Калин Стоянов: Не вярвам да се стигне до арест на кмета

Решенията на съда трябва да се изпълняват, а не да се тълкуват
Обновена: 28 юни 2024 09:40 | 28 юни 2024 09:40, Елка Василева
28
Калин Стоянов: Не вярвам да се стигне до арест на кмета
Снимка: архив, БГНЕС

„Темата за новата организация в София е важна. Мисля, че е редно да се чуе и другата страна, а не само на Столична община. Поисках да напомня на Васил Терзиев, за законът е за всички. Има влязло в сила съдебно решение на Върховния административен съд“. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред bTV в отговор на кмета на София Васил Терзиев.

Още по темата
„Трябва безусловно да се спре реорганизацията. Предприехме действия. МВР е институцията, която следи за спазването на закона. Имаме правомощия по този казус. Изпратихме разпореждане в понеделник, с което го уведомяваме за решението. Искаме да се обезопасят всички новопоставени елементи и трасета“, добави той.

„След като кметът казва, че са спрели въвеждането на новата организация на движението, а там има новоизградена бус лента, МВР има ли право да глобява шофьорите, които се движат по бус лентата? Чух, че при влязло в сила решение те чакат някакво становище. Решенията на съда трябва да се изпълняват, а не да се тълкуват“, категоричен е служебният министър.
 
„Тази три улици са в центъра на европейска столица. Ние ще си караме, както е по закон. Има шеф на СДВР, но има и министър на вътрешните работи. Това е важен казус за жителите на столицата. Да, Васил Терзиев ми писа, че проверката ми вчера не е била коректна. Няколко пъти чух твърдението, че в Комисията по транспорт в СОС имало член на КАТ „Пътна полиция“. Да, така е. Изготвен е протокол за проект за промяна за организацията на движението в центъра на София, но това е нещо, по което всички се подписват, че ще работят, но в МВР няма входирани никакви документи, по които следва и е законно „Пътна полиция“ да даде свое становище. По тази логика всеки може да прави всичко по булевардите на София. Човекът от КАТ се е подписал, че ще се работи, но няма входиран документ“, каза вътрешният министър.

„Няма да си кореспондирам с Васил Терзиев със SMS-и и по Вайбър. Абсурдно звучи някой да тълкува решение на съда, което е окончателно. Да, те са спрели. Ние искаме да обезопасят всичко, което са поставили. Не говорим за строителна площадка. Има опасност за движението на хората по пътя“, категоричен е Калин Стоянов.

„Чух и прочетох постове на общински съветник как в моя роден град се случвали нещата. Ами да се обадят на кмета на Бургас Николов и да го питат. Такъв проблем като този в София няма никъде. Хората, които са глобени за нещо, което е незаконно, кой ще носи отговорност. Не сме засилили полицейското присъствие“, каза още служебният министър на вътрешните работи.

„Много важно е, че когато не се изпълни съдебно решение, това е престъпление по Наказателния кодекс. Вероятно ще уведомим и прокуратурата. Не вярвам да се стигне до арест на кмета, но ако съберат достатъчно доказателства, ще действаме по закон“, категоричен е Калин Стоянов.

Появата на Евелин Банев-Брендо

„В цял свят има международни престъпници, които се движат. Това обикновено се случват с фалшиви документи. От направената проверка не можем по безспорен начин да кажем, че Евелин Банев е бил в село Тлачене“, коментира Калин Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от София
Васил Терзиев има вътрешно чувство: Нови избори в София наесен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Рашков.Рашков е велик .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Герб и ДПС протеже.
22
0
 
0
 
! Отговори
Рашков преди 2 дни
беше ядосан,но и тъжен.Няма ненаказано добро....
21
3
 
1
 
! Отговори
ПП и ЗАКОНИ...?? преди 2 дни
ЛЕНА И ЗАКОНИ...??
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Корумпетата да глобяват наред, тъкмо ще съберат пари за бензин на петстин конювите дракстери които си купиха с изкарани по неморален начин,да не казвам крадени пари.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бандити и шарлатани се сбиват за кокала. "Живот без маска и без грим озъбено, свирепо куче."
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи. А тоя милиционер Калин Стоянов е нейното грозно мафиотско лице
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По изборните резултати ще ги познаете от коя партия са. Двама се карат третия печели.На тези избори нямаше купуване на гласове ?!? Що тъй ?!?
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 11"до9" - да сложиха го ПП, но е препоръчан от ДПС чрез ГЕРБ, защото бяха в "сглобка", а защо си остана министър след вота на недоверие ? След като има вот на "НЕДОВЕРИЕ" към правителството, значи има и недоверие към всички министри ? Министерството което гарантира сигурността на гражданите не знае как пребивава наркотрафикант повече от две години в държавата с бюлетина за международно издирване ? Главчев - ГЕРБ, Калин - ДПС ! Загиваме като черковни мишки !
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
НАРОД - овца, министърът беше извикан в НС да дава обяснение за Брендо, а той се "обяснява" за Терзиев половин час, а за наркотрафиканта едно изречение - "в целия свят престъпниците биле с фалшиви документи", бреййй какво "умно" милиционерско откритие, виж ти, направо сме изумени от такава милиционерска далновидност, как не знаехме тази "хитринка" на престъпниците ние ??
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
защо никой не пита брендо как и кога е пристигнал в страната, да го поканят в НС официално
13
7
 
4
 
! Отговори
...! преди 2 дни
Биячите-роми, които са освободени под гаранция, са освободени от съдът, а не от МВР! Ограмотете се!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Калин Стоянов да покани Брендо да го пита как е влязал в страната без да го хванат хората му, с шапка невидимка ли е бил!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
до 9, сложиха го от ПП-ДБ, защото нямат кадри, върнаха всички кадри на ГЕРБ в МВР
10
9
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 2 дни
Ако това е човек на ГЕРБ, значи те са единствените, които спазват законите в тая държава! Следващата стъпка е да се потърси съдебна отговорност на Терзиев за профуканите незаконно 2 милиона лева!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Как можаха такова 4у4ело да сложат министър, абе малко по-умно НЕЩО не можаха ли да намерят или този е най-послушният ? Този е обида за министерството и срам за държавата !
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Така де, кмета Терзиев не е от ГЕРБ и ще го арестуваш, а Брендо, който е от вашите и с перце няма да го докоснеш. Иначе шефовете ти Тиквата и Пра сето ще ти дърпат мазните ушички.
7
1
 
9
 
! Отговори
Даааа преди 2 дни
А,бре!Това ли ти е работата!?Защо не инспектираш кой и защо пусна под домашен арест и срещу гаранция ц-и-га-ните,които биха шофьора и го вкараха в болница!И от къде синия има пари за плати кеш гаранция,веднага?!Корумпирани ле-кета!
6
2
 
3
 
! Отговори
Не мога преди 2 дни
...да ги разбера щатните? Решението е на съда, а не на министъра! И той е длъжен да го изпълнява! Решенията на съда не се коментират, а изпълняват!
5
2
 
12
 
! Отговори
до 3 преди 2 дни
Брендо е неприкосновен. Той работи за Таки, а гърчето се отчита на Тлхстия похотливец.