Село Воден пламна, местните са в шок

Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение
Обновена: 17 юли 2024 14:51 | 17 юли 2024 14:31, Нели Христова
405

Снимка: БГНЕС

Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата, предаде БГНЕС.

Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
стига сте чакали на някого, на турция, на ес, на сащ.... трябва да изискваме от тези тъ пири в нс да започнат да работят в наша полза, в тяхна работиха много, личи им по коремите
204
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
ааааа!!!!....Умирате от страх да попитате:...-КАК СЕ "САМОЗАПАЛВАТ" тревите?..За "Благодатния Огън" знаем-той се спуска от Висините...Но тревата?
203
1
 
7
 
! Отговори
КРУМОВИ ЗАКОНИ преди 2 месеца
Полицайте и пожарникарите се опитвали да помогнат - ЧЕ ТОВА ИМ Е РАБОТАТА!!! Не някой човек дето бачка на строежа или в магазина да дойде без пари, това че всичко в опоскано и ограбени се вижда - вече и по пожарите , но то ще се види и по наводнения земетресения - емигрантски вълни !!! Това ще е начина да падне върхушката - всичко като се разпадне
202
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Великите ни турски "братя", дето тук някви само разправят как първи щели да ни се притекат на помощ, къде са? Изобщо знаят ли че има пожари в България? Пратихме им толкова помощ след земетресенията, а те и копче не са ни помогнали при бедствие. Това показва кой народ е по-качествен от двата.
201
3
 
26
 
! Отговори
до 217 преди 2 месеца
Така е. При земетресението в Турция българските екипи първи пристигнаха. Турците са неблагодарници.
200
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пари за избори до дупка има, по сто милиона, всеки ден политиците ни плашат с избори, а за хеликоптери и самолети против пожари няма! Политиците ни се самозабравиха!
199
2
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
под друга статия споменах,тук ще повторя:...-"Огънят е пламнал ОТ ТРИ СТРАНИ" на селото!!!!!!!....ОТ ТРИ СТРАНИ !!...Ако и сега се направите на гламави,че пожарите НЕ са дело на зловредници,значи си заслужавате трагедиите...."Не гледайте престъпните циркаджилъци на политподметките,коментирайте САМО пожарите!"..
198
2
 
1
 
! Отговори
дедо поп преди 2 месеца
До КРУМОВИ ЗАКОНИКато гледам точно тия дето плюеш се опитват да направят нещо за да помогнат. Нещо твойте любимци като мите очите, йосковвци и други измислени герой ги няма. Що им не звъннеш да помогнат а
197
7
 
19
 
! Отговори
Айляк преди 2 месеца
България гори. Техника за гасене няма. Хора не достигат. Ама е важно за О'крайна милиони в левове и в евро да се пращат. Къде е държавата? Кои сме по-важни - ние или окраинците?
196
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помните ли нашите верни и6рикчии колко много помощ и хора пратиха за потурците като им паднаха колибите от кал и бяха надигнали вой до небесата? Те дали го помнят или инсектоидните им мозъци не побират толкова информация?
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
сигурно и вода не е прекарана, както по много други села, дори нямат с какво да гасят... водите на България не се управляват!
194
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
пука им на домнетата псевдо турци като ердоганя за нас колкото им пука и за собственото им изгърбено от бедност и работа население. помощ няма да дойде нито от ЕСССР, нито от НАТО, нито от Турция. на Турция сме им по удобни да не сме им провинция да могат да си ни тарашат и да си вкарват отровния зарзават през нас. Точат ни водата, точат ни магистралните строежи, точат ни дървен материал и командват парада чрез пеевски и порко. питайте ердоган за мис бюстиенце, как я гледа в стамбуля и *** ли я
193
3
 
15
 
! Отговори
Възраждане преди 2 месеца
Когато управлява служебно правителство на ГЕРБ/шиши е така
192
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ленин 215 нали тука еазни долни туркофилчета се изявяваха как турците щели да ни помогнат първи е беда? Е къде са? Ще ти кажа - няма ги щото са долна неблагодарна С.Г.AH. Защо ние им помагаме а те с уж великата си армия , икономика и хора не могат нищо?Плюя на всеки дал и една стотинка за тия животни когато господ с право ги наказа със земетресението
191
1
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Дано няма изгорели хора - имуществото все някак ще се вьзтанови с много работа в близките години , ако е толкова лошо положението и няма клй да овладее оганя
190
0
 
19
 
! Отговори
Дядката преди 2 месеца
Не може да бъде ! Главчев вчера каза, че пожарите са под контрол и няма опасност за нито едно населено място!Дали и тоя не е мента като патрона си Бойко?
189
0
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 месеца
Това сигурно е някъде до Мумбай.
188
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 216 нали тука еазни долни туркофилчета се изявяваха как турците щели да ни помогнат първи е беда? Е къде са? Ще ти кажа - няма ги щото са долна неблагодарна С.Г.AH. Защо ние им помагаме а те с уж великата си армия , икономика и хора не могат нищо?Плюя на всеки дал и една стотинка за тия животни когато господ с право ги наказа със земетресението
187
2
 
13
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 2 месеца
Независимо какви хора населяват село Воден,голям срам е за държавата България да не може да помогне! Разбирате ли много голям срам! Има ГД ПБЗН! Там има Главен комисар има 10 старши комисари има около 40 комисари! Има 28 регионални дирекции плюс столична дирекция! Разбирате ли за какъв срам иде реч!Господа ръководители на пожарната призовавам Ви да си дарите заплатата на пострадалите!
186
0
 
10
 
! Отговори
КРУМОВИ ЗАКОНИ преди 2 месеца
Идат КУМОВИТЕ ЗАКОНИ , всеки с пагон ще бъде изхвърлен от длъжност ако имуществото му е над работната му заплата, хора като пожарникари полицай и т.н се ширят с палати - как очаквате да свалят властта ? Разжалвайте ги и ги пратете да метат улиците