Времето: Облачно, на много места ще вали дъжд

Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса
2 май 2024 08:10, Анисия Иванова
2
Времето: Облачно, на много места ще вали дъжд
Снимка: БГНЕС

Денят започва с минимални температури в страната от 9 до 13 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 12-13. Сутринта ниски облаци и мъгли ще се стелят по Черноморието, докато на запад за кратко ще бъде слънчево.

През деня значителна ще бъде облачността над Западна и Източна България с превалявания по южното ни Черноморие и в крайните югозападни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 16 до 21 градуса, по Черноморието до 18-19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините преди обед ще има разкъсана облачност, следобед върховете и билата ще бъдат в облаци. В Пирин за кратко ще превали слаб дъжд. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде умерен от север-североизток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 2 градуса, а на 1500 м - до 10.

В петък, събота и неделя валежите ще бъдат често явление, с по-интензивни дъждове в Източна България и прегърмявания в северните райони. В понеделник се очакват силни гръмотевични бури с условия за градушки в централните, северни и южни райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавреме
Още от Видео прогноза
От север дъждът ще спира, но в Южна България ще продължи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубав ден!