С отровна кайма са били умъртвени десетки кучета и котки в Бобов дол

Жители обвиняват общината в бездействие
11 сеп 2024 09:33, Петър Бойчев
67
С отровна кайма са били умъртвени десетки кучета и котки в Бобов дол
Снимка БГНЕС

Отрова, скрита в кайма, е причината за масовото отравяне на бездомни животни в Бобов дол, съобщи Нова тв. За случилото се сигнализиха в социалните мрежи местни жители. По данни на полицията са отровени шест кучета и две котки, но според жителите те са много повече. Станало е в почивните дни, а за умъртвяването на животните е ползвана отровната кайма.

Жителите обвиняват общината за ненавременно почистване на отровата, което по думите им довело до смъртта на още десетки животни.

„Аз не видях, но чух как пищят малките кученца. Малки и големи кучета бяха в агония. Изпаднах в шок и започнах да пищя. Успях да спася едно от кучетата със сурови яйца", каза Соня Иванова. Според нея са убити най-малко 30 кучета и около 20 котки.

„Иска ми се кметицата Елза Величкова да каже какво стори, след като аз пуснах запитване за големия брой бездомни кучета. Може би е направено нещо, за да се намали техният брой. Аз съм против уличните животни, но те не са виновни и това не е начинът", смята Гергана Бошнакова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Страната
Има търсене на луксозни имоти под наем, плащат от 1200 евро нагоре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
35
 
! Отговори
S. преди 1 седмица
От първо лице знам , че всяка година UE отпуска по 12 милиона евро на Бг за кастрация на бездомни животни . Ако парите се използваха за целта нямаше да коментираме деянието . И така със всичко останало в тази държава .
33
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички улични кучета и котки да бъдат хванати, натоварени на кораби и продадени в Китай, Виетнм и др., така България ще се сдобие с милиони, ако не и мириляд$. П. С.Някой знае ли в Китай колко върви кило кучешко?
32
12
 
24
 
! Отговори
Св. Бойко Еднокнижни преди 1 седмица
В парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото) в Стара Загора е същата история. Хората ги е страх да отидат на разходка с децата си. Страх ги е да спортуват, страх ги е да карат колело, страх ги е да бягат... Цяла глутница безпризорни кучета се спуска да гони и хапи. Има и кученца скрити в храстите. Идилия! БАБХ и Общината начело с герберасткия кмет скатават и чакат някой да раздаде кайма (справедливост).
31
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на човека с каймата! Такива хора ни трябват в тази държава - инициативни, решителни, находчиви и дейни. Хора, които решават проблеми, вместо да ги създават. Да си жив и здрав, който и да си.
30
14
 
32
 
! Отговори
*/* преди 1 седмица
Тази дето е пищяла и такива като нея трябва да разберат, че когато подхранваш бездомни кучета по улицата и те се размножават безконтролно се стига до това.
29
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
има по-хуманни методи за справяне с популацията на уличните животни. кастрацията е един вариант, може и химическа разбира се но да се трови не е ок
28
6
 
11
 
! Отговори
Веганите да преди 1 седмица
научат кучетата и котките да не ядат месо. Ще оставят отровителите с пръст в <>.
27
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кучколюбителите вместо да лаят по сайтовете да беха осиновили тия кучета.
26
21
 
15
 
! Отговори
Джигита преди 1 седмица
Ах да те знам кой си тая кайма ша я изядеш цялата един кокал няа ти оставя здрав
25
13
 
21
 
! Отговори
Хуманист преди 1 седмица
Поне не са умрели гладни.
24
11
 
9
 
! Отговори
запознат преди 1 седмица
А пък в САЩ ги ядат така че спете спокойно.
23
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма ли друго, за което да плачем. Стига с тези кучета и фалшива хуманност. Аман от котки и кучета, сякаш това е единствения ни проблем. Влияем се лошо от престорената демоктрация и лъжлива загриженост , проявявани от европейците. В Брюксел, в много жилищни , по-модерни квартали, са забранени животни в домовете. За какво говорим
22
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разберете, че друг начин няма!
21
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мен са ме хапали бездомни кучета без причина. Но ако се защитя, влизам в затвора. Звънял съм и на 112, реакция НИКАКВА!
20
16
 
28
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Много добра новина ,браво Кайма с отрова периодично и въпросът е решен
19
11
 
20
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 седмица
Жалко за животинките, те не са виновни. Виновна е общината, че не е взела необходимите мерки да се погрижи за кучетата, защото мястото им не е на улицата. Просто някой потърпевш, на който му е писнало, е взел нещата в свои ръце. Не го защитавам за начина , по който го е направил, но не го и обвинявам. Той е намерил свой начин да се справи с проблема, докато общината не е намирила никакъв!
18
4
 
33
 
! Отговори
Супермаркет преди 1 седмица
А колко пенсионери бяха отровени с имитиращи продукти напоследък?
17
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Блъскай евтаназия и това е. Всичко друго е хранилка на еко организации. Един месец да ги храним с кайма и проблема рязко е решен, оставихме безработни 4 лапи, 5 крака, 100 бълхи...
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурно са американци
15
10
 
36
 
! Отговори
Иван кацарски преди 1 седмица
Живял съм в САЩ 24 години !!!! И нито веднъж не съм видял безпризорни кучета да се разкарват по иците!!!! Наскоро две кучета ме нападнаха тук в родният ми град!!! Едвам се отървах!!!! Ще трябва да нося тояга с мен за в бъдеще ,за да мога да се отбранявам!!!!!!