В Кюстендил: Тежки глоби за миена на кола с питейна вода

Нарушителите плащат до 5 хиляди лева
18 юни 2024 10:38, Инна Ангелова
31
В Кюстендил: Тежки глоби за миена на кола с питейна вода
Снимка: Pixabay

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов издаде заповед питейната вода в региона да се използва по предназначение. Категорично се забраняват дейности, които не са свързани с питейно-битовите нужди на населението – като напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и моторни превозни средства.

Глобата за такова нарушение е до пет хиляди лева, а при повторно нарушение ще се плаща в пълен размер, съобщава БНР.

Причината за новата за повед - високите температури и засушаването последните седмици доведоха до намаляване на дебита на водоизточниците в Кюстендил и района. При необходимост в населените места с недостиг на питейна вода ще се въвежда режим на подаването ѝ, като графикът за това трябва да бъде предварително обявен.

Предложението за въвеждане на режим е на кметовете на населени места. През 2023 г. до критична ситуация се стигна в села като Соволяно и най-вече, Катрище, което остана на режим през цялата година. Сега се изгражда допълнителен водопровод до селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: водаглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От чешмите тече мътна течност, която я наричат питейна вода, която всъщност не става за пиене и си купуваш бутилирана такава,но видиш ли има глоба ако си миеш колата с тиняка. Ще си я мия в двора колкото си искам и нека дойде катилец на държавна хранилка да ме глоби.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Симеоново е село Бе !- брей ,че стана и ти софиянец ,че и акъл даваш - след 1990г 80% в село Симеоново се натъртихте Крадльовци провинциалисти , настроихте кичозните си бетонади с Крадени пари !
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 3, купи си басейн и си го пълни и ти! Плащат си водата. На теб какъв тие проблемът с басейните? Или проблемът ти е, че си беден => пр00ст? Не отговаряй, въпросът е реторичен!
5
0
 
20
 
! Отговори
43000 преди 3 месеца
при толкова намаляло население да не стига водата - такава драматична суша с уж най-"мокрия" май за последните 10 години? алтернативата е водата да се "губи" от поддържаните от ВиК дружествата мрежа.
4
5
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 3 месеца
В общия случай от сонда или преработена отпадна вода. Слагай си пречиствателна станция и действай. Аз така си мия колата в Симеоново. Ама сте толкова неуки и неграмотни, че си мислите как автомивките мият с питейна вода...
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
значи миене на кола само на автомивите на Нашите хора,домати само от била лидл кауф и тн полски турски макдонски. а милионерите пълнят по 5 басеина и дори нищо не плащат - траййй овче стадо беееее
2
11
 
16
 
! Отговори
Въпрос: преди 3 месеца
Автомивките с каква вода мият?
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съсипаха я тая държава.