Руският патриарх: Човечеството се доближава до Апокалипсиса

ИИ и технологиите отдалечавали хората от Бога
12 сеп 2024 19:20, Инна Ангелова
91
Руският патриарх: Човечеството се доближава до Апокалипсиса
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският патриарх Кирил сподели тревожността си, че масовото навлизане на технологии и изкуствен интелект ще накара хората да започнат да губят вярата си в Бог. Патриархът дори смята, че човечеството приближава своя Апокалипсис.

“Ако човечеството загуби религиозна вяра, особено в контекста на растежа на технологиите, свързани с появата на изкуствения интелект, тогава ние наистина навлизаме в ерата на Апокалипсиса“, каза главата на Руската православна църква.

Според патриарха съвременните хора затъват в “дарвинистки и марксистки концепции“, а единственият изход от евентуална криза е вярата в Бога, благодарение на която “човек става по-добър“, пише “Труд”.

От 11 до 14 септември в Санкт Петербург се провежда юбилейният форум на обединените култури. На конференцията патриарх Кирил изнесе лекция на тема “Културата на 21 век: суверенитет или глобализъм?“ По-рано патриарх Кирил беше удостоен със званието почетен доктор на Санктпетербургския държавен университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: ВярапатриархРусияИИ
Още от Русия
Русия обвини адвокатите на Навални в екстремизъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Войниците от 47-а механизирана бригада "Магура" на ВСУ, които напреднаха по време на настъплението преди няколко седмици до покрайнините на Вербовое са попаднали в "огнен чувал" между Работино и Вербовое и в голяма си част са били унищожени от оръдия и реактивна артилерия, както и от тежки огнехвъргачни системи на противника. За няколко часа са унищожени 3 хиляди украински войници.
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вече втора година украинската армия (или това което е останало от нея) воюва по методите които са учили техните Сирски и Залужни някога в съветските военни академии - напред, в атака, на всяка цена, с цената на каквито и да е жертви. Това са най-лошите практики от ВСВ, сега сме 21 век, руската армия вече не воюва така. Руската армия вече отдавна знае, че не трябва така, тези хора трябва да се върнат от фронта, трябва да раждат деца, да строият икономиката на Русия.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
бавно и спокойно Крайната земя ще се върне отново в пределите на Руската империя където е била от векове...ако не вярвате, питайте стратега путин! янките няма да се облажат от природните богатства на тая земя, братушките не дават!
35
1
 
2
 
! Отговори
До Наполеон преди 6 дни
Ти там ли беше?
34
3
 
4
 
! Отговори
Междувременно преди 6 дни
Цените в ЕС бият рекорди, икономиката му е в рецесия, индустрията му е в упадък. Индексът на бизнес активността в производството и услугите в еврозоната падна до най-ниското си ниво по-ниско от времето на т. нар. пандемия, а икономическият растеж на същата се е свил почти пет пъти от 2022 г. насам. А най-силните икономики в ЕС Германия и Франция вече са с отрицателен БВП растеж. Според информация на статистическата служба на Европейския съюз безработицата в еврозоната през септември е нараснала до 6,5% (в Русия е наполовина по-малко).
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ало,попе,ти не беше ли контрабандист на алкохол цигари и оръжие? Ролекса на ръката ти колко струва?този е духовник колкото путин транвай!
32
5
 
3
 
! Отговори
Ядрените слънца преди 6 дни
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 6 дни
А кво правите вие, ако човечеството реши, че вместо да вярва в Библията, предпочита да вярва в Пепеляшка? Еднаква е истината и в двата случая. Т.е. Нулева. Никой не вярва в ИИ. Факт. И добре, че.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Срещу Майка Русия се бият цялото НАТО плюс ФАЩ. Повече от 40 държави хвърлят ракета след ракета, танк след танк! Но Майка Русия удържа, търпи. И мина година минаха две и парите се свършиха. Печатат още! Обаче няма производство, в Южна Корея дори снарядите се свършиха! А Майка Русия чака спокойно, достолепно! И малко по малко надига мечешката ла-па. Още малко и тази ла-па ще се стовари! А в НАТО ще се чуе писък! Нацистки писък!
29
2
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 6 дни
Вместо да плаши, да помоли Господ, да помоли Путин, да спре войната!
28
3
 
3
 
! Отговори
Наполеон влезна преди 6 дни
Наполеон влиза в Русия с армия от 700,000 души която надминава милион заедно с поддържащия персонал. Реално той впряга силите на цяла Европа срещу Русия. В армията му има много Поляци други народи. Излизат само 30,000 души. Хитлер, започва операция Барбароса с 3 милиона и 900 хиляди души армия срещу СССР. Русия губи близо 30 милиона души в следствие на ВСВ но все пак успява да отблъсне нацистите. Така че колкото трябва ще загубят, но Русия ще пребъде.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023.
26
4
 
3
 
! Отговори
Говореше си сам преди 6 дни
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. ГОВОРЕШЕ СИ САМ!
25
3
 
3
 
! Отговори
Нервноатлантик съм преди 6 дни
Обяснявах колко много обичам Америка и Запада и как искам да затворим всичко. Всичко да затворим. И Мариците и Козлодуй и кварталната бакалия! Да спрем цялата икономика и да фалираме! И с този акт на икономическо харакири да покажем, че сме истински Евроатлантици и обичаме Брюксел и Вашингтон. Приеха ме обратно в Карлуково. Диагноза шизофрения и мазохистични отклонения. Но днес получих обаждане от централата на ППДБЛГБТ. Казаха ми че имам идеален профил за военен министър!
24
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 6 дни
В Путин вервам повече!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Заради такива като този хората спряха да вярват в Бог и в доброто
22
5
 
3
 
! Отговори
Вставай Донбас преди 6 дни
Снощи пих водка Вставай Донбас със малък сребарен танк вътре в нея. Прати ми е един бесарабски Българин от Донбас. За здравето на Вова и за майка Русия!
21
7
 
5
 
! Отговори
свистежа на Кинжал преди 6 дни
Плъхове и наркомани, подвизаващи се под ръждясалата табелка с надпис Западен Елит, вие много скоро ще чуете свистежа на КИНЖАЛ, но тогава ще е късно. Ще се кръстите в несвяст, но Бог не помага на глу-пац-ите. Казвам да се знае!
20
0
 
4
 
! Отговори
Светия дух преди 6 дни
Господ ще го допусне ли? Или Путин е по-всемогъщ?
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Скоро беше нанесен ракетен удар по обект в Одеса, където се беше събрала тълпа от силите за сигурност на киевската хунта. Руските ресурси съобщават, че броят на загиналите фашизоиди е от 100 до 500. УкроСМИ-тата представят ситуацията като удар по цивилните, а други канали писаха публикации за това колко лошо е да се събират на едно място дори в тила. В анонимните канали останаха такива публикации, но в публичните бяха изтрити малко след публикуването. Подобни съобщения пречат на Русия да бъде демонизирана.