Бившата шефка на "Митници" излезе от ареста

Петя Банкова е с влошено здравословно състояние
18 окт 2024 12:33, Стела Стоянова
34
Бившата шефка на "Митници" излезе от ареста
Снимка БГНЕС

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, предаде NOVA.

В началото на седмицата магистратите я освободиха срещу гаранция от десет хиляди лева. Причината е, че е сериозно болна, майка е на две деца.

"Всички очакват директорът на митниците да е богат човек, това са легенди, това е бедна жена, която живее в панелен апартамент, на последния етаж със семейството си", посочиха на последното съдебно заседание защитниците на Банкова.

Петя Банкова се прибира у дома след шест месеца в ареста.

Още по темата
Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи. По делото са обвиняеми още Стефан Димитров, бащата на Димитров – Марин, Никола Николов – Паскал, който бе обявен за общодържавно издирване, впоследствие открит в Сърбия, обвинен е и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Бившият директор на Агенция "Митници" има и повдигнато второ обвинение – то е за принуда. Според прокуратурата Банкова е командировала 18 души на различни позиции, някои от които са били повишавани. Впоследствие Банкова ги е принуждавала да приемат тези постове.

При решението за пускане под гаранция, съдът отбеляза, че е минал почти целият максимален законов срок на задържане.

Прокуратурата е изпратила в Сърбия всички необходими документи за екстрадицията на Никола Николов - Паскал, като се очаква решението на сръбските власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Темида
С разпит на свидетели продължава делото за катастрофата край Своге
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 5 минути
До do 28 31 Именно. Не се е променило, защото прокуратурата не се е променила. В Румъния как вкараха политици в затвора.
31
0
 
1
 
! Отговори
do 28 преди 8 минути
До :)това е от 1990та чак до сега ! нищо не се е променило ....кражбите , каналите за контрабанда и наркотици , чадъра на прокоратурата и тн ....
30
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 13 минути
До Анонимен 27 Напротив. Това изобщо не е поредният случай на пуснат престъпник, а е един от не многото случаи на задържан невинен.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
тя от ареста по-развратна изглежда бе
28
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 15 минути
Обичайно. Прокуратурата е бухалка на престъпниците във властта. Държат я максимално възможно сега, защото доказателства няма и до съд няма да се стигне изобщо. Пак ще бъдем осъдени в Страсбург, защото допускаме да имаме соц прокуратура 35 години след соц-а. И поне още 7 години ни готвят.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Поредният случай на безнаказаност!Вълци,хиени,черепи и тем подобни рязко се разболяват,вадят от нашите откраднати парички плащат си гаранцията и право в къщи и всички доволни и сити най-много съдиите.Да му мисли простолюдието,това е -едни много богати дерибеи на наш гръб.Отпускат им по 150000000 милиона лв безлихвен кредит а ние по 60-800000лв изплащаме цял живот.
26
0
 
3
 
! Отговори
преизбирач на тикви преди 32 минути
всички излязоха никой не остана в кауша като черепи, вълци, театрали шефчета, очи, таз кака и бая други подобни в сферата на лапането и игрите
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Като яде кюфтета, не беше болна..
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Баща ми :И аз минах от там , но мен не ме биха !
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
Тая на сМинкатъ , много палава прическа вади !
22
0
 
3
 
! Отговори
Ганка преди 54 минути
Да не е малко бременна?Една умна жена никога не би приела такъв пост в такива мътни времена и в тази държава.
21
1
 
6
 
! Отговори
Опааа преди 1 час
Е как така всички айдуци, като влязат в затвора и се разболяват. Га кълва фъстъците кат мисирка не рива, га яде кифтета , ни рива, а сеги ривеш. Лапай патката жиотно злоядо.
20
2
 
4
 
! Отговори
Радев преди 1 час
Съдебната мафия пречупи живота на още една беззащитна жена точно като случая с Иванчева. На 3 месеца служба я изкараха най-големия бандит, при положение, че над 30 години митниците са златна мина за бандити, политици, прокурори и всякаква ***. Жалко, че й съсипаха живота за назидание, а *** като *** и Шопара са на свобода.
19
0
 
5
 
! Отговори
разбор преди 1 час
Една умна жена преди назначение на такъв пост,ще си зададе въпроса :абе,защо пък точно мен?Не предполага ли,в какви каши ще се забърка?С приемането на такъм пост,личния живот свършва.Следена,зависима и страх за живота.Е,това я очаква.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Вече няма никакво съмнение, БЪЛГАРИТЕ СТЕ ЕДИН УМСТВЕНО, МОРАЛНО И ГЕНЕТИЧНО ПОВРЕДЕН ''НАРОД''!!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сценарият "Иванчева" се повтори. Не е искала да участва или да прикрива далавери и веднага и спретнаха компроматче. Сега ще е и пример за осталате да слушкат...Територията на мафията! Няма шанс да се промени нещо в тая територия, камо ли да се оправи.
16
0
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 1 час
До Анонимена те е разграден двор мног отдавна ! още от 90-те ! чак досега .... колкото до контрабадните канали те работиха на пълна обороти в края на 90-те при Иван Костов и в началот на века при Царя ....неслучайно и убийствата тогава бяха най-много ....
15
0
 
8
 
! Отговори
Борисов и Шиши преди 2 часа
Дано не се разприказва, защото затворите в България не са за престъпниците като нас, а за тези, които ни пречат!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Кокорчи е по-беден дори от нея!
13
1
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 2 часа
На снимките на влизане изглеждаше по-палава от тези на излизане. Иначе, хубава си е жената, сега у тях си, като се понапудри и позамаже сенките и ще стане отново топ.