Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко

Почернената майка пита: Толкова ли струва един човешки живот?
Обновена: 24 окт 2024 12:46 | 24 окт 2024 12:12, Инна Ангелова
108
Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко
Снимка: БГНЕС

Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха присъда три години лишаване от свобода по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Според обвинението братята са косвено замесени в убийството.

Съдия Спасимир Здравчев призна за виновни близнаците от Цалапица за това, че са помогнали на сочения за пряк убиец на младежа Рангел Бизюрев да избяга след убийството на Митко Малинов.

Още по темата
Двамата братя получиха наказание три години затвор, при първоначален общ режим. От присъдата ще се при спадне времето на задържане, което е година и три месеца. Освен това всеки от двама трябва да заплатят по 3253,30 лева за разноски по експертизите на досъдебното производство и явяване на експерти по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд в 15-дневен срок.

Веднага след произнасянето на присъдата майката на Митко Атанаска Бакалова попита: "Толкова ли струва един човешки живот? Вече няма на какво да вярва! Те са съучастници в престъплението заедно с Ангел Бизюрев. Надявам се да им се повдигнат обвинения за умишлено съучастие в убийство".

В края на юли 2023 г. Димитър Малинов изчезна, а по-късно тялото му беше открито заровено под строителни отпадъци край село Цалапица. По случая като извършител беше обвинен Бизюрев, който избяга от страната, но беше заловен и депортиран от Дания в края на ноември.

За укриване на трупа на Малинов бяха обвинени 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови. Заради провал в разследването по случая бяха разследвани и отстранени началници в местните дирекции на МВР. Граждани от Цалапица организираха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с искане за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Темида
Година затвор условно за молдовец, превозвал мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 53 секунди
Подигравка,поредната подигравка с всички...
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
Шом за убийство осъждат убийците само на 3 години затвор. В България никой повече не иска да живее!
93
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 минута
аз не разбрах тези 4 младежи учат ли работят ли с какво се препитават какво етова възпитание за една забележка да уреждаш среща и да убиеш жив човек близнаците като излязат с какво ще се занимават те вече са опозорени за цял живот
92
0
 
1
 
! Отговори
До 89 преди 1 минута
А Защо са били там посред нощ?!? Дали случайно?! Не вярвам.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
бреее за притежание на цигара трева дават повече...
90
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Опашки за банани вече няма, но и справидливостта отлетя с опашките за банани. Сега по-комфортно ли се чувствате?
89
1
 
2
 
! Отговори
До знаеш преди 9 минути
Едно си баба знае, едно си баба бае.Тия хора са привлечени и осъдени за лично укривателство. Това означава, чете нито са участвали в побоя, нито пък предварително са се съгласявали да помогнат на извършителя да се укрие. При личното укривателство това нещо става едва след края на престъплението. Ако са знаели преди това щяха да ги съдят като помагачи, А това вече са съучастници и присъдата е друга.
88
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 минути
"Зеленият Път" е книга на Стивън Кинг, илитератииииииииии!!!! :D :D :D
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
а май ще излезе накрая, че единия близнак е нанесъл фаталния удар, сигурно е тоя доволния на снимката
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Значи вижте с'я - тия, че ще излязат скоро е ясно. Няма да им се посяга първоначално. Да изчакат роднините на жертвата някой и друга година да се размножат двете близнета. После да загубят двете близнета най-милото си, да виддят, да усетят какво е и как е! Ако ви звучи жестоко, не - гaдтa трябва да си научи урока. Сега се смята за недосегаема. Вижте го единия какъв е небрежно ухилен. Полицаи ги прикривали, пропуски в следствието.... И то за едни ми.оци, какво остава за факторите в държавата!!
85
0
 
5
 
! Отговори
До знаеш преди 15 минути
Муа ха ха, ти и двумесечен стаж да имаше, нямаше да дрънкаш за общественото мнение, защото щеше да знаеш, че общественото мнение влезе ли в съдебната зала, правото излиза през прозореца. Или в твоята уж "30 годишна практика" си се доверяваш на общественото мнение.Ха ха ха. Що за юрист си тогава......би трябвало да знаеш, че ако оставиш правото в ръцете на обществото,то всеки втори ще бъде набиван на кол.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Защо думата "дo.битък" да е нецензурна, би ли обяснил някой на мен незапознатия?
83
0
 
6
 
! Отговори
Знаещ до 48 преди 20 минути
Ми не съм студентче а имам 30 годишен стаж. И именно поради това твърдя следното с уговорката че не съм чел делото и аз. Имаме убийство на младо момче; имаме уговорка да се покрие тялото предварително; имаме признание на един от братята, че е удрял итой Димитър. При тези факти какво ще кажеш за размера на присъдата ? Има ли утежняващи отговорността обстоятелства ?
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Ceляндypи. Да се избиват. Само да не ни се изпречват на нас знаещите, можещите, създаващите блага и проспериращи. Тази биологична маса от зле образовани, безперспективни човеци е малко по-високо от главите ***. Създадени са за да работят и да се размножават, защото са нужни нови попълнения за армията от водещи безсмислен, нерадостен живот биологични единици. Иначе ако ги питаш - разбират от всичко. Толкова са невежи, че не осъзнават в какво житейско блато са.
81
0
 
6
 
! Отговори
Много бе преди 24 минути
за тези млади хора.Като изтърпят половината могат да искат предсрочни освобождаване с изпитателен срок остатъка от присъдата.При година и три месеца в ареста им остават три месеца до половината наказание.
80
0
 
8
 
! Отговори
От Флорида с любов преди 24 минути
Предпочитам всяка година да се евакуирам от урагани, отколкото да живея в тази територия, наречена България. За това престъпление тук във Флорида убиецът ще получи една "хуманна" инжекция, а помагачите поне едни 40-50 години в затвор и след година престой ще са с лакирани нокти и ще им викат "близначките"....
79
3
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 27 минути
Ч..и..ф..у..т..и.. ч..и..ф..у..т.. убили.Голяма работа!
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 31 минути
В Америка тия щяха да гледат филмът Зеления път на живо.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Тия мошоцци са плащали, ако бях майката щях да платя на мутри даа ги заровят то правосъдие няма.
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 34 минути
Ако е в Америка им слагат инжекциите и приключват с убийците.Нали като излязат пак ще го направят.