Пак ало-измама: Пенсионер даде над 7 бона на мним лекар

Излъгали го, че дъщеря му има наранявания на очите
17 сеп 2024 16:31, Стела Стоянова
13
Пак ало-измама: Пенсионер даде над 7 бона на мним лекар
Снимка БГНЕС, архив

Служители на РУ Берковица работят по разкриването на поредна ало-измама.

Малко преди 18 часа в понеделник 77-годишен пенсионер подал сигнал в полицията.

Жителят на село Мездрея съобщил на тел. 112, че дал 7 500 лева на мъж, който дошъл до вратата му. Преди това дядото получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за д-р Здравков.

Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер и тя получила наранявания на очите, за което е необходимо да бъде платена операцията й в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, мъжът събрал исканата сума, която сложил в хартиен плик и ги предал на мъжа, който дошъл до дома му, пише dariknews.

По случая са снети сведения от пострадалия и извършен оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ало-измама
Още от Страната
20-годишен моторист се удари в дърво
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Каква е разликата между кредитна и дебитна карта?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Имал бол пари дал - вече Нема да има пари да дава :)))
11
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 1 ден
Най кухата *** сме,ако ги поиска дъщеря му няма да ги даде,обаче на доктора ги дава.Сигурно децата му се бъхтят някъде в чужбина или тука изнемогват,но дъртия пезевенг няма да ги даде на тях,защото не го гледали или не му се обажда ли.Полицията работи с ало измамниците гаранция ,толкова години продължава това стрижене на ***,задължително се покровителства от високо ниво.*** перверзията,тези на които плащаш цял живот да те пазят,те ти пращат ало измамници.Закривай територията
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
абе ние целия народ дадохме милиарди на мними лекари и създатели на ваксини за фалшиви вакси, те за 7 иляди ми дрънкат и още милиарди да ни лекуват ковди докторите от измислени болести
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А, този старец не можа ли да си поръча такси и веднага да отиде да навести дъщеря си??? Щеше да му излезе поне 150 пъти по-евтино (150 х 50=7,500).
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Обясни какво е кредитна карта, цена няма да имаш
7
10
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 1 ден
Много точно и правилно казано! Винаги всичко стои в сметка. На моите родители изрично съм им взел кредитни карти за пенсионери (доста народ си мисли, че кредитната карта било кредит. ...), именно заради високата степен на защита на средствата. Всичко си стои в разплащателната сметка, а кредитната карта се използва за всички плащания. Уви, народът не може да проумее какви са огромните плюсове на кредитната карта и в това не всичко да държиш в една картова сметка...
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Функционалната неграмотност да не се ипозлват карти за разплащания, води до тук. Родителите ми на по близо 80 плащат с NFC през часовниците и смартфоните си... Обади ли им се измамник, подиграват му се. Ама на- не са отрочета на ТКЗС-ари, като 80% от българските пенсионери. Заклети комунисти без акъл. Затова и НЕ уважавам нашите пенсионери. Толкоз.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Айфон Нема ли дъртия - да звънни на дъщерята :)))
4
6
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 ден
децата им са виновни че са оставили парите на старците всичко в банката и катопотрябват пари някои тегли и му дава джобни старите сме болни и не можем даразсъждаваме трезво
3
4
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 1 ден
Сега да не идеш да ги измамиш и да им вземеш парите. И откъде имаш информация за тези бабички - в банка ли работиш?
2
4
 
12
 
! Отговори
. преди 1 ден
Съжалявам но немога да проявя съчувствие към подобни индивиди ! То бива , то може ама такова съчетание между престъпна незаинтересованост , тотално невежество и колосална наивност или накратко казано про100тия ( почти като про100киро ).
1
5
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 ден
Всички пенсионери са пълни с пара! Цял живот къта ли къта, лишава се от всичко и накрая закономерното се случва. Познавам бабички със спестени по 50 бона.