Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна

Като европейци губим нашата сигурност
23 окт 2024 19:20, Гергана Попова
84
Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС

Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна – военна и политическа. Това заяви за БНР Ева Майдел, евродепутат от ЕНП.

Още по темата

По думите й, като европейци губим нашата сигурност.

Относно плана на Зеленски за край на войната тя посочи, че "липсва възможността да изградим нашия план – на Европа и на НАТО, по какъв начин планираме да подкрепим Украйна оттук нататък". Някои от важните елементи според нея са дали ще се позволи на Украйна да използва оръжия към руска територия, както и как да бъде принудена Русия да седне на масата на преговорите, без да поставя неприемливи условия.

Има нужда от задълбочаване на отношенията със САЩ, особено в области като високите технологии и отбраната. Трябва да имаме силни връзки да преговаряме как да привличаме технологии и иновации, как да привличаме финансови капитали", подчерта тя и добави, че Европа няма друг подобен партньор в тази дейност, който от една страна да бъде технологичен лидер, от друга – да има сходни ценности. Политическото единство на Запада се засили. Запитана за войната в Близкия изток, Ева Майдел подчерта, че "тепърва ще влизаме в този конфликт като потърпевши, и то от миграцията. Ако се отреже достъпът до микрочиповете, произвеждани предимно и монополно в Тайван, няма да можем да си купим нещо повече от хладилник, каза още Майдел.

"Ако тази верига се прекъсне, няма да имаме производство на автомобили, телефони, компютри, военни изделия. Затова един от най-важните разговори в света е как да опазим Тайван."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от Русия
Форумът на БРИКС в Русия показва, че Путин далеч не е изолиран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Ама ТРЯБВА ЛИ чессно
7
0
 
27
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 часа
Не, не трябва.
6
0
 
25
 
! Отговори
Муахаха преди 6 часа
Яйде, Пускаме Печатниците - скоро Минимална Заплата - 2000 лева, Пакетче Масло - 200 лева!
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Няма, НЯМА нужда да задълбочаваме отношенията със САЩ!!! Какво правеше американският посланик при Пимпирев????? в гербовата зала при президента???? Там на станцията май се осъществява някаъв шпионаж, някаква дейност, далеч не преиродо-научна! Защио тази гушата физиономия ухилена се пръква отвсякъде>>>???
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
до кога ше поема отзаде Европа, то вече ме ,ое хои ве тая европа от поемане
3
0
 
26
 
! Отговори
мак преди 6 часа
Колко тежести "е длъжна" да понесе Европа? Войната в украйна я направиха своя и внушават, че постоянно трябва да се дава на зеления. Мигрантите идват от цял свят и това също е тежест. Такива като нея са сладкодумни и най-неумно решение могат да обяснят така, като че ли е най-гениално и единствено правилно.
2
0
 
33
 
! Отговори
от къде на къде бря преди 6 часа
трябва да понасяме тежест заради Америка, ооо, грешка, украйна.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Марш на село да копаш с мотиката у ТКЗС-то :)))