Атракционен влак ще пътува между Горна Оряховица и Трявна на 6 септември

Композицията ще потегли в 09:30 ч.
30 авг 2024 15:45, Анисия Иванова
11
Атракционен влак ще пътува между Горна Оряховица и Трявна на 6 септември
Снимка: БДЖ

БДЖ организира атракционно пътуване с влак с парен локомотив по случай Деня на Съединението между Княжество България и Източна Румелия, съобщиха от "Български държавни железници".

Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 09:30 ч. на 6 септември с четири вагона в посока Трявна. По маршрута си ще има две спирки в Трапезица (09:43 ч.) и Велико Търново (09:48 ч.), откъдето сдобилите се с билет също ще могат да заемат своето запазено място във влака.

Атракционната композиция ще пристигне на гарата в Трявна в 10:47 часа. Там всички желаещи ще имат достатъчно време да се разходят и да разгледат възрожденската архитектура на града - дом на популярната художествена школа по дърворезба и иконопис.

От Трявна влакът тръгва обратно към Горна Оряховица в 15:50 ч., където ще пристигне в 16:57 ч., като по маршрута са предвидени спирки във Велико Търново (16:36 ч.) и Трапезица (16:41 ч.).

Цената на билета за пътуване в двете посоки Горна Оряховица - Трявна - Горна Оряховица е 30 лв. и включва запазено място. За децата до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на стойност 15 лв. и ще са валидни само с придружител.

Билети за атракционния влак с парен локомотив могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на сайта на БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: влакБДЖСъединението
Още от Снимка на деня
Времето утре: На изток - валежи, в останалата част - слънце
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Къде са тръгнали тия, ще се изтрепат с тоя бойлер
9
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
Не мога да се нагледам на тия красиви чудовища С ДУША-парниите локомотиви !
8
0
 
0
 
! Отговори
Бойко Тиквата преди 2 седмици
Дано не се запали !
7
0
 
4
 
! Отговори
Лунапарк преди 2 седмици
На БДЖ, всички влакове са им "атракционни", ретро или за екстремни преживявания.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Похвална идея с пожелание маршрутът да се удължи, примерно до Габрово. В ютуб има клипове на такива ретро влакове, които обикалят по неизползвани вече трасета. Вагоните са полуоткрити, има правостоящи или с успоредни на линията пейки да не кривиш врата. Има задължително вагон бюфет. Композициите са боядисани шарено, всичко създава настроение. Америка, лейди енд джентълмен. Същото го има в Швейцария, но там са параходи с гребни колела. От 19в.техника, която е поддържана, не като при назе.
5
3
 
1
 
! Отговори
Бутафория преди 2 седмици
Тоя парния локомотив е само да прави пушек, като гледам композицията се дърпа от електричка, закачена след парния локомотив.
4
1
 
5
 
! Отговори
селянин преди 2 седмици
това ли са най новите влакове
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не атракциони, а състезания по бутане и дърпане да направят от БДЖ. Или Сървайвър- оцеляване при 10 часово пътуване насред пустошта.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ще го бутат ли?За по-голяма атракция не се сещам.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На всички инциденти отгоре в БДЖ тръгнали атракциони да правят. Дано не се налага да бутат влака или да се подпали нещо.