Бонев: Терзиев не си е занесъл боята от маркировката в хола, а с колчетата не си е вързал домати

Напълно е възможно е да отидем на нови избори за кмет, казва той
23 юни 2024 11:15, Нели Христова
79
Бонев: Терзиев не си е занесъл боята от маркировката в хола, а с колчетата не си е вързал домати
Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев не си е занесъл боята от маркировката в хола, а с колчетата не си е вързал домати в двора, всяка стотинка е вложена там, затова не се разпада, смята лидерът на "Спаси София"

Желанието за по-добър град получи удар с решението на ВАС. Предпочитам независимо от критиките да сме онази партия, която работи за следващото поколение, а не за следващите избори" обяви лидерът на "Спаси София" Борис Бонев по БНТ.

Той коментира решението на върховните съдии да се спре проектът по новата организация на движение в центъра на София, която включва булевардите "Витоша" и "Патрирх  Евтимий".

"Боята от маркировката не е в хола на Васил Терзиев, с колчетата не си е вързал домати в двора, всяка стотинка е вложена в "Патриарха", всичко се вижда там, затова не се разпада", обяви още той.

"Няма решение за връщане на старата организация на движението. Ние изпадаме в Параграф 22, защото няма как да върнем старата организация, защото и тя е незаконна, тъй като е от 2019 г. Да не изпаднем в ситуацията, че най-късната законна организация е, когато по бул. "Витоша" имаше движение", коментира още Бонев.

По повод решението на ВАС за организацията на движението по бул. "Витоша" обясни, че напълно нормално било актовете да бъдат обжалвани. "За мен възникна доста по-голям проблем от решението на ВАС. То е, че със сигурност имаме присъда на последните години на управлението на Йорданка Фандъкова, имаме присъда за начина, по който София се управляваше", заяви Бонев. В своето определение  ВАС обяви, че София няма Генерален план за организация на движението от 2017 г.

"В момента, ако някой обжалва някое решение, няма как да не спечели, защото има съдебна практика", допълни Бонев. Той добави, че 17 години от ГЕРБ не са решили проблема с паркирането.

"Отчитам грешките в този процес, не съм се запънал като магаре на мост", добави Бонев. Това е проект, заложен в документи от експерти, извикани и платени от ГЕРБ, каза още той.

Според него по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" имало многократно увеличение на велосипедистите, нямало гъзари, които да правят дрифтове.

Той поднесе и извинение към хората, които се чувствали разочаровани и били разбити техните мечти София да бъде като Виена, Лондон, Париж и били демотивирани да останат в столицата.

По повод казуса с кмета на "Илинден" Емил Бранчевски Бонев обясни, че някой му е направил фирма във Великобритания през февруари. Тя била създадена без неговото знание, за да бъде компрометиран. "Шокиращо е колко е лесно, един законно избран човек да бъде отсранен", каза още той.

"Напълно е възможно е да отидем на нови избори за кмет, макар че експертизите показаха, че за Васил Терзиев има повече гласове. Но, ако се стигне до такова нещо, гражданите ще наказажат още по-категорично ГЕРБ", заключи Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от София
Жълтите павета на места са... зелени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
31
 
! Отговори
Дзивко преди 1 седмица
Тва да се хвалиш, че няма дрифтаджии след като затапиш булевард, е все едно да се хвалиш че няма удавници като изпразниш басейна, толко са некомпетентни, съдът ясно каза че е незаконно, на Бонев само му дай да затваря улици, ако може София - Банско ще е велоалея
22
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя защо е оставен да безчинства в София
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ска.паняк ,първо вадиш рсзрешително за нещо и тогава се прави. А не да си гласувате нещо в общинския съвет без знанието на останалите институции и без съответните експертизи от КАТ. И после ще ни успокоява,че гейчето не си е занесло боята за 1 милион вкъщи. Вече двамата трябва да бъдете осъдени за безстопанственост барабар с половината общински съвет и да хвърляте оставки. То не става по цял ден чики рики на паради да си веете оная работа и после да викате,че Фандъкова е виновна за всичко
20
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 13, занимават се, защото сагата с жълтите плочи за 15 млн. продължава и след нея, затова я и прибраха в парламента, да има имунитет срещу евентуално разследване
19
18
 
8
 
! Отговори
Камината преди 1 седмица
Маркировката изчезва след месец. Интегрирания запълва дупка пълна с ***, но иначе Лойко от банкя твърди, че е оставил София кукла. Той и онова недоразумение фанди! Когато им поискаха справка за парите от синя и зелена зона, казаха, че няма да предоставят отчет и това е. Само Лойко може да ходи до камината и ангелкова на Оскарите да промотира туризма! Закривай!
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожелаваме си нови избори, за да изхвърчи!
17
2
 
30
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
СОС спешно да приеме решение Бонев да си получава заплатата без да прави нещо и даже да не се появява на заседанията.Така ще е икономически по-изгодно за общината.Сега заради Боневите приумици се профукаха доста пари за незаконна организация,която ще се преправя.
16
4
 
33
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Мис Бони , освен от прайд , от друго нещо разбирате ли? Явно както и на Кирчо и Кокорчо на вас не са ви ясни законите , както и че решенията на ВАС и ВКС са задължителни и не се обсъждат! Следователно трябва да върнете старото положение , да възстановите дадените 1,5 млн лв за глупавите ви решения и ако не , да бъдете подведени под отговорност!
15
3
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Забавно е да гледаш как неможачите пискат от левия бряг.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не разбирам как в тази наша хубава държава, хора с опит като стажанти и асистенти на "маркетинг мениджър" могат и имат правото да взимат каквито и да е решения...https://linkedin/in/borisbbonev/details/experience/
13
2
 
31
 
! Отговори
Така най-лесно, мис? преди 1 седмица
Една година след изборите, тези още се занимават с Фандъкова. Изоставиха визии и концепции, напуснати от всички що-годе можещи, но излъгани и подведени, че внучето е някаквъ лидер и ще прави чудеса от София. Я, най-добре да поплюем, да говорим врели-некиепли за холове и домати, ала Таня Дончева, и манадатът току виж се изтъркулил. А уж представляват някаква елитарна част от обществото. Нека не забравямв, че макс дядовците им са били в доматите и в браздите, така, че смешен плач.
12
1
 
30
 
! Отговори
Вън от политиката! преди 1 седмица
Основният проблем всъщност е подмяната на принципите на демократично управление чрез силовото налагане на вижданията на малка група хора за организация на живота на мнозинството, прикривайи се с груба демагогия. Нарушаването на законите, финансовите щети, наглата и агресивна безцеремонтност спрямо мнозинството са съпътстващи.
11
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРАВО НА ТЕРЗИЕВ!
10
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква е тази европейска столица, да разрушава велоалеи и пешеходни зони? Навсякъде в градовете по света има велоалеи. В центъра на Париж и Ню Йорк са разкарали колите и са направили велоалеи и пешеходни зони. Вие ли сте по-умни от архитектите на Париж и Ню Йорк?
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Драг кралицата нещо се е активизирала след вчерашното си събитие. Наистина ли тя си мисли, че във Англия може да се направи така лесно фирма без знанието на човека? Нали кралицата не си мисли, че Англия е Камерун или друга африканска колония?
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия спасиха ли вече София? Спасиха ли вече София тия?
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
работата на терзиев и пп кликата е прайд по време на задушница :)))
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бонка да ходи на гейпарада :)))
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А най-хубавото е че на следващите избори, тия ще го изгонят с камъни
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя розовия днес е навсякъде. Избори ли идват пак?