Путин залага на севернокорейските войски да си върне Курск

Контингентът бележи първото разполагане на чужда армия във войната
24 окт 2024 21:30, Гергана Попова
172
Путин залага на севернокорейските войски да си върне Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стотици севернокорейски войници са заснети във военни бази в Далечния изток на Русия, трениращи преди това, което Киев и неговите западни съюзници казват, че е разполагане за участие във войната на Владимир Путин срещу Украйна, пише Financial Times.

Още по темата
Контингентът бележи първото разполагане на чужда армия във войната, откакто президентът на Русия нареди пълномащабно нахлуване в Украйна през 2022 г., въпреки че Москва също се обърна към съюзници, включително Северна Корея и Иран, за оръжия в отговор на западната военна подкрепа за Украйна.

Преди това Пхенян достави на Русия артилерийски боеприпаси и други оръжия, като балистичната ракета KN-23, която беше придружена от севернокорейски офицери, изпратени да наблюдават използването им на бойното поле.
Силата вероятно е твърде малка, за да обърне хода на войната , тъй като Русия ще трябва да удвои своя контингент от 50 000 души в Курск, за да изтласка украинските войски и да проведе нова вълна от мобилизация, за да постигне големи успехи по украинската фронтова линия, според пред украински анализатори.

Но способността на Северна Корея да помогне да компенсира числеността на Русия може да създаде повече проблеми на Украйна, каза Джак Уотлинг, старши научен сътрудник за сухопътна война в Кралския институт на обединените сили.

„Може да имат доста добра кохезия. Може да имат разумен морал. Те може да са в състояние да действат в мащаб, който руснаците се борят да [постигнат]“, каза Уотлинг. „Това е доста ниска летва да бъдеш по-добър от това, което руснаците имат в момента.“

Севернокорейските подкрепления идват на фона на признаци, че Русия се бори да попълни силите си в лицето на зашеметяващите жертви в Украйна, които западни служители оценяват на над 600 000 убити и ранени.

Според представители на западното разузнаване Путин се е противопоставил на молбите на висшето си ръководство да разпореди нов кръг от мобилизация, като вместо това е предлагал огромни бонуси на доброволците за записване.

Въпреки че това помогна на Русия да поддържа темп от 30 000 новобранци на месец през по-голямата част от тази година, няколко руски региона драстично увеличиха размера на изплащанията през последните месеци, което показва, че армията може да се бори да привлече повече мъже.

Белгородска област, която граничи с Курск, повиши бонуса си при подписване за новобранци трикратно от Rbs800 000 ($8300) през август до Rbs3mn през октомври – сума, променяща живота, когато средната месечна заплата в региона миналата година беше 55 000 Rbs ($570) .

Вътрешните борби са накарали Русия да подсили силите си от чужбина, казаха представители на западното разузнаване. „Северна Корея е новият най-добър приятел на Русия“, добави един от официалните лица.
"Въпреки че Русия вероятно ще се сблъска с очевидни проблеми с командването и контрола, нейният опит в ръководенето на операции с правителствени войски, подкрепяни от Иран сили и милиции в гражданската война в Сирия би дал на командването на Москва очевиден модел, върху който да надгражда", каза Уотлинг.

Войските, изпратени в Русия, са от Единадесета армия на Северна Корея, елитна част, известна като „Корпус на бурята“, според Националната разузнавателна служба на Южна Корея.

„Това не са обикновени севернокорейски войници, повечето от които никога не са получавали адекватно бойно обучение“, каза Го Мьонг-хюн, старши сътрудник в южнокорейския държавен Институт за стратегия за национална сигурност в Сеул. „Това са добре оборудвани, добре обучени мобилни леки пехотинци.“

За разлика от украинската фронтова линия, където войските се защитават и атакуват от установени позиции, в Курска област фронтовата линия не е определена. Това означава, че Русия не може да използва своите най-изпитани методи: непрекъснати пехотни атаки, придружени от постоянна артилерия.

