Необезопасен ремонт е причината за смъртта на 16-годишен?

Момчето почина след падане с е-тротинетка
30 авг 2024 08:22, Александър Попов
44
Необезопасен ремонт е причината за смъртта на 16-годишен?
Снимка: БГНЕС

Неравности по пътя по всяка вероятност са основната причина за смъртта на 16-годишно дете, което почина след падане от е-тротинетка в Плевен.

По първоначални данни инцидентът е настъпил заради ремонтни дейности на пътя на ВиК мрежата в града.

В града напоследък зачестяват инцидентите с тротинетки, като пет са случаите само през последните два дни. МВР разбира за инцидента на следващия ден, чак когато състоянието на момчето се влошава.

„Изказвам съболезнования на близките на починалото момче. Това е изкоп по повод ВиК присъединяване към новострояща се сграда в града. Изкопът е извършен на 22 август, на асфалтовата настилка. Било все още на ниво трошен камък за запълване на изкопа, не е бил положен асфалт. Не сме били информирани за извършване на тази строителна дейност и не сме извършили организация на движението и обезопасяване на участъка”, коментира пред Нова тв кметът на Плевен д-р Васил Христов.

Зам.-кметът в ресор „Обществен ред и сигурност“ Лидия Петкова обясни, че от месец юни насам, в града се провежда специализирана акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки. „Искахме да информираме всички деца и ученици за опасността от придвижването с такива превозни средства. Издадоха се указателни табели, направихме медийна компания, чрез която да обясним къде могат да бъдат карани тези тротинетки”, посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Снимка на деня
Времето днес: Жълт код за 11 области за валежи и градушки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
9
 
! Отговори
До 31 и 36 преди 2 седмици
Явно не сте в час.Това нищожно петънце незалято с асфалт е достатъчно равно и въобще не трябва да се огражда.Да се минава с кола,мотор,велосипед е безопасно ,но тротинетката е със съвсем малки колелца и не и е пътят да минава от там. и отгоре на всичко със скорост ,достатъчно е широк асфалта.Не говорете наизуст ,вижте мястото и тогава говорете за ,,дупки4 и ограждения
41
2
 
13
 
! Отговори
Разум,хора,разум !!! преди 2 седмици
Какъв ремонт бе видялили сте улицъта ? Път като слънце ,защо минава върху ЕДИНСТВЕНОТО каренце от 3 кв.метра покрито с чакъл като навсякъде е асфалт.Защо е без каска,без наколенки ,защо кара бързо ?????!....Ако някое малко дете с колелце се отклони и се спусне от алеите в Южния парк към рекичката Дреновичка и падне във водата и се нагълта с вода ,реката ли ще е виновна?
40
1
 
14
 
! Отговори
Ами преди 2 седмици
Да забранят тротинетките! Явно вносителите са наши хора, та затова. Общо взето тротинетката е най-безсмисленото и необмислено нещо на две колела. Да не говорим за цялостната инфраструктура в България, където дори да ходиш няма подходящи места.
39
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чааавето било ли е ваксинирано?
38
2
 
17
 
! Отговори
Виждам че има преди 2 седмици
Консенсус, че тротинеткаджийчетата са нагли *** които не спазват никаква правила и постоянно рискуват. Същите типове имат и пари да купят тротинетка. Навремевто така беше с онези малки моторчета тип скутери които гъзарчетата караха без книжка. А къде е пробойната - ако превозни средства които ползват пътя и знаците се управляват от лица без книжки които не познават знаците и закона за движение.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виновен е законодателят Исак Нютон. Отменете законите на физиката. Реформа във физичните закони ще направи Промяната. Просто Киро ще реформира вредните закони и ще сложи Лена да пише нови закони.
36
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На запад как може да се обезопасява и да се асфалтира веднага след ремонта само у нас не може. ЗАЩО? ДО КОГА? Трябва ли народа да вземе решението в свои ръце и да раздава правосъдие с лопатите по главите на наглите мафиоти?
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дупка няма. Има натрошен камък преди да се сложи асфалт. За да се обезопаси както някои тук искат, трябва да се затвори пътя с бетонна преграда.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що не са паднали още 5-6 като билярдни топки в дупката? Всеки тротинар търси своята дупка да падне в нея.
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Редовно минавам с колата през такива зарити с камък изкопи, но минавам с подходяща скорост. Младежът с каква скорост се е движел, за да се пребие така?
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, нищо, щом не сте знаели... Едно дете по-малко, какво толкова...
31
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако не в тази дупка, в друга ще паднат. Не е виновна дупката. Няма да преместваме дупките заради тях.
30
4
 
10
 
! Отговори
сминдолец преди 2 седмици
Хиляди случаи има ,когато заради общинско безхаберие и "предприемаческа" наглост ,се оставят необезопасени обекти ,стават злополуки , особено в тъмната част на денонощието, има осакатени ,има смъртни случаи ! Само че богопомазаните общинари и техните ментори винаги излизат сухи от водата ,щото царичка паричка е заиграла вече ...
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в плевен преди 2 месеца пуснаха тротинетки и се изпопребиха, Дарвин беше прав!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 22 Еми да сложат съответните знаци и маркировка че има изкоп, ама да е видима, а не някой знак сложен легнал на земята. Тогава ако някой се потроши си е негова вината.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трупонетките убиват. Спрете сега. Трупонеткаджиите умират млади.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички коментиращи срещу загиналото момче като влязат с колата в такък изкоп започват яко да псув***т ама сега видиш ли няма проблем че е разкопано. Само тия с тротинетките били виновни. А иначе като си разбият колата скачат да съдят общината. Следващият път като влязат някой ров да си спомнят коментарите си и да приемат че те като шофьори са виновни а не тези необезопасили изкопа.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това че се извършва не качествен ремонт няма общо!Да се търси отговорност от извършващия ремонта и от възлагателя на ремонта.Ама те са навързани щото така крадат всички и всеки си трае!
24
5
 
2
 
! Отговори
Магарев преди 2 седмици
Изгубихме млад еврогеец пробабли....
23
0
 
7
 
! Отговори
До Във Варна преди 2 седмици
Не са частници а мафия. Хората нямат пари за строежи. Мафията уби целия бизнес и сега само тя строи с откраднатите от държавата пари. Така, че могат да правят каквото си искат. Държавата е тяхна. И ние сме техни. Ние сме роби които имат право само да се подчиняват и да преживяват в мизерия до колкото могат. Останалото е тяхно.