Руският патриарх: Човечеството се доближава до Апокалипсиса

ИИ и технологиите отдалечавали хората от Бога
12 сеп 2024 19:20, Инна Ангелова
91
Руският патриарх: Човечеството се доближава до Апокалипсиса
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският патриарх Кирил сподели тревожността си, че масовото навлизане на технологии и изкуствен интелект ще накара хората да започнат да губят вярата си в Бог. Патриархът дори смята, че човечеството приближава своя Апокалипсис.

“Ако човечеството загуби религиозна вяра, особено в контекста на растежа на технологиите, свързани с появата на изкуствения интелект, тогава ние наистина навлизаме в ерата на Апокалипсиса“, каза главата на Руската православна църква.

Според патриарха съвременните хора затъват в “дарвинистки и марксистки концепции“, а единственият изход от евентуална криза е вярата в Бога, благодарение на която “човек става по-добър“, пише “Труд”.

От 11 до 14 септември в Санкт Петербург се провежда юбилейният форум на обединените култури. На конференцията патриарх Кирил изнесе лекция на тема “Културата на 21 век: суверенитет или глобализъм?“ По-рано патриарх Кирил беше удостоен със званието почетен доктор на Санктпетербургския държавен университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ВярапатриархРусияИИ
Още от Русия
Русия обвини адвокатите на Навални в екстремизъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
До предишния преди 6 дни
Болен мозък.
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В украинските въоръжени сили практически не са останали мотивирани и боеспособни войски. Авдеевка беше един от най-силните укрепени райони, създадени от Украйна през последните 10 години, от 2014 г досега. А Одеса не е подготвена като укрепен район, за да се противопостави на добре обучената Руска армия, която има богат опит от двете години на специалната военна операция. И сега Украйна просто няма мотивирани части, които да държат този град, дори на ниво национален батальон, както беше в Мариупол и Азовстал.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Затова и ще продължат да ръчкатдокато се надяват, че Москва ще натисне ядрения бутон и светът да потъне в ужаса на световна ядрена война. И тази възможност, за наше огромно съжаление, никак не е далечна. Преди дни Доналд Тръмп отново отправи предупреждение, че ни тикат натам.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гундяев и Бог?това е оксиморон!
14
6
 
2
 
! Отговори
По 1500 на дрн преди 6 дни
Онзи ден Русия унищожи над 300 нацисти от отряда Кракен в Украйна, които участваха в опита за нахлуване в Русия. С 1,5 тонна авиационна бомба наречена ФАБ-1500. А време има. И бомби има.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И за старите и за днешните британски империалисти Русия е най-тлъстата порция, която искат да налапат. Понеже днешната ситуация е вече много объркана, в стремежа си уж да смачкат Руската мечка, те са в готовност да изпълнят и големия пъклен план на давоските глобалисти - този за съкращение населението на земята. Всъщност, между британските кукловоди и давоския елит няма кой знае какви разлики - дори и персоните се припокриват в огромната си част.
12
7
 
1
 
! Отговори
Запомни евроатланте преди 6 дни
680 ракети, всяка от които ще съдържа между 1 и 10 ядрени бойни глави, ще излетят мигновенно с един залп срещу САЩ и някакво скромно количество от тях ще е срещу Англия и може би Франция. В този момент и 2 подводници с 12 торпеда Посейдон ще поставят рекорд по най- високо цунами в Тихия и Атлантическия океан. А що се отнася до ответетния удар той ще е най малко 10 пъти по-лек и най-важното е, че Руското ПВО ще го очаква с отворени обятия !
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
тия го закъсаха технологично и шамана намери решение - заклейми технологиите
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защо? Нали Русия победи НАТО в Украйна!
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В опит да бъде изстреляна, британска балистична ракета се е пльоснала съвсем близо да мястото на изстрелване, където, между другото, в този момент е бил и минисърът им на войната. Северна Корея обаче редовно изстрелва балистични ракети. Колкото и да и се подиграват, очевидно научният и потенциал надвошава Британския. Имаше и кадри как един британски танк Челиднжър е заседнал дълбоко в Украинския чернозем и се опитват да го ринат с лопати, лежейки върху него.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
секи ден Русия унищожава натовска техника и въоръжение. Това изтощава все повече и повече Алианса. Бавно и сигурно РФ върви към постигане на целите си. Тези, които питат колко села превзеха руснаците, нищо не разбират. Путин не бърза. Европа и САЩ го закъсват със всеки изминал ден.
7
5
 
1
 
! Отговори
Последният ФАБ преди 6 дни
Когато братските руски сили метнат и последния ФАБ по глеите на укронацистите, тогава вече няма да има избир и ще се налага да ползват атом. Но ФАБове има много. ФАБовете са безброй. Средно на всеки час някъде на територия 404 пада по едно ФАБ-че. Това е лекарството, което доктор Вова изписа. Помага безотказно за денацификацията!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Полковник в расо!?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Значи Русия е зле!
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
САЩ могат да ударят с ядрени ракети и Москва и Петербург. Но преди ракетите да стигнат целта си, цялата територия на САЩ ще бъде изтрита от географската карта.
3
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 6 дни
Да , ние затова си избрахме Сатанаил , та да ни въведе в Апокалипсиса !
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Какъв лицемерен н3щастник! "Православна" Русия не е ли сред водещите разработчици на ИИ главно във военното дело т.е. за убиване на хора? Колко деца изтрепаха ракетите, които това путинско *** на снимката благослови???
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всеки познава полковника от КГБ?