Но Русия се възползва от предимствата на въздушната си мощ в района на Курск, като бомбардира собствените си села, където засече украинско присъствие, принуждавайки тези войници да бягат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от Русия
Лукашенко: Войски на Ким в Украйна ще ескалират конфликта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Каква е тая бабуна на фасона на Путин косъм? Да не е ял тукатите! Много му криву канчето!
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Юлиян до 69 - най-вече имат собствено пушечно месо
81
2
 
5
 
! Отговори
Със Статия за Путин преди 3 часа
Ставам, със Статия за Путин - си Лягам!
80
2
 
5
 
! Отговори
Миииисссиирррр преди 3 часа
Mi.ss.ir.kii, влезте в час! Фронтът в Донбас рухна. Помните ли лъжите на лицемерните натовци и западните га.дове начело със САЩ и Британия. Междувременно в Казан се пише история. За това пишете, защото ще влезе в учебноците по история, а не разказвайте басни и приказки от 1001 нощ
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Украйна не би отказала малко качествен Южно Корейски интелигънс и хай тек джаджи :-). Пък и що не някой танк, все пак Южно Корейските танкове се водят номер 1 в света, ако съдим по продажбите.
78
3
 
5
 
! Отговори
Неуважаеми въшкари, преди 3 часа
не познавате РУСИЯ.
77
4
 
4
 
! Отговори
Рептили преди 3 часа
Вижте го на снимката ботоксовия рептилоид
76
2
 
4
 
! Отговори
Юлиян до 69 преди 3 часа
Руснаците за разлика от нас имат и собствено месо и мляко,а не "заместващ продукт".
75
3
 
1
 
! Отговори
Спасител Сл. бряг преди 3 часа
Кой не е u6aл рускиня, той нищо не е u6aл и от нищо не му отбира чотурът!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Путин косъм може да ги напрай руски граждани, ако Ким им разпише! Те са свикнали на оскъдица!
73
2
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 3 часа
Русия разбира се ще си върне териториите в Курска област,но Зеленски- Мариупол,Авдеевка, Угледар, Горняк, Селидово, Торецк и т.н. никога.А на ред са и следващите "узрели" за превземане населени места.
72
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 3 часа
Това са добре оборудвани, добре обучени мобилни леки пехотинци._________________Момента е удобен, буфисинхрониста да капитулира безусловно!
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Путин обяви днес в Казан, че договорът за военно сътрудничество със Северна Корея е подписан. Което означава, че над Северна Корея има руски ядрен чадър, и повече никой не може да напада Северна Корея - нито САЩ, нито Южна Корея.
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
*** обяви днес в Казан, че договорът за военно сътрудничество със Северна Корея е подписан. Което означава, че над Северна Корея има руски ядрен чадър, и повече никой не може да напада Северна Корея - нито САЩ, нито Южна Корея.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Роснаците трябва да осигурят кучета!
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Путин: "Брикс се стреми към един справетлив Свят. Западния свят потреблява повече отколкото произвежда, и ние смятаме това за несправедливо. В БРИКС ще работим да изправим тази несправедливост".
67
1
 
3
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 3 часа
Досега Ю. Корея и Израел избягваха да заемат страна във войната. Но стратега на века Путин успя чрез сделките с С. Корея и Иран да ги привлече на страната на Украйна. Огромните Военно-промишлени комплекси на Ю. Корея и Израел ще бъдат задействани срещу Россия. Гениално!
66
3
 
2
 
! Отговори
КРАВАРИН АМЕRIKANO преди 4 часа
Корейските жертви трябва да ги броим 5 за 1! Това са точно зомбита без воля! Почти като руснаците!
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ръководител на службата Nativ Яков Кедми назова 480 цели, които Русия трябва да удари в САЩ при ядрена война. След като бъдат унищожени "в този момент войната ще свърши". Никой няма да бомбардира Ню Йорк и Вашингтон. Няма смисъл да се разрушават мегаполисите-там няма военни цели, а системата Мъртва ръка ще продължи да работи. Цел за Русия не е подземният бункер под Белия дом, а тези ракетни силози. Няма да има ядрен апокалипсис, който да унищожи цялата планета. Оставена без ядрени оръжия, САЩ нямат избор, освен да признае поражение защото вече няма да може да устои на враг с ядрени оръжия.
64
3
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 часа
Абе от къде ги намирате тези статии ве продажни *** ? Значи Руснаците всеки ден вземат територии в Украйна но не може да си върне Курск ? Който влезе в Курск не може да излезе от там ако имате поне малко реална представа какво се случва нямаше да пишете тези простотии. Влезте в който и да е Телеграм ще видите какво им се случва на Украинските свiне в Курск.