Лавров: Русия е готова за всякакви сценарии

Остават отворени за контакт със страните от колективния Запад
2 сеп 2024 14:08, Инна Ангелова
83
Лавров: Русия е готова за всякакви сценарии
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров сподели, че Москва няма да се интегрира в никакви западни схеми, без да се вземат предвид руските интереси, но остава отворена за контакти със Запада, като същевременно ще реагира остро на недружелюбни стъпки.

"Ние няма да се интегрираме в различни схеми, създадени без наше участие и без отчитане на руските интереси в рамките на западните правила. Президентът многократно е подчертавал, че сме отворени за контакти със страните от колективния Запад. Разбира се, че те ще откажат открито враждебен курс към нашата страна, но ние ще продължим да реагираме остро на всякакви недружелюбни стъпки“, заяви Лавров, говорейки пред студентите и преподавателския състав на МГИМО.

По думите му Русия е "готова за всеки сценарии“ и Москва ще съди за намеренията на Запада по делата, а не по изявленията му, допълва “Труд”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Финландия забранява на руснаците да купуват имоти в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Русия Китай Северна Корея са готови за ядрена воина давидем *** терористи сащ НАТО готовилиса
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя не го ли умряха вчера :D и *** също.....за кабарнайсти път
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко върви по план
68
1
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
За русия сценарият е един!Глад и мизерия дълги години!Това се отнася за обикновенните руснаци.Вовата и крадливите *** от неговият кръг ше нагъват трюфели,хайвер доживот на гърба на народа:):):)
67
2
 
5
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
"САЩ и техните васали в Европа направиха стратегическа грешка като започнаха войната в Украйна. И нямат изход, изходът от такива грешки е само един - поражение."Кфи васали, брат? Русия влезна в Украйна с танкове и хеликоптери, уж на операция, а сега губят Курск. Тва е все едно да ти забия един по кратуната и после да се оплаквам, че ти и приятелите ти сте почнали да ме биете.Нещастници и лъжци и страхливци големи сте платените русначетаХак да ви е сега, Курск принадлежи на Украйна!
66
1
 
4
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
"По думите му Русия е "готова за всеки сценарии и Москва ще съди за намеренията на Запада по делата"Къф запад, момчета, вие не можете с една Украйна да се справите 3 години, говорите приказки за запад. Не стига че загубите Курск в момента, не стига че ви бомбардират столицата (както вие бомбардирахте 3 години), се правите на голямата работа, че сте готови на всичко. Готови ли бяхте да загубите Курск, и да имате "операция" дето 3 години нищо не постигна?Смешници
65
3
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 1 седмица
РЕч ИДЕТ О РОССИЯ .. РОССИЯ част от РУСИЯ.. Руская федерация част от Русия /Велико православна Болгария.. Вижте история славяно болгарская от 6 веке до 2024..Великоправославна БОлгария включает Болгария,Молдавия,Влахия,Сербия,Украйна,Бела Русия,Россия, Словакия,Полша, Черна Гора, МАкедония ,Словения,Хърватия ,ЧЕхия..
64
4
 
2
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
това от оня свят ли го каза? щото още преди три дена лавров е опънал копитата във вилата си.
63
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До засегаааа Доктрината на НАТО за стратегическо поражение на СССР е записанз още преди ккато се казва нашите родители да се родят 1948г. А РФ е наследника на СССР... Нищо ново така да се каже...
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
значи, има къде са се крият мерзавците, при всякакъв сценарий!
61
2
 
7
 
! Отговори
засегаааа преди 1 седмица
изявленията на Запада отговарят на делата му. Казаха ви да не нападате Украйна, а след това ви казаха, че ще работят за стратегическото поражение на Русия. Това и правят.
60
1
 
8
 
! Отговори
Сценарий Но1 преди 1 седмица
Жужето на въжето - на красная плошчадь
59
1
 
7
 
! Отговори
тоя па преди 1 седмица
а дали вие в кремъл сте готови , да не мислите че сте безсмъртни ? щото обикновения руснак едва ли е готов да умира заради вас
58
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен Всеки Голям политик винаги разглежда няколко варианта в който неговата кауза ще загуби. Също така освен мерки да е печеливша неговата кауза Големите политици вземат мерки за Минимализация на евентуален провал. Почти съм сигурен че поради факта че Москва още от самото начало(2008) на възобновения конфликт Запад-РФ взема всякакви превантивни мерки тихичко сега Руската Икономика издържа на 25000 ли станаха общо Рестрикциите наложени от "благовещатели" по света...
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи и евентуален провал на Русия е вариант? Е*ати пораженеца конски!
56
5
 
15
 
! Отговори
моше преди 1 седмица
Психопата путин започна войната и ще свърши като Хитлер...
55
11
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 59 Въпросът е на каква основа подкрепят войната? Украинците подкрепят войната ЕМОЦИОНАЛНО - ТЕ НАПАДНАХА(Като АМА СЪВСЕМ ЗАБРАВЯТ ПРЕДИСТОРИЯТА) Руснаците от друга страна ОСЪЗНАТО ПОДКРЕПЯТ СВО (Запада финансира Майдана, На Майдана свалиха Украинската легитимна Власт, Започнаха Гражданска война, която доведе до включително тероризъм и на наша територия(РФ), Остави на страна НЕОНАЦИЗЪМА - ТРЯБВА ТОВА ДА СПРЕ(Ако трябва физически да се унищожи))
54
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ и техните васали в Европа направиха стратегическа грешка като започнаха войната в Украйна. И нямат изход, изходът от такива грешки е само един - поражение.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-вече на сценарии включващи обилно количество водка и комплекси за малоценност.
52
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
90% от двете населения както на Русия така и на Украйна горешо подкрепят войната! Само слепците не могат да видят, че вече няма място за две държави - хем Русия, хем Украйна. Едната ще изчезне и дори знам коя :))