Руските сили са атакували Украйна на фронта при Покровск

Градът е основна цел на руската офанзива
23 авг 2024 09:03, Инна Ангелова
88
Руските сили са атакували Украйна на фронта при Покровск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

17 души от екипажа на руския ферибот, който потъна край пристанище Кавказ в Краснодарския край след украинска въздушна атака, са спасени. Един човек се издирва.

На борда на ферибота е имало 30 цистерни с гориво, но няма пожар на територията на самото пристанище, съобщиха от  оперативния  щаб. Служителите в района на порта са евакуирани, а на място са били изпратени пожарникари и спасители. Поставени са и специални заграждения, за да не се допусне разлив на горивото. Смята се, че украинските сили са нанесли удар по ферибота с крилата противокорабна ракета "Нептун".

В граничната украинска Сумска област двама души загинаха и трима бяха ранени при руско нападение с безпилотни апарати. В Харковска област възрастен мъж беше убит, а други 8 души бяха ранени при руска атака. Руските сили са атакували 53 пъти украински позиции на фронта при Покровск в Донецка област, съобщиха от украинската армия.

В момента градът е основна цел на руската офанзива в Украйна.

Индийският премиер Нарендра Моди ще обсъди днес в Киев с украинския президент Володимир Зеленски възможностите за спиране на войната в Украйна. Вчера Моди заяви във Варшава, че "Индия вярва, че нито един конфликт или проблем не може да бъде решен на бойното поле и подкрепя диалога и дипломацията за бързото възстановяване на мира и стабилността".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
9
 
! Отговори
gog преди 3 седмици
Някъде долу прочетох, че фащ преследват американци? за руска пропаганда. В Бг кога ще разследваме *** за еврогейска пропаганда?
37
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До 35 До Емо Една ЖП цистерна съдържа дизел 60т един Танк за да мине 500км при разход 100л на 100км изисква половин тон дизел. С тези 30 цистерни можеш еднократно да заредиш колко танка 3600 или с други думи казано това е горивото което примерно ВСУ или ВС на РФ хабят за един ден в Курска област(всяка страна ползва по около 2000 бойни и логистични машини)
36
10
 
6
 
! Отговори
Не е новина преди 3 седмици
Че те руските "сили" правят ялови атаки срещу Покровск от 8 месеца. Това не са сили а слаби.
35
5
 
10
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
до 35. съгласен съм, че с това гориво може да се пълнят танкове и БТР, като под тероризъм имах предвид навика на украинците по принцип да атакуват гражданскси обекти, какъвто безспорно е ферибота. руснаците атакуват само военни обекти и свързаната с тях енергийна инфраструктура, а не детски болници - там са паднали остатъци от украинска ПВО-ракета. що се отнася до нахлуването в чужда държава, това е единствения начин да се отговори на геноцида спрямо руснаците в Новорусия /Одеса, Донбас/.
34
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Путин взе решения за Курск заличаване на сащ Великобритания Полша голям кеф давали Русия изпечиги тези *** наркомани
33
21
 
7
 
! Отговори
До Емо преди 3 седмици
Ами пич,виж сега