УЕФА разследва расистки скандирания от сръбски фенове

От щаба на Англия обаче нямало подадено оплакване
18 юни 2024 11:00, Красимир Ангелов
41
УЕФА разследва расистки скандирания от сръбски фенове
Снимка: БГНЕС

УЕФА разследва обвинения за дискриминационни скандирания от сръбските фенове при загубата с 0:1 от Англия в мач от първия кръг на груповата фаза на Евро 2024 в Гелзенкирхен в неделя.

Съобщава се, че английските играчи са били обект на расистки обиди, въпреки че не са подадени оплаквания от лагера на Англия.

Косовската федерация по-рано подаде жалба до УЕФА заради сръбските знамена, скандирания и транспаранти на мача, които според нея съдържат "политически, шовинистични и расистки послания срещу Косово".

УЕФА потвърди, че Етичната комисия ще проведе разследване на "предполагаемо дискриминационно поведение" от сръбските фенове, което се очаква да отнеме няколко седмици.

Сръбската федерация също беше официално обвинена по две точки, за това, че нейните привърженици са показали банер, който "предава провокативно съобщение, неподходящо за спортно събитие", и за хвърляне на предмети на терена.

Всички новини от европейското първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Спорт
Бостън Селтикс спечели рекордна 18-а титла в НБА
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
За младите, които все още се чувстват Българи.... Наглите англичани създаваха османски банди, да тероризират Българското население в източна румелия, която те сами създадоха и отцепиха от България на берлинският конгрес.... Тия винаги са ни били врагове в историята ни... Единствен засега Генерал Вазов ги наказа, като изби около 15 хиляди бели ингилизи при Дойран... ===))) те иначе обичат да воюват, чрез проксита кат укрите....
12
0
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Аз съм хомосексуалист, който е маниакално влюбен в афроамериканците, и всяка проява на нормална секуална ориентация за мен е лична обида!
11
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Рижавите съединители само бой заслужават. Тук, в Швейцария, много бой ще ядат.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той и МОК обвини руската фигуристка Камила Валиева на Олимпиадата в Пекин, но Русия я прие като герой. В отговор МОК отне златните медали на руския отбор, а Русия го заплю и си организира собствени игри на БРИКС, които се провеждат от 12-ти до 24 юни 2024 г. в Казань, РФ.
9
17
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Абе как така не разбрахте, че всички фенове на таксиметровия шофьор, пyтюненадерталците до един са ксенофоби, шофинисти, хомофоби и изобщо най-задръстените хора на света. :))))
8
18
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 седмица
Бг копейката нарича Украйна фашисти, а всички до един да расистки. Черни били англичаните. Виж си начина на живот бе копейка бачкаш за жълти стотинки, а този черния взема пари и си живее живота.
7
9
 
20
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Яд ме е че сърбите не набиха канчетата, на тия хиндуси, пакита, африкаанс и тук там останал някой хингилиз... ===))) наглосаксите се биха на страната на османската империя в Руско-османската освободителна война за Нас Българи...
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Aм'чи, тe cъpбeжитe ca no-roлeми шeбeци oт opиrинaлнитe aфpиkaнци...
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След нападението срещу сърбите в бара, албанците избягаха, а наглобританците отнесоха боя.
4
2
 
9
 
! Отговори
Юуп преди 1 седмица
А от ингилизките кога?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Kaт' я cъpби, ga ce чeшe...
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наглосаксите са най-големите расисти, но винаги *** превантивно, че били обиждани. когато играха в София, пак заформиха скандал. Това им е в природата, да лъжат, да обвиняват другите в неща, които правят самите те.
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пускат мамуни, да тичат по терена, после се сърдят, че някой им вика мамуни - еееееееее? Как да им викаме? Снежанки?