори... Факт.
126
0
 
5
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Като не вкарваш голове ти вкарват,поне във футбола е така.
125
20
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
ДОБРА- ,БАВНА ...ама контраофанзивата си върши работата --ВХОДА КЪМ КРИМ Е ПОД КОНТРОЛ И ПРЕЦИЗНО ПРОСТРЕЛВАН , КРИМСКИЯ МОСТ Е НЕИЗПОЛЗВАЕМ , РУСНАЦИТЕ СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ АЕЦ-ЗАПОРОЖИЕ , БАВНО НО СИГУРНО ВСУ СИ ВРЪЩАТ СЕЛА И ЗАЧИСТВАТ ДОНЕЦК , ТОКАМАК Е В КЛЕЩИ ....хохоаухаха...ХУБАВИТЕ РАБОТИ СТАВАТ БАВНО , А НЕ КАТО ПРИГОЖИН НАБЪРЗО ДА ...." ХОДИ У МОСКВА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ"!!!
124
24
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
От статията се разбира,че украинската контраофанзива не цикли,напротив развива се,но по-бавно от очакваното.Злото трудно се побеждава,но накрая окупаторът ще бъде изритан от Украйна.
123
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази офанзива е провал. Есента и зимата ще дойдат и ще стане ясно, че няма никакви резултати, тогава лъжата няма да може да бъде скрита. Сега се прикрива загубата на техника и хора при почти никакви резултати, но ще дойде краят на тази операция и като се калкулират жертвите и резултатите няма да е никак добре.
122
2
 
17
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
В момента най-належащите окраински нужди са от гробари, че тамошните не смогват!
121
5
 
34
 
! Отговори
Беновска пипа преди 10 месеца
Украинското контранстъпление, ако изобщо има такова, ще продължи докъдето и докогато Русия реши. Засега не искат да стигат до крайности. Дано издържат без глупости, докато минат изборите в САЩ на 7 ноември 2023 г. Очаква се след тях САЩ най-после да прекрати тази безсмислена война.
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имам паркет за циклене, могат да заповядат да циклят у нас :DЕзик мой, враг мой - слоган на българската журналястика.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой се интересува от тази новина в 07.34 часа в събота??? Съвсем сте превъртяли и затъпяли. Нямате ли личен живот, деца, ангажименти, грижи?