Млада родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио

Жената е била само на 21 години
Обновена: 29 авг 2022 17:19 | 29 авг 2022 16:37, Нели Христова
97
Млада родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио
Снимка: Pixabay/Bokskapet

Родилка почина след планирано секцио. Раждането е започнало в болницата в Горна Оряховица, но се е наложило жената да бъде транспортирана до Велико Търново, съобщават от NOVA.

На 20 август сутринта 21-годишната жена от Горна Оряховица постъпва в лечебното заведение в града без родова дейност, но с просрочен термин. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания при родилката не е установена патология.

Младата жена е посещавала редовно женска консултация и бременността ѝ е била наблюдавана.

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него. На 26 август, от 9:00 часа е извършено класическо Цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Детето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията започва обилно кървене. Предприети са реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози.

Заради усложненото състояние на родилката е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново с реаномобил и реанимационен екип.

За съжаление, лекарите там също не успяват да се преборят за живота на младата майка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секциото е направено , защото дори след стимулация, родова дейност не е настъпила. Очевидно е имала проблем. И секционо не е било "за пари", а по медицински показания.
13
6
 
16
 
! Отговори
До наглата преди 1 година
лекарка под N 8 тук ! И като ти е ниска заплатата според теб трябва да избивате пациентите си ли бе ! Трябва да дойде времето тогава щом вие ще избивате заради заплата, пациентите не да ви бият, а и те да ви избиват дори само заради това, че ви гледат намръщените лица и тогава ще се научите да уважите първо клетвата която сте положили и после пациента !
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 10 разбирам че си пррост и неграмотен но преди да пишеш поредните си проостотии вземи прочети стотиятя
11
11
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Бой по лекарите, не стига, че вземат парите на хората два пъти, един път чрез осигуряване и втори път когато минеш портала на клиниката, но и вместо лекуващи са се превърнали в палачи и сеят смърт без да бъдат обвинявани след това !
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другия път да им е ясно на маангаалиите че 14 г е твърде рано за деца
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е N 3, няма безпричинно обилно кървене, особено след операция. Но задължително трябва да се установи причината и за друго странно нещо в този случай. На 30 август терминът е бил вече просрочен, но родова дейност няма. Цели 6 дена след това продължава да липсва родова дейност, но и не успяват да стимулират такава. На какво може да се дължи това? Детето обаче го вадят в стабилно състояние и с нормални показатели. Да не би да е сбъркал онзи, който е изчислявал на коя дата трябва да е терминът?
8
34
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Ми така ще е. Работила съм при кави ли не случаи ,а с тези заплати мизерни какво искате да направим ? Затова много колеги хванаха пътя ,да работят за нормални заплати.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секциото си е риск. За съжаление се случва да умират родилките. Навсякъде.
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето че са убийци Секцието е само при краен случай а тия заради печалбата взеха масово секцйо да ги израждат и ето резултата смърт убийци и после защо ги бият
5
13
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Каквито са "специалисти" журналистите на Днес.бг., такива са и лекарите в България, а после се чудят защо ги бият !
4
3
 
13
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Да ви попитам бе ДНЕСкашни ***, как е правилно да се изпише "СЕКЦИИО", така както сте го изписали или така - "СЕКЦИО" ? А може би сте искали да напишете "СЕКЦИЙО", но не сте намерили буквата "Й" ? Некадърници !
3
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безпричинно обилно кървене, довело до смърт, няма.
2
7
 
42
 
! Отговори
Осъдете ги преди 1 година
Ето това вее е чиста лекарска грешка- няма патология на бременността, няма усложнения при операцията и посл хот кръвоизлив. Да ги разследват и осъдят, стига са играли със съдбите на хората, сега ще оставят почернени едни родители и едно дете няма да познава никога майка си а тъпите ни лекари ще си легнат вкъщи при техните деца. Трябва да има наказания-нито малката заплата нито неорганизираната ни здравна система са оправдание да убиеш човек, като не им харесват условията да станат счетоводители.
1
11
 
30
 
! Отговори
А. Атанасов преди 1 година
Не си ли платиш за екип, жива те оставят да мреш и само те прехвърлят от смяна на смяна без да те погледнат.