Млада родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио

Жената е била само на 21 години
Обновена: 29 авг 2022 17:19 | 29 авг 2022 16:37, Нели Христова
97
Млада родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио
Снимка: Pixabay/Bokskapet

Родилка почина след планирано секцио. Раждането е започнало в болницата в Горна Оряховица, но се е наложило жената да бъде транспортирана до Велико Търново, съобщават от NOVA.

На 20 август сутринта 21-годишната жена от Горна Оряховица постъпва в лечебното заведение в града без родова дейност, но с просрочен термин. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания при родилката не е установена патология.

Младата жена е посещавала редовно женска консултация и бременността ѝ е била наблюдавана.

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него. На 26 август, от 9:00 часа е извършено класическо Цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Детето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията започва обилно кървене. Предприети са реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози.

Заради усложненото състояние на родилката е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново с реаномобил и реанимационен екип.

За съжаление, лекарите там също не успяват да се преборят за живота на младата майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи разбирачи тук. И велики майстори по женските операции.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Сотиров има още няколко случая на мъртви и дори умъртвени бебета в същата болница - потърсете новините от 2011, 2013 и т.н. Нещо при него не е наред, не знам какво прави...
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената била умряла от ДИК казват... Ами то това е следствие на големия кръвоизлив.. от какво да умре... от смях ли?!! Сега ще кажат било неспасяемо видиш ли, няма виновен, ей тъй от нищото станало... Истината е че и лекарите не са виновни, те толкова си могат. Виновни са тези дето са разрешили да работи отделение, което няма готовност да се справи с кръвоизлив след раждането... Тук се действа бързо,иначе ДИК и смърт.. А когато няма кой да действа ей това става..
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гинеколозите в България право да си кажем лекуват в 80% гъбички, някои и това не могат. Болшинството вземат специалност без да могат да направят отстраняване на матка. Върхът на сладоледа е секцио, което е основен доход за корупция. Има много посредствени гинеколози и единици, които умеят обаче де факто са позиционирани в големите градове. Трябва да се каже честно, колко от родилните домове в България могат да се справят с усложнения от раждането, хората не подозират какво става.
90
4
 
4
 
! Отговори
Това е медицината БГ преди 1 година
С много пари или с по-малко пари да се дават на лекари ВСЕ ЕДНО трагедия когато са некадърни лекарите. Всичко качество умения и условия в българските болници да не се влиза. А най-добре изобщо да не се ражда в България, защото е смъртоносно.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, боже, да не попадаш в ръцете на българските лекари!
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПри секциото са срязали със скалпела не където трябва. Получил се е вътрешен кръвоизлив и така са я зашили.Във фейсбук групата Шибанистан подробно разглеждат случая.
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърни докторииии.....Обличат белите престилки само заради парите които цицат покрай тоя ковид и това което им се дава под масата.
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момичето е починало в Търновската болница след получени усложнения в болницата в Горна Оряховица,сега остава да видим протежето на фамилия Гарови сол-ташаакът Попов дали ще има топки да признае кой какво е объркал!
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина това е важният въпрос, защо не я оперират да и махнат матката в Горна Оряховица. Защо губят време да я водят в друга болница, явно не умеят! Много е важно да се разбере дали е така, колко от гинеколозите могат да отстранят матка в България и да се изнесе информация за всяка болница, за да знаем къде да раждане. Иначе какво: секцио добре, а при усложнения няма готовност, няма кой да те спаси, това си е престъпление да се поддържат болница на такова ниско ниво.
84
5
 
4
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Планирани секцио раждания има само в държавите от третия свят. Така в Латинска Америка са над 50% , като в България , а дори при супер комерсиалната медицина в САЩ са доста по малко защото се правят при нужда ... изводите всеки сам къде сме стигнали ... Ако има нещо хубаво е че медицината в БГ е евтина , но и съответното качество ...
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко от гинеколозите в Горна Оряховица могат да махат матка? Защо не са го направили, а са оставили жената да умре от кръвозагуба?!! Това е основният въпрос, колко е качеството на гинекологията и акушерството в БГ. За мнозинството от гинеколозите в БГ най сложната операция която могат е секцио, нещо което в Германия може всеки специализант на втората година. Това е истината. Да кажат гинеколозите на смяна могат ли да махат матка изобщо?!!
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се транспортира родилка в такова състояние вместо да се оперира на място, да и се извади матката и да се спре кръвоизлива говори за това, че няма лекар който да направи това в Горна Оряховица. Една базисна операция в гинекологията не е по силите на 80 процента от гинеколозите в България. Престъпно е да се поддържа отделение, където няма оператор, който може да спаси живота на кървяща родилка, че да трябва да я транспортират в друга болница. Това е качеството на здравеопазването в БГ
81
5
 
7
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Ужасна трагедия. Но от едно време болниците във Велико Търново и Горна Оряховица си подхвърлят родилки, после върви ги разбери кой я е убил. Явно такава им е схемата. Преди ходеха от Търново в Горна да раждат, сега сигурно към Плевен ще се насочат.Така ще е като гледат на младите семейства като на касички. Иначе ако наринеш хилядарките всичко е точно.
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е трагедия. Още от древността е известно, че жените ще раждат с болки. Всяко раждане има своя риск за жената.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжно,
78
4
 
7
 
! Отговори
Трагедия... преди 1 година
Трагедия.... Но бременността и раждането ,за съжаление, винаги са криели риск. Само преди по- малко от 100 години , смърт на родилка или на детето не е било рядкост. изобщо. Независимо от техниката и напредъка в медицината се случва и днес, а често и жената съзнателно е готова да поеме дори фатален риск в името на потомството Мир на праха и.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замениха със звездички латинското название на долния край на хранопровода.
76
5
 
11
 
! Отговори
До Поп Петроний преди 1 година
Нали помниш онзи скандал от времето на соца, когато започнаха да установяват случаи на спин в България? Цяла София разбра, че млад съпруг беше налетял да бие лекар, защото след като му открил спин и поискал да се изследва и съпругата, се оказало, че тя е в по-напреднал стадий на болестта. *** ревал "Задушил съм я още у гимназията, оженихме се след абитуриентския и бал, беше девствена!" Но докторът бил печен, прегледал я и ***. Точно за там важало определението "като попски ръкав".
75
4
 
2
 
! Отговори
Поп Петроний преди 1 година
"Девствена" и "непорочна" не може едното без другото. Все едно да се говори за полу-бременна жена.