Бонев: Терзиев не си е занесъл боята от маркировката в хола, а с колчетата не си е вързал домати

Напълно е възможно е да отидем на нови избори за кмет, казва той
23 юни 2024 11:15, Нели Христова
79
Бонев: Терзиев не си е занесъл боята от маркировката в хола, а с колчетата не си е вързал домати
Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев не си е занесъл боята от маркировката в хола, а с колчетата не си е вързал домати в двора, всяка стотинка е вложена там, затова не се разпада, смята лидерът на "Спаси София"

Желанието за по-добър град получи удар с решението на ВАС. Предпочитам независимо от критиките да сме онази партия, която работи за следващото поколение, а не за следващите избори" обяви лидерът на "Спаси София" Борис Бонев по БНТ.

Той коментира решението на върховните съдии да се спре проектът по новата организация на движение в центъра на София, която включва булевардите "Витоша" и "Патрирх  Евтимий".

"Боята от маркировката не е в хола на Васил Терзиев, с колчетата не си е вързал домати в двора, всяка стотинка е вложена в "Патриарха", всичко се вижда там, затова не се разпада", обяви още той.

"Няма решение за връщане на старата организация на движението. Ние изпадаме в Параграф 22, защото няма как да върнем старата организация, защото и тя е незаконна, тъй като е от 2019 г. Да не изпаднем в ситуацията, че най-късната законна организация е, когато по бул. "Витоша" имаше движение", коментира още Бонев.

По повод решението на ВАС за организацията на движението по бул. "Витоша" обясни, че напълно нормално било актовете да бъдат обжалвани. "За мен възникна доста по-голям проблем от решението на ВАС. То е, че със сигурност имаме присъда на последните години на управлението на Йорданка Фандъкова, имаме присъда за начина, по който София се управляваше", заяви Бонев. В своето определение  ВАС обяви, че София няма Генерален план за организация на движението от 2017 г.

"В момента, ако някой обжалва някое решение, няма как да не спечели, защото има съдебна практика", допълни Бонев. Той добави, че 17 години от ГЕРБ не са решили проблема с паркирането.

"Отчитам грешките в този процес, не съм се запънал като магаре на мост", добави Бонев. Това е проект, заложен в документи от експерти, извикани и платени от ГЕРБ, каза още той.

Според него по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" имало многократно увеличение на велосипедистите, нямало гъзари, които да правят дрифтове.

Той поднесе и извинение към хората, които се чувствали разочаровани и били разбити техните мечти София да бъде като Виена, Лондон, Париж и били демотивирани да останат в столицата.

По повод казуса с кмета на "Илинден" Емил Бранчевски Бонев обясни, че някой му е направил фирма във Великобритания през февруари. Тя била създадена без неговото знание, за да бъде компрометиран. "Шокиращо е колко е лесно, един законно избран човек да бъде отсранен", каза още той.

"Напълно е възможно е да отидем на нови избори за кмет, макар че експертизите показаха, че за Васил Терзиев има повече гласове. Но, ако се стигне до такова нещо, гражданите ще наказажат още по-категорично ГЕРБ", заключи Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от София
Жълтите павета на места са... зелени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Соларния Бони е много напет, тротинетката по Патриарха кара на пет и държи под ръка момък с пакет
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Махайте се нагли и крадливи некадърници ! Съсипахте града ни за отрицателно време !
61
0
 
8
 
! Отговори
торенте преди 3 дни
по сер ко в ци
60
0
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 4 дни
член 6 -да е
59
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тиквата създаде невъобразима атмосфера на корупция, във вече прогнилата от комунистическо управление държава, през която се просмука Дебелян
58
1
 
16
 
! Отговори
ОПГ преди 4 дни
Очевдино става въпрос за ОПГ злоупотребила с финансови средства в огромни размери . Вън упоритите фанатици погазили родните закони от българката политика. Методите им на силово, еднолично налагане на незаконни решения са типични за фашизирани диктаторски режими. Няма ли прокуратурата да се само сезира!
57
0
 
18
 
! Отговори
Мадам Бони преди 4 дни
На амбразурата на Васко . И като ги няма в хола му, къде са, бе мургавел. Вие най- добре знаете: десна ръка ляв джоб, и сега има- после нема!
56
0
 
18
 
! Отговори
БОНИ И КЛАЙД преди 4 дни
СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ ШАРЛАТАНИ....
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Системата не работи, щом това нещо е политик, както жиЛена и Лойко
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Комунист да гледа домати, това ще е за рекордите на Гинес
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ай тоя бацоне с кюлчетата
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ей, наглецо, тия лъжи може да ги разправяш на приятелчетата си от СС и ПП/ДБ. Да, Ухото не си е занесло боята и колчетата в къщи, защото не му трябват, но по негова заповед са изхарчени незаконно милиони от нашите данъци... въпреки съпротивата на гражданите, с Ухото го направите в неделя....в ваши фирми, без законови заверки и разрешения. Ако сме нормална държава двамата с Ухото сте за сливенския затвор, там нали е за жени.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мис Бони е за затвора
50
1
 
32
 
! Отговори
Бонев прекалява! преди 4 дни
Когато се появи на общинската сцена беше симпатично момче с идеи, постепенно се превърна в мрънкащ, злобен неудачник! Постепенно се превърна в човек, който всички приемат за злобен мрънкалник, но не и за специалист!
49
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
...мис Бони единствено нещо, което умее да върши добре е да лъже и отрича- друго не умее...
48
0
 
14
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 4 дни
тва много обича да се показва ама денем , същноста му се показва вечер ,,,,,,, ако ме разбирате :)
47
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Батака бил от времето на ГЕРБ. Нали уж затова дойде ПП-ДБ-СС да оправи ГЕРБерските проблеми, а не да ги продължава. Терзийски може да не си е занесъл боята и колчетата в къщи, но е похарчи парите неправомерно, а маркировката започна да се бели първия месец
46
0
 
28
 
! Отговори
Мангаля преди 4 дни
Падение българско-от Ботев на Бонев. Жална ни майка...
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ама да си ги взима тия колци и тая боя и да си ги вpе където си иска бе! Никой не му ги ще! Що ги е разхвърлял така из София все едно му е бащиния! Трябва да го глобят, че цапа! Я да си почисти "творчеството" веднага!
44
1
 
23
 
! Отговори
Кореняк преди 4 дни
С тези издънки и желание да блеснеш за едни избиратели, които не са чак толкова много, подавате обратно властта в герб! А ти г-н Бонев, няма да се добереш до общинските жилища!