Зеленски скочи на Бразилия и Китай: Путин е убиец, а те ме карат да си говоря с него

Китайско-бразилското предложение за мир "е разрушително" според него
12 сеп 2024 18:00, Нели Христова
233
Зеленски скочи на Бразилия и Китай: Путин е убиец, а те ме карат да си говоря с него
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е определил китайско-бразилското предложение за прекратяване на войната "разрушително", тъй като то е просто политическо изявление, което не е обсъждано с Украйна. Зеленски е коментирал мирните инициативи в интервю за бразилския вестник Metrópoles, предава Украинская правда.

Президентът на Украйна е заявил, че предложенията за "справедливо политическо примирие" с Русия не са напълно ясни.

"Помирение на какво? Какво означава просто да седнем и да поговорим? Той е убиец... Той трябва да предприеме стъпки, да покаже, че иска войната да приключи. Не може просто да каже, че трябва да правим стъпки един към друг. Какво имате предвид под "един към друг"? Той е дошъл, убил е хора, завзел е територия, а сега Лула казва да ги оставим да говорят", е коментирал президентът.

"Ако Лула ни подкрепи, той ще помогне да се спре войната. А би било още по-важно да имаме подкрепата на голяма държава като Бразилия, която има отделно влияние, много голямо. Ние сме във война с Русия. Или подкрепяте войната, или не. Ако не я подкрепяте, тогава ни помогнете да спрем Русия... Какъв е компромисът? Просто да се откажем от земята си, да забравим, че те убиват нашите хора? Какъв е компромисът? Това са просто неприемливи неща. Ето защо смятам, че това е разрушително", е допълнил той.

Зеленски изрично е заявил, че китайско-бразилското предложение "също е разрушително".

"Това е просто политическо изявление. Казах на Лула, казахме и на китайската страна - нека седнем заедно. Да поговорим заедно. Ние не сме ваши врагове и вие не сте наши врагове. Защо изведнъж решихте, че трябва да застанете на страната на Русия или да бъдете някъде по средата? Защо трябва да сте някъде по средата? Каква е тази гледна точка? По средата на какво? Водим война на наша земя. Трябва да спрете руснаците, трябва да покажете, че сте силна държава.

Как можете да предложите това, без да ни питате нищо? И Русия се включва и казва, че подкрепя китайско-бразилската инициатива. За какво е този театър? Означава, че сте разговаряли с Русия за някаква инициатива, изложили сте я и казвате: "Нека да проведем тази инициатива". Определено не става дума за справедливост, не става дума за ценности, определено не става дума за уважение към Украйна, определено не става дума за уважение към териториалната цялост, за която толкова много говорят и Китай, и Бразилия".

Украинската медия припомня, че в края на май 2024 г. правителствата на Бразилия и Китай предложиха план от шест точки.

В първата се посочва, че Украйна и Русия трябва "да се придържат към трите принципа на деескалация, а именно: да не разширяват бойното поле, да не допускат ескалация на военните действия и да не провокират нито една от страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от Русия
Камала се изцепи: Ако Тръмп спечели, Полша ще е следващата Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
13
 
! Отговори
Грък преди 6 дни
Зеления е свършил... ние също, Брикс кърти мивки в момента , вижте колко жито отказах на САЩ, ние сме откъснати от света... не виждаме цените на които се търгува в Брикс а това над 50% от световното население, Русия е пример за това ,че шега с великите сили небива и дори слаба преобърна планета...
149
14
 
6
 
! Отговори
Бразилия и Китай ? преди 6 дни
И без война ще измрат : Бразилия си изсече и опожари Екваториалните гори и сега ще изпукат от жега. В Китай не остана въздух за дишане. В градовете им не се вижда на 100 метра, сякаш се отопляват на запалени автомобилни гуми. И тръгнали да дават съвети ??? Я да оправят себе си !!!
148
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 154не се гаврете със Смирненски. В това взаимно разменяне на гнусотии не е нужно да се цапа този голям поет на България. а вие си се мацайте колкото искате вас никой не може да ви спре. Зелената тиква ми говори за убийци. А няма нищо против да влезе в чужда територия и да я обстрелва с ракети. И това ако не е *** лицемер здраве му кажи.
147
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ти си убиецът. По 1000 украинеца умират всеки ден, а зеленската госпожица се гнуси с кой да разговаря. Явно хиляди животи са по-евтини от гордостта на украинския негодник. САЩ ли не ти дават, признай си?
146
1
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 6 дни
Амчи не говори бемаймунпроз...
145
0
 
1
 
! Отговори
СТЕНАТА ПАДНА преди 6 дни
ПАДА,ПАДА,ПАДА ОТ НЕБЕТО........ИХ,БРЕ МУЗИКАЛНА РУСОФИЛСКА АНГЛИЯ................МАРКСИЧЕСКИТЕ МУЗИКАНТИ ПОЧИТАТЕЛИ НА ВЛАДИМИР ПУТИН ОТ ПИНК ФЛОЙД ВИ ГИ ДОВЕДЕ ДЖОН МАКЕЙН ДА СВИРУКАТ В СОФИЯ И ВИ КАЗА ЧЕ НЕ СТЕ НАРОД А СТЕ РУМЪНЦИ
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Да бъде ден!" , Христо Смирненски, 1922 г.
143
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Ха ха ха - Много ли ти е смешно говноед , на нещастието на в нищо невинните хорица ,
142
2
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха преди 6 дни
Наркомана можел и да скача!???
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пубера Смирненски, върви ли атаката към Курск? А? Муахахахахахахаха...
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Смирненски, и с блясък и гърмеж в дупарите бягате с 300 към Украйна. Нали така ве, кравар? Смирненски???? Чичо Вова набързо те усмири, а?
139
2
 
9
 
! Отговори
Смирненски преди 6 дни
И горда в своя блясък и гърмеж, с копнеж за сетната борба, пламтиш чрез всеки старец и младеж, зовеш кат бронзова тръба и твоя зов веригите руши! Москва, Москва! - вулкан от пламнали души! , Червен смях, 14 юли 1921 г.
138
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бившия украински президент , жалка пионка на конци , чужда марионетка , второразреден комик във чужд филм
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вчера русите изтласкаха половината укри от Курска област навън - кой в черен чувал, кой пленен, кой избягал позорно от левия фланг на укр.плацдарм там, а Зеления вика" " Всичко върви по нашия, украински план!" )))
136
3
 
11
 
! Отговори
Смирненски преди 6 дни
Москва, Москва! Пред твоите стоманени врати, разби се вражата вълна; звездата ти с рубинен лъч трепти, над всяка горестна страна, където робът цял живот оре, а мре лишен от късче хлеб, където пролетарското море, възвре от пламъка свиреп на петгодишна демонска война. Москва, Москва! звезда на нови времена!
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Убиец е онзи, за когото е доказано в съда, че е унил човек. Инак такова изказване за някой, вкл. и за Путин - е клевета и е подсъдно
134
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Смирненски, винаги си бил некадърен писател и такъв ще си умреш...повторно!
133
5
 
10
 
! Отговори
Смирненски преди 6 дни
Москва, Москва! Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш! Ти пак си огнено сърце и с ясна пурпурна усмивка бдиш над братски стиснати ръце. Че блясъкът на твоята зора раздра световната тъма, че ти като възторжена сестра събра на цялата земя и радостта, и бурната печал! Москва, Москва! сърце от разтопен метал!
132
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Скочил на Китай. Ами ако Китай ти скочи.?
131
0
 
14
 
! Отговори
aa1820 преди 6 дни
А американските президенти не са ли е убийци?