Везенков ще играе в нов отбор от НБА - Торонто Раптърс

Съществуваше и опцията за завръщане в Европа
28 юни 2024 07:23, Анисия Иванова
28
Везенков ще играе в нов отбор от НБА - Торонто Раптърс
Снимка: БГНЕС/EPA

Александър Везенков ще има нов отбор! Най-добрият баскетболист на България бе трейднат от Сакраменто Кингс в Торонто Раптърс след само един сезон с "кралете".

Новината обяви журналиста на ESPN Адриан Вожнаровски, който предаде, че Кингс продават Везенков и Девион Мичъл и 45-ия пик в Драфта на "динозаврите" в замяна за Джейлън Макданиелс. Репортерът на калифорнийци Шон Кънингам добави, че Сакраменто изпраща втори пик в Драфта през 2025 от Портланд Трейл Блейзърс като част от сделката.

След като блесна с изявите си в Евролигата, Везенков подписа договор със Сакраменто. Българинът рядко получаваше шансове за изява от старши треньора на „кралете“ Майк Браун, а за капак пропусна и близо 30 двубоя заради проблеми с глезена. За 42 мача миналия сезон, Везенков вкара 5.4 точки при 44% стрелба от полето и 37.5% от тройката, добавяйки 2.3 борби за средно 12.2 минути на паркета.

Наскоро се появиха информации, че самият Везенков е поискал трейд, а след това те бяха опровергани. Така се повдигна голяма въпросителна около това дали баскетболистът иска да остане в Сакраменто или е готов да премине в друг отбор от НБА. Съществуваше и опцията за завръщане в Европа, където интерес имаше от гръцките грандове Олимпиакос и Панатинайкос.

Вожнаровски подчерта, че трейдът за Кингс е от чисто финансова гледна точка. Освобождавайки се от контрактите на Мичъл и Везенков, отборът е извън данъка върху лукса. Така се отваря и място за нов играч в тима. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Спорт
11 грузински момчета се снимали с Роналдо преди 11 г., а вчера го победиха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
13
 
! Отговори
Нищо лично преди 4 дни
Не е за там. НБА всички са класа над него. Представете си ,какъв Спортист на годината сме избрали,не че няма кой. Един Карлос Насар е моя избор.Жалко ,че не скача като маймун,което се котира в кравария,а вдига щанги....
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
съвпадение е ;-) ..., че брендо и борисов уплашено и едновременно се окопаха (единият - в затвора, другият - в Банкя зад стобора...) дни след като в Германия спипаха някакви си ... 35 тона кока... ... ... ... ... А ти, гЭрбав пиZдьо(1), ич не ми се обяснявай! :-))) ... ... Десетилетно! дълга е общата история на брЕндо и борисов - и като мутри, и като престъпници, и като заплаха (напоследък) за животчетата им.... ;-))
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И сега кой ще му е виновен - пак ли треньора и съотборниците, дето му завиждали, че е много красив и не подавали на "великия" баскетболист да бележи. Стана за смях. Да си се прибира в Гърция, видя се, че за НБА не става.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоя е спънат кон
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ха ха
2
6
 
7
 
! Отговори
селския коч преди 4 дни
Балкан Ботевград е много по-добра опция за Сашето. Тук ще си маа пръжки с лук, ще си жули каки и ракия преди и след мачовете, кво се е затръшкал нба, та нба...
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Честито на играчите на Торонто, получават отличен помагач на резервната скамейка, ще получават от него редовно вода, кърпи и въобще каквото му кажат. Нашия лопушник е страхотен обслужващ персонал с голям опит от предишния си отбор.