Стотици "наши хора" са паркирали безплатно в София, щетата е за 500 хил. лв.

Били им раздадени карти за платените зони, разкриха от ПП-ДБ-СС
166
Стотици "наши хора" са паркирали безплатно в София, щетата е за 500 хил. лв.
Снимка: БГНЕС

Стотици карти за безплатно паркиране в София е издала СО при Йорданка Фандъкова на нейни близки и приятели. Картата предлагала услуга "паркирай безплатно" в синя и зелена зона за определени хора, вероятно приятели и близки, обяви на брифинг председателят на СОС Цветомир Петров.

"Пита се, обаче, кои са тези привилегировани граждани, тъй като картите се издавали без даже да се иска регистрация на автомобилите. Открити над 130 такива карти с привилегии за 2022 г. Издадените карти са само с номер, и могат да се ползват от цялото семейство, а по принцип такива карти се издават с регистрационен номер на автомобила. Установено е, че 6-7 автомобила с привилегии са на КТ "Подкрепа", обяви Борис Бонев на брифинга.

Само на базата на тези привилегировани безименни ползватели загубите на Столична община са в размер на над половин милион лева, обяви председателят на СОС Цветомир Петров. И се възмути, че в "София няма места за паркиране, а на някои хора дори се раздават безплатни такива".

"Има ли известни журналисти, получили това право, има ли социолози, има ли мастити бизнесмени, които са получили карти за безплатно паркиране?", попита Борис Бонев. И допълни, че "тази практика е прекратена след встъпването в длъжност на кмета Васил Терзиев, но от ПП-ДБ-СС няма да спрат да ровят за такива далавери"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от София
На половина е изпълнено трасето на метрото към "Хаджи Димитър" и "Левски"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Забранете колите в София! Тротинетки от всички квартали, обединете се и спукайте гумите на всички паркирали коли! Спасете София от автомобилите! София на тротинетките и велосипедите! Носете си шило и пукайте гуми наред!
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да сезира прокуратурата с обвинения за безстопанственост и ощърб на общината. Или несмее, защото това се е случвало и със знанието на Бонев, като член на комисията по транспорта? Инъче всичко ще е предизборна пушилка, без крайни резултати от това.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато има синя и зелена заона, винаги ще има и такива карти. Факт!
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Терзиева е най-гадното нещо, което се е случвало на този град. Не съм сигурен, че наистина спечели изборите последния път, *** вот не помогна и той, нещата бяха много на кантар. Но ето, че дори и липсата на пълна подкрепа не й е пречела да върши гадории.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Младост още стоят падналите дървета от ланшния сняг
62
1
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 3 седмици
Ми да я съдят за престъпления по служба тогава, вместо да се възмущават по вестниците..
61
0
 
16
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 седмици
Искаме списък с привилегированите, да се знаят!
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Терзиев се заеме да вкара междублоковите пространства в кварталите в ред и уреди проблемите с паркирането чрез умни политики, ще гласувам за него до гроб. Крайно време е София да заприлича на нормален европейски град, а не на индийски такъв. Засега, обаче, единствените действия, които виждам от него и Бонев са огласяване на някакви маловажни скандали и заяжданки на дребно см опонентите им.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ох, като започнат да ми говорят за такива "щети", направо ме избива на смях ... Защо не се направи един масивен подземен в района?
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато търпите сини и пембени зони, никога няма да имат мотивация да ви направят безплатни паркинги и широки улици. Напротив, такава далаверка си заформиха, че все по-скъпо и безкрупулно ще става. Въпрос на време е да направят платено паркирането и в софийското поле и ще продължат точно до там, докъдето ги оставите вие.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мила родна картинка в стил - имам човек. Крайно време е общината да започне да изгражда общински многоетажни паркинги в центъра и в кварталите. Парите от зоните трябва да се насочат в тази посока. След това може да започне да се въвежда зелена зона в повечето квартали. Така проблема с паркирането ще се реши и може да се пристъпи към извеждане на паркиралите в зелените площи и на нерегламентирани места. После инвестиции в облагородяване на тези площи и в междублоковите пространства.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Репортажните коли на телевизиите имат такива карти, виждал съм ги. Само бТВ имат поне 10 такива карти.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И аз имам такава карта за безплатно паркиране в синя и зелена зона. Миналия месец дори ми я подновиха за още една година. Имам познат в общината и в момена още може да получиш такава.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е така е, сини, зелени, бомбени зони, от както ги има е пълен хаос, само за връзкари има места..:))
53
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо не трябва да има платено паркиране в общинска площ/земя/улица. Това е на гражданите, не на някакви *** еднодневки.
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ако е незаконно давайте на прокурор и толкова, какво за всяко нещо правите 'топ' новина. След като съда ги осъди, тогава.
51
2
 
13
 
! Отговори
?!?!?! преди 3 седмици
Вземете всичките си паяка и купете още поне 200 броя такива и минете само през кварталите Младост и Люлин за неправилно паркирали автомобили и ще си напълните бюджета не за цяла една година, а за 10 години накуп, че и отгоре .... Ама сега всеки лае другия, защото са избори и смятате , че ще гласуваме за вас ли - ха ха ха ... При първа възможност и към терминалите :)
50
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия видяха, че град не се управлява лесно. С усмивки, визии и концепции. И си казаха, абе я да плюем по-предните, вместо да свършим нещо. Че по-лесно. Толкова обрасла, продупчена София не е била.
49
2
 
6
 
! Отговори
az преди 3 седмици
До Анонимен Искаш многоетажни паркинги?! В центъра на София?! Къде! В Борисовата градина? В градинката пред Кристал? Коя градинка искаш да ликвидираш, за да си ти остане гаража да го даваш под наем за магазин?! Защото - убеден съм - няма да си дадеш двора и къщата за това!
48
0
 
15
 
! Отговори
Kuncho преди 3 седмици
Интересна картинка е спирката на Гоце Делчев след България в посока Южния Парк! Ако успеят да я разчистят и задържат поне три дена без неправилно паркирали коли на нея, ще повярвам че нещо истинско се случва! Има няколко който били тежки според служителите с паяци и не ги закачат, така че на тях и карти не им трябват