Млада родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио

Жената е била само на 21 години
Обновена: 29 авг 2022 17:19 | 29 авг 2022 16:37, Нели Христова
97
Млада родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио
Снимка: Pixabay/Bokskapet

Родилка почина след планирано секцио. Раждането е започнало в болницата в Горна Оряховица, но се е наложило жената да бъде транспортирана до Велико Търново, съобщават от NOVA.

На 20 август сутринта 21-годишната жена от Горна Оряховица постъпва в лечебното заведение в града без родова дейност, но с просрочен термин. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания при родилката не е установена патология.

Младата жена е посещавала редовно женска консултация и бременността ѝ е била наблюдавана.

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него. На 26 август, от 9:00 часа е извършено класическо Цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Детето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията започва обилно кървене. Предприети са реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози.

Заради усложненото състояние на родилката е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново с реаномобил и реанимационен екип.

За съжаление, лекарите там също не успяват да се преборят за живота на младата майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
Не е толкова просто преди 1 година
Някой написа по долу,че жените едно време са раждали по кърове и т н. живи и здрави деца.Това изобщо не е така-напротив много деца са умирали при раждане и след това,и това е едно от причините хората да са искали много деца.За тази родилка не знаем нищо-възраст,придружаващи заболявания,лекарства,които е взимала и други.Така,като не знаем детайлите,не можем да кажем лекарска грешка ,не е толкова просто.
33
16
 
2
 
! Отговори
Поп Петроний преди 1 година
Тази процедура / операция е противоестествена и е грях пред Бога.
32
6
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
От какво е умряла
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и кво сеги?
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жените забрана - рядко глупав индивид си, честно! Благодарение на секциото са спасени много животи - и на жени, и на бебета! А благодарение на абортите - не са се родили много деца, които най-вероятно са щели да приключат в някое сиропиталище. Аман от такива като теб вече!
29
2
 
9
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 1 година
Случват се такива неща навсякъде по света. Нарушения в коагулацията, маточна атония - все хубави неща, които могат да се случат на всеки. Пък и секциото не е безобидна манипулация, както си мислят повечето хора. Все пак е отворена коремна операция с всичките й рискове. Стига сте търсили виновни преди резултата от аутопсията!
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цезаровото сечение е съвсем рутинна операция, и би трябвало да мине безпроблемно... Или докторите нещо са ***, или е имала някакъв друг проблем, за който не са знаели... Много жалко за жената, тъкмо когато е трябвало да започне най-щастливата част от живота й, да си отиде по такъв нелеп начин
27
12
 
1
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 1 година
Природни закони и естествен подбор, щом така е било писано да се случи няма какво друго прави. Такъв е живота и рисковете на бременността. Здрави и хубави деца винаги се раждат по естествен път.
26
18
 
5
 
! Отговори
Жените забрана преди 1 година
ДА, точно така ЗАБРАНА на СЕКЦИО и ЗАБРАНА на Абортите това е. Раждането трябва да става по естествен начин такива са законите на Майката Природа.
25
10
 
3
 
! Отговори
Важен Въпрос преди 1 година
Какъв ЕТНОС е МАЙКАта и от там вече ВСИЧКО СТАВА ЯСНО.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жените са виновни Баба ти е виновна. Като им каже доктора, че не става по друг начин, а те вече раждат? Тебе ли да питат?
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази е от онези. И да знаете че 80% от лекарите в БГ са над 65г и като се пенсионират ще ми ядете ??**0. Ще се лекувате като 18 век, с билки и кал вкъщи.
22
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много неграмотни са тези от Днес - "цезарЕво сечение", "секциио" ? Спасявай се народе, неграмотията е навсякъде, затова беднотията ни е налазила !
21
15
 
6
 
! Отговори
Забрана на Жените преди 1 година
Масово жените искат лесно и бързо раждане, чрез секцио ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ забрани на ЖЕНИТЕ. ДА си РАЖДАТ ПО ПРАВИЛАТА НА ПРИРОДАТА без операции.
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То има ли още доктори, които да не искат да източат някоя пътека, като планират секцио, ама са малко неграмотни?
19
14
 
4
 
! Отговори
Жените са виновни преди 1 година
ДА се научат и разберат, че трябва да се ражда по естествен начин без секцио. Оно време как са раждали жените по селата или у домовете или на градината, нивата и полето, където бременните жени са се трудели, работили и раждали здрави и прави деца.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийство заради некъдърност или немърливост. Има ли значение всъщност. Трябва око за око, зъб за зъб, кръв за кръв. Няма съдемна сиситема.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много просрочен термин, липса на отговор след стимулация, к ървене след операция.....Ако не бяха го извадили и бебето е щяло да умре. Какво да направят,? Да го чакат още?
16
2
 
9
 
! Отговори
От 9 преди 1 година
Грешка, исках да напиша не 30-и, а 20-и август. Бог да прости покойната жена и да бди над сирачето.
15
5
 
9
 
! Отговори
Какво е това преди 1 година
СЕКЦИИО бе *** на какъв език е с български букви изписано ? Неграмотници като лекарите ни !