Русия и Китай били заплаха за господството на Запада

10 000 руски затворници за загинали в Украйна
24 май 2023 16:42, Александър Попов
121
Русия и Китай били заплаха за господството на Запада
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Западът вижда в Русия и Китай противници, които представляват екзистенциална заплаха за неговото господство, предаде Ройтерс.

"Както се вижда от изявленията, направени на наскоро приключилата среща на върха на Г-7 в Япония, Западът разглежда Русия и Китай като стратегически противници, които представляват почти екзистенциална заплаха за неговото господство", каза Лавров.

Междувременно ръководителят на руската групировка "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че около 10 000 затворници, които той е вербувал да се бият в Украйна, са били убити на бойното поле.

Миналата година Пригожин обикаля руските затвори, за да убеди затворниците да се бият с "Вагнер" в Украйна срещу обещана амнистия след завръщането им, ако оцелеят.

Смята се, че затворниците са били използвани като пушечно месо в Украйна, което е причина за повечето от загубите на “Вагнер”.

"Взех 50 000 затворници, от които около 20 процента бяха убити", казва Пригожин в интервю.

Пригожин заяви, че подобен процент са били убити сред тези, които са подписали договор с Вагнер, но не посочи точна цифра.

През уикенда както наемническото формирование, така и редовните руски войски заявиха, че ключовият град Бахмут в Източна Украйна е паднал, но Киев заяви, че украинските сили продължават да се сражават за него.

Пригожин, чието влияние нарасна изключително много по време на продължаващата повече от година офанзива, отправи язвителни критики към руските висши военни, обвинявайки ги, че са отговорни за огромните загуби.

Той обвини руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, че са некомпетентни и са причинили прекомерни загуби.

"В момента има десетки хиляди роднини на загиналите. Вероятно ще има стотици хиляди. Не можем да се скрием от това", каза той.

Той призова военния елит на Русия да изпрати собствените си деца на фронта.

Пригожин заяви, че неговите бойци ще се изтеглят от разрушения град до 1 юни и ще предадат контрола на руската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз имам 5 приятели които емигрираха в Петербург, 6 в Масква, 3 в Екатеринбург и 2 в Челябинск! Всичките казват че е много по добре от САЩ, но не са ходили там! Това няма значение!
31
6
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 11 месеца
И аз имам приятели в Америка. Наркотизираха се. Бездомни са и са на фентанол. Ето видео от градовете в САЩ! Цели квартали с наркозависими бездомници, които са буквално зомбирани. Това е по страшно от зомби апокалипсис. https://youtu.be/Bi1Kf-1qd6Y
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западът не може да загуби тази война. Кризата която ще последва ще бъде с много повече жертви отколкото ако мобилизира набира и го прати на бойното поле в Украйна.
29
7
 
11
 
! Отговори
Тия дето изхвърлиха преди 11 месеца
обеднен уран навсякъде по складовете на Украйна и след взривовете в Хмелницки и Павловка, микро частици от тоя уран ги дишат всички от Украйна та чак до Германия. Тия не са ли заплаха за Човечеството?? Реторичен въпрос! Разбира се че са. Ама чакай кои бяха тия? Не беше ли Ришито Сунакчо и подопечната му държавица на име МАЛОбритания?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Пригожин прогнозира, че резултатът от войната в Украйна ще бъде "стотици хиляди жертви" и призова за въвеждане на военно положение в Русия, смъртно наказание, започване на нова мобилизация, обръщане на икономиката към война и "няколко години живот в образа на Северна Корея"... Руският олигарх обаче се противопостави на използването на ядрени оръжия от Русия срещу Украйна, сравнявайки подобен ход с опит да убиеш с брадва съсед, който те е ударил с шамар по лицето.... .Ха-ха-ха!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САЩ вече не може да мине без Китай. Не и без гражданска война.
26
4
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 11 месеца
Това са измислици и не си прави труд да ги пишеш! Само хаштаговете Хамерика и Краварите и сте ясни какви приятели са се върнали.Те ако са те познавали няма да ти се обадят!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
незнам за Китай, но Русия е опасна преди всичко за самата себеси
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САЩ започнаха да налагат икономически санкции на Китай когато стана ясно, че китайската икономика е на път да изпревари американската, факт. Стане ли това, приключва едноличното налагане на икономически санкции от САЩ като средство за извиване на ръцете на други държави. С факти не се спори.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Залужни е спасен обаче не може повече да изпълнява задълженията си едвам са го спасили отваряли са му черепа
22
0
 
12
 
! Отговори
За сметка на това преди 11 месеца
пък Западът е пухкав и мек и не е заплаха за никого! Раздава грантове на калпак! Ето Ицко Иванов взима и пълни джобовете. У нас Роби на Козяк да искаш! У нас си имаме Ицето Иванов и сие които ежедневно робуват на Козяк! Ходят на работни закуски а после бърже бърже в парламента да предложат я оръжия за Украйна, я Американски уран за АЕЦа, я закупуване на още оръжия от ФАЩ. С робия си изкараха апартаменти коли. Добре си робуват!
21
0
 
9
 
! Отговори
Гринго преди 11 месеца
Днес видях един стар приятел. Върнал се е току що от Хамерика, за постоянно сред 20г. престой. Беше тай-върлият почитател на САЩ. Първите му думи бяха "то там не се живее". Интересно, но от една година насам, това е 5 мой познат, който твърди същото.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи че Украйна е заплаха, те ги помляли по техни занижени данни! Съвсем нормално е Русия да приключва тази безсмислена операция и да се маха като в Афганистан! Другото е жертви всеки ден без нищо да става.....така и години може! Това че диктатор не може да признае неуспех е друга тема!
19
0
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 11 месеца
Ето и още едно видео от резултатите в Ирак от тази човеколюбива политика. Скоро и у нас https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А кой назначи запада за господар?
17
3
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 11 месеца
Тая сага с обеднения уран на Ингилизите тепърва започва. Още десетки и стотици години ще има израждания и генетични мутации из цяла източна Европа. Свободните медии защо не откриват десетките хиляди случаи на хора с генетични мутации и израждания след като човеколюбивия световен хегемон САЩ изхвърля в Ирак десетки хиляди тонове ядрени от-па-дъ-ци под формата на снаряди от ОБЕДНЕН УРАН. Ето и видео по въпроса: https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
16
1
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 11 месеца
някой дърпа чергата на запада. Ние се мислим за запад ама запада винаги ни е гледал като 3та ръка хора. Жалко е, много е жалко това което се случва с България в тия глобални катаклизми. РУсия и Китай дали ще обърнат системата не е ясно, но има предпостави за това. Трябва много много добре да премислим какво правим. Тъжно е, че има само марионетки сред политиците ни и нито един истински българин.
15
1
 
11
 
! Отговори
Западът запАда преди 11 месеца
Баба Ванга е казала, че камък върхъ камък нема да остане в Париж и след това същото ще стане в цял ЕС без Бг. Затова Слава Севрюкова казва до 2026 г всички да се връщат в Бг, че после и да искат няма да могат. А конкретно във Франция няма пари, защото мигретата, които Сорос и неолибералите им набутаха не работят, но взимат огромни помощи и по 1000 Е за всяко дете, а един от протестиращите каза, че се скъсва от работа за 800 Е. А още много лежачи-мигрета се гласят да им натресат, за отглеждане.
14
0
 
16
 
! Отговори
До 16 преди 11 месеца
Бил съм там и съм видял с очите си напредъка на Китайския народ! Уникално! Оставете това ами сега тестват влакове стрели със скорост 1000км в час. https://youtu.be/KBIUvRt1fbQ Очевидно учни и кадърни хора, които работят здраво но и си знаят интереса и знаят цената на труда си, това е огромна заплаха за Запада! Западът иска Ицко Ивановци на които да бутне някой шев и да си продадат и държавата и майчиното мляко. Докато народът им мизерства.
13
12
 
2
 
! Отговори
Карлуково преди 11 месеца
Русо спия затънала в Донбас и просеща помощ от Китай, Иран и Сев. Корея е "заплаха за Запада" га га га. Анекодот след анекдот. Ка тун с изпарила се профи армия и удари и диверсии на собствена територия, с милиони избягали от началото на войната, с непроизвеждаща нищо фейк икономика е заплаха за Запада, който е жизненоважен номер 1 търговски партньор на Китай, и Китай въпреки, че Запада му е откъснал Тайван си трайка и е фабрика на Запада.Алооо Карлуково, с какво се е напушил лавровката веее?