След агресията... Горна Оряховица без Спешна помощ!?

Над 20 медицински служители са подали молби за напускане
28 яну 2019 09:00, Петя Славова
62

Заради зачестилите случаи на агресия над 20 служители от Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица са подали своите молби за напускане. Това прави реална опасността градът и съседните 4 общини да останат без спешно медицинско обслужване.

Лекарите настояват за постоянна физическа охрана. До момента взетите мерки са свързани с поставянето на паник бутон, договор с охранителна фирма и бърз достъп до полицията, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно младежи от Горна Оряховица се организираха и вече две вечери дават дежурства със спешните медици. Следят за това да няма агресия срещу тях и дори ходят по адреси с линейките.

"Първото нещо, което ни накара, е да дадем гласност на проблема. Има агресия от страна на доста граждани. Помагаме с нашата подкрепа към медиците. Когато влязат по-агресивни хора и видят, че лекарите не са сами, а има и странични участници, тонът им веднага се променя", обясни доброволецът Николай Николов.

Медицинският фелдшер Нела Радева потвърди, че оставките са подадени и ще станат ефективни, ако не бъдат взети мерки за гарантиране сигурността на медиците.

"Всявят респект, дежурството минава по-спокойно. Тяхното присъствие спира агресивното поведение", коментира тя по повод доброволческите екипи.

Радева подчерта още, че никъде по света външни лица нямат достъп до служителите в лечебните заведения.

"Лекарят имат нужда от пряк контакт с пациента, от наблюдение и информация за неговото състояние. Често придружителите изпреварват отговорите на пациента и преграждат пътя между персонала и пациента. Това пречи на работата", обясни Радева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдещето на България сега.
22
9
 
45
 
! Отговори
реалист преди 5 години
След нови 500 мил за здравеопазване, Г. Оряховица остава без спешна помощ. Още един видим резултат на Мутрите , които ни управляват.
21
2
 
35
 
! Отговори
ами преди 5 години
Един проблем вече повече от 10 г. и хората самосиндикално решават да бранят медиците да си вършат работата. Това не е безобразие,това е импотентност на държавата. Като видиш нещо се повтаря,потретва и послед става редовно,какво още трябва да се чака от милите ни избранници? Пише се нов закон и се наказва по бързата процедура,без споразумения,защото винаги има мнооого свидетели:нападение над медик при оказване на спешна помощ се накзва автоматично с 6 м.,при по тежки случаи- до 2г. и т.н.
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17. Спомням си в Соца. работехме в столицата /1972г./ И от село ни взимаше всеки ден автобус да зидаме блокове. Заплатата ни бе в пъти по малка от тази на сърбите. Ние 20лв на ден на сърбите 100 долара на ден.С предупреждение спрехме да работиме два дни искахме и ние такава заплата . На другия ден ни качиха в милиционерски автобус и в Първо МВР. ни пребиха 10 души с палки. Повече не отидохме в тоя Софстрой
19
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da napuskat ...sled kato ne umeiat da obslujvat pacientiteLekari , medecinski personal ...Tesa za tova da lekuvat bolnite,,,No .... zashto li sa podlojeni na agresia i shamari ot pacientite.Ami to e iasno 4e v bolnicite ima korupcia i lipsa na uvajenie kam pacientite, sanitarki ,sestri i lekarivsi4kite iskat po nekoi lev , za da badesh obslujen,nima e laja.
18
7
 
6
 
! Отговори
Добре преди 5 години
До Българинкогато иде старата ти майка или баба и чуе от млад 25-30 г доктор че ще и режат гърдата поради еди си каква причина образувала се в болното му съзнание без да разбира че тази жена не е със стабилна психика колкото него и не е първа младост,ще си опечеш акъла ама то това е на българина тряя да му опре до *** че да разбере какво е,тоя и оня какво казали то си е за тях нали ?
17
0
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
През 2025 смъртоносен вирус ще погуби милиард и половина индийци ! Малко им остава !!!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В соца милиционерите не им позволяваха да работят. Защото дохода му е бил НЕТРУДОВ.Познавах чакракчия,който е помагаше на много хора в нужда, милицинери и техните деца - безплатно Имаше такъв ЧОВЕК със златни ръце в едно силистренско село.
15
3
 
45
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
правилно да напускат не стига че зимат смешни заплати амче и ги бият отгоре на това
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно младежи от Горна Оряховица се организираха и вече две вечери дават дежурства със спешните медици. Следят за това да няма агресия срещу тях и дори ходят по адреси с линейките.ЕУктората на Нинова и комерс, заслужават тези момчета, които придружават медиците, да ги стрелят в краката за добре дошли и след това само какви послушни ще станат меринжеите. Трябва обаче редовна охрана да имат с пистолет и, когато отиват на адрес в махалата да ходят по двама катили.Боже до къде стигнахме!
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НесторАйде точно Сомалия недей дава за пример :)
12
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Радева подчерта още, че никъде по света външни лица нямат достъп до служителите в лечебните заведения."Ми здравеопазване по СССР-ски модел не е като в нормалните държави по света. Какво очакватЕ?
11
4
 
22
 
! Отговори
Нестор преди 5 години
Бананова "държава", не знам има ли такова нещо в Сомалия?!?!
10
13
 
10
 
! Отговори
опит преди 5 години
Лекара го изучават, чакръкчията му се праща "отгоре". Способността на чакръкчията е дарба. Лекъра на служба и да не му идва на преглед парите вървят.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Joro--------------------При този гигантски недостиг на лекари ще ги лапнат веднага на други места. Или ще отворят частни кабинети.Други трябва да ходят на уроци по етика
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми пука дали озверяваш--и от тебе има по-големи майстори.
7
7
 
57
 
! Отговори
Българин преди 5 години
България е пълна с простаци , само като чуя , че някой доктор си заслужавал ШАМАРИТЕ и озверявам?! Хайде сега ЕТНОСА да се лекува сам , пфффф!
6
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До байовец. Чакръкчия бит няма. Чакръкчия не го пази полиция, а обратно. В соца милиционерите не им позволяваха да работят. Защото дохода му е бил НЕТРУДОВ.
5
32
 
12
 
! Отговори
o da преди 5 години
до 1 Ооо да , сякаш лекарите са се скъсали да уважават пациентите и да им обръщат нъжното внимание.айде айде...повечето лекуват без изследвания на сляпо.По здравна каса който се е лекувал знае че много куца работата.Не говоря за всички , но има лекари които напълно си заслужават шамарите.
4
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе и бая доктори плачат за сопата особено откак станаха търговски дружества и се занимават само със тройно счетоводство и работят на 4-места---както казваше един едновремешен следовател има хора за бой и които не са за бой....