Зеленски скочи на Бразилия и Китай: Путин е убиец, а те ме карат да си говоря с него

Китайско-бразилското предложение за мир "е разрушително" според него
12 сеп 2024 18:00, Нели Христова
233
Зеленски скочи на Бразилия и Китай: Путин е убиец, а те ме карат да си говоря с него
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е определил китайско-бразилското предложение за прекратяване на войната "разрушително", тъй като то е просто политическо изявление, което не е обсъждано с Украйна. Зеленски е коментирал мирните инициативи в интервю за бразилския вестник Metrópoles, предава Украинская правда.

Президентът на Украйна е заявил, че предложенията за "справедливо политическо примирие" с Русия не са напълно ясни.

"Помирение на какво? Какво означава просто да седнем и да поговорим? Той е убиец... Той трябва да предприеме стъпки, да покаже, че иска войната да приключи. Не може просто да каже, че трябва да правим стъпки един към друг. Какво имате предвид под "един към друг"? Той е дошъл, убил е хора, завзел е територия, а сега Лула казва да ги оставим да говорят", е коментирал президентът.

"Ако Лула ни подкрепи, той ще помогне да се спре войната. А би било още по-важно да имаме подкрепата на голяма държава като Бразилия, която има отделно влияние, много голямо. Ние сме във война с Русия. Или подкрепяте войната, или не. Ако не я подкрепяте, тогава ни помогнете да спрем Русия... Какъв е компромисът? Просто да се откажем от земята си, да забравим, че те убиват нашите хора? Какъв е компромисът? Това са просто неприемливи неща. Ето защо смятам, че това е разрушително", е допълнил той.

Зеленски изрично е заявил, че китайско-бразилското предложение "също е разрушително".

"Това е просто политическо изявление. Казах на Лула, казахме и на китайската страна - нека седнем заедно. Да поговорим заедно. Ние не сме ваши врагове и вие не сте наши врагове. Защо изведнъж решихте, че трябва да застанете на страната на Русия или да бъдете някъде по средата? Защо трябва да сте някъде по средата? Каква е тази гледна точка? По средата на какво? Водим война на наша земя. Трябва да спрете руснаците, трябва да покажете, че сте силна държава.

Как можете да предложите това, без да ни питате нищо? И Русия се включва и казва, че подкрепя китайско-бразилската инициатива. За какво е този театър? Означава, че сте разговаряли с Русия за някаква инициатива, изложили сте я и казвате: "Нека да проведем тази инициатива". Определено не става дума за справедливост, не става дума за ценности, определено не става дума за уважение към Украйна, определено не става дума за уважение към териториалната цялост, за която толкова много говорят и Китай, и Бразилия".

Украинската медия припомня, че в края на май 2024 г. правителствата на Бразилия и Китай предложиха план от шест точки.

В първата се посочва, че Украйна и Русия трябва "да се придържат към трите принципа на деескалация, а именно: да не разширяват бойното поле, да не допускат ескалация на военните действия и да не провокират нито една от страните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от Русия
Камала се изцепи: Ако Тръмп спечели, Полша ще е следващата Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Зельо очевидно си е изпял песента и конкурира наш Кирчо и кака си Камала от Америка в Олимпиадата по говорене на глупости от некадърни "политици" - парашутисти.
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До175 Драги не знам дали Путин е убиец но не той започна войната. А Зели се държи като психопат, а те знаете на какво са способни. Човекът няма нищо против да убива, така че ако Путин е убиец Зели е десетократно по- голям. Просто няма разлика. Все едно крадеца вика Дръжте крадеца.
168
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На никой не е скочил. Къде е някаф зельо къде е Китай. Драскачи колкото и да се опитвате да го представите зельо в добра светлина не ви се получава.
167
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Путин не иска да говор с него, защото е нелегитимен,единствено законни са украинският парламент и председателят на парламента, така че и да иска зеленски няма да говори с Путин
166
1
 
13
 
! Отговори
Да напомня: преди 6 дни
Г-н Зеленски наскоро заяви желание за мирни преговори с участието на Русия в тях. Сега се оказва, че няма как да си "говори" с Путин, защото бил убиец. Не мисля, че Зеленски е наясно със себе си и значението на думите. Нормален ефект след употреба на бял прах...Горките украинци, има да патят още много с този нашмъркан кло ун начело!
165
10
 
1
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 6 дни
НАЙ ДОБРЕ ЩЕ Е ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ОБЕСНЯТ НА ЗЕЛЕНСКИ КАК ДА ОБСЛУЖВА ПУТИН НАЙОТЗАД С КАКЪВ ЕЗИК ДА ПОДХОДИ. ВЪЗРАЖДАНЕ ОБСЛУЖВА ВСИЧКИ РОССИ И ТОВА НЕ Е АГЕНТУРНО. С ЛАВА НА ВСКИ РОССИ ДОКРАК!!!...
164
2
 
14
 
! Отговори
ЕЙ УКРО-НАЦИСТ преди 6 дни
ВЪРНИ ПРАВАТА НА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО В УКРАЙНА
163
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Бразилия и Китай ?Те може би ще измрат но няма да са сами. Ти в БГ също скоро ще умреш защото почти вече няма гори а оттам намаляват и водата и почвата. Какво правиш, ще продължаваш ли да крещиш и да се тръшкаш за зеления? не е ли по - добре да гледаш себе си?
162
13
 
1
 
! Отговори
До 148 преди 6 дни
Убиец е много меко определение за Путин. Малко ли цивилни хора изби армията му в Украйна -по НЕГОВА заповед!, с малко ли свои опоненти се саморазправи по света?! Пак по негова поръчка. Ако вина се доказваше само при неопровержими веществени доказателства за съпричастност, то Милошев щеше да е още жив и на свобода! Такива "доказателства" никога няма да бъдат предоставени, на никого, всички следи са заличени от Кремъл. Погрижили са се
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 166Ох, исторически момент.... ха! Да се смея ли да плача ли ? Трагикомедия е малко да се каже. Тоя си мисли че ще остане в историята както някои психопати си мислят, избивайки хора. Няма да стане.
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да де пуделчето джавка срещу гиганти.
159
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Смачкаи ги Зеленски Сащ и Англиа са зат наз.
158
8
 
2
 
! Отговори
Бразилия и Китай ? преди 6 дни
И без война ще измрат : Бразилия си изсече и опожари Екваториалните гори и сега ще изпукат от жега. В Китай не остана въздух за дишане. В градовете им не се вижда на 100 метра, сякаш се отопляват на запалени автомобилни гуми. И тръгнали да дават съвети ??? Я да оправят себе си !!!
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Смирненски===Сърдечни благодарности за публикуваните огнени стихове на великия ХРИСТО СМИРНЕНСКИ! Умело подбрани и абсолютно актуални към настоящия момент! Москва отново е ОГНЕНА ЗВЕЗДА,около която се преобразува и променя целия свят!
156
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 дни
Тоя ненормалния на снимката, искаше санкции за Индия, защото била неутрална. Силата и авторитетът на Индия са основно в това, че от независимостта си е неутрална.
155
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Заглавието някаква шега ли е? Клоунът наркоман "скочил" на КИТАЙ и БРАЗИЛИЯ!!! Единственото,което Ч**Ф*та може е да подскача като пале само около господарите си,докато ги врънка за пари и оръжие! Скачат силните и можещите,а не жалки наркомани и смачканяци,които никой не ги брои за нищо!!!
154
15
 
1
 
! Отговори
украинец преди 6 дни
И да се гърчете от любви все тая, ние ще воюваме до разпадането на рашка.
153
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Зеленски е брилянтен оратор! Просто казва истината в очите на агресора и онези които са сглупили да го подкрепят, не го е страх да я назове...Това е исторически момент!
152
0
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 6 дни
Този индивид е напълно откачен. Защо американците прокарват политиката си винаги с някакви психопати?
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
163 много слаби опорки . Бразилия има цяла програма за автомобили на етанол, който правят от захарна тръстика и са водещи в света по това. Китай стана водещ в електромобилите. Гроздето било кисело, нали така?