Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко

Почернената майка пита: Толкова ли струва един човешки живот?
Обновена: 24 окт 2024 12:46 | 24 окт 2024 12:12, Инна Ангелова
126
Три години затвор за близнаците Динкови по делото за убийството на Митко
Снимка: БГНЕС

Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха присъда три години лишаване от свобода по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Според обвинението братята са косвено замесени в убийството.

Съдия Спасимир Здравчев призна за виновни близнаците от Цалапица за това, че са помогнали на сочения за пряк убиец на младежа Рангел Бизюрев да избяга след убийството на Митко Малинов.

Още по темата
Двамата братя получиха наказание три години затвор, при първоначален общ режим. От присъдата ще се при спадне времето на задържане, което е година и три месеца. Освен това всеки от двама трябва да заплатят по 3253,30 лева за разноски по експертизите на досъдебното производство и явяване на експерти по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд в 15-дневен срок.

Веднага след произнасянето на присъдата майката на Митко Атанаска Бакалова попита: "Толкова ли струва един човешки живот? Вече няма на какво да вярва! Те са съучастници в престъплението заедно с Ангел Бизюрев. Надявам се да им се повдигнат обвинения за умишлено съучастие в убийство".

В края на юли 2023 г. Димитър Малинов изчезна, а по-късно тялото му беше открито заровено под строителни отпадъци край село Цалапица. По случая като извършител беше обвинен Бизюрев, който избяга от страната, но беше заловен и депортиран от Дания в края на ноември.

За укриване на трупа на Малинов бяха обвинени 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови. Заради провал в разследването по случая бяха разследвани и отстранени началници в местните дирекции на МВР. Граждани от Цалапица организираха няколко протестни шествия в Стамболийски, Пловдив и София с искане за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от Темида
Година затвор условно за молдовец, превозвал мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Съдебната реформа на ПП-ДБ в най-бляскавия си вид!!!! Освен да ограничат президента, реформата им е една голяма кръгла 0!!!
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
От тоя народ - тоя продукт, толкова.
44
0
 
11
 
! Отговори
Anomaliq 59188 преди 3 часа
Съдията да си подава оставката.Вие сте срам за държавата си.
43
1
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 часа
Тоя какво се е засмял, все едно ще взима ученическа стипендия. Май не осъзнава, че е убил човек този звяр?!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Знаещ - струва ми се, че си наясно с правилата, така че предполагам знаеш за индивидуализиране на наказанието. Съдът ще прецени смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства и на база на това ще определи наказание според средния размер към минимума или към максимума или около средния размер. Не познавам в детайли случая, но не знам дали има толкова отегчаващи вината обстоятелства за да се сложи максимума (не казва, че няма - просто не знам)
41
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 часа
Присъдата няма значение, три години са нищо и тринадесет да бяха - живота им в България е свършен ,никъде няма да ги вземат на работа, никой няма да ги погледне, родителите им ще ги гледат до като са живи.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Фотото показва колко щастливи са братя Динкови. До една година ще са на свобода и ще се радват на живота, а за родителите на Митко остава доживотната мъка.
39
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 часа
3 години..... колкото за куче
38
10
 
1
 
! Отговори
Юлия преди 3 часа
Справедлива присъда. Добро развитие. Млади момчета са. Ще се поправят и повече няма да правят така. Откакто България се управлява по демократичен и евроатлантически тертип, всичко се развива по най-добрия начин.
37
2
 
16
 
! Отговори
Българка преди 3 часа
Лятоска ще излязат за добро поведение хрисими и променени и ще се влеят със страшна сила в обществения и социален живот на родината.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Марилена Искаш името ли? Карим Хан, внесъл искането за арест на Путин - за убиствата на няколко десетки хиляди в Украйна!
35
3
 
11
 
! Отговори
Ааоошколсун! преди 3 часа
Колко доволни изглеждат. И дишат!!! Дишат!!! Дишат!@@
34
0
 
17
 
! Отговори
Знаещ преди 3 часа
Съдът е обвързан с обвинителния акт. След като обвинението е за укривателство, няма как да стане да бъдат осъдени за убийство. Разбира се ако в хода на съдебното следствие се установи друго, се променя и обвинението. На мен ми малее присъдата, особено на фона на обществените очаквания. Можеше поне максимума от 5 години да им дадат. А сега ще излязат след година и половина. Прави са хората да псуват съда, заслужил си го е.
33
3
 
9
 
! Отговори
Марилена преди 3 часа
И доживотен е малко эа отнемане на човешки живот !!! Напишете името на съдията и каква е таэи присъда това и в джунглата го няма !!!!
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До (28) До Анонимен 24 ИМА ТАКЪВ НАРОД!
31
3
 
8
 
! Отговори
Koko преди 3 часа
До Анонимен 22Ти съдията ли си или съдебен заседател. Естествено, че присъдата е за убийството. И естествено, че никой не може да бъде съден за едно и също нещо два пъти. Не манипулирай хората, Сатана. Анатема! Всички съдии и прокурори да си платят, не пред нас- пред Бога да си платят! Амин!
30
1
 
14
 
! Отговори
БИЛА ШАВЛИВА. преди 3 часа
ЕДИН УБИЛ ЖЕНА СИ И БАЩА МУ МУ ПОМАГАЛ ДА Я НАТЪПЧАТ В КУФАРА И ДВАМАТА СА С ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА? БЛИЗНАЦИТЕ САМО 3 ГОД?
29
1
 
15
 
! Отговори
Селска забава с 3 б. преди 3 часа
С тази селска драма ни занимавт от една година и нещо редовно всяка вечер по 10 минути в централните новини, докато някой краде милярди... Четрима реднека си въртят една мома, накрая се избиват за нея и заравят съселенин жив. Толкова за китното българско село, където разни хипита търсят идилия. В селата след залез и след литър е по-опасно и от в Газа и Курск.. Тези двамата е явно че са салбоумни , оня рижавия пък ще го цепят пернишките *** всяка вечер в пандиза, повече моми нема да ревнува..
28
1
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 3 часа
Хубаво е да се чете да! "За укриване на трупа на Малинов бяха обвинени 19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови"Заравяш труп и 3 години! От които спадаш година и три месеца арест и остават 1,7 години. След 8-9 месеца ще са навън за добро поведени! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
27
3
 
15
 
! Отговори
А преди 3 часа
Какво стана с кортежа на Киро Петков,където убиха човек в Аксаково,и какво стана с жена му,нищо не разбрахме.А правосъдие за шофьора му имаше ли???Нищо не се коментира,глас в пустиня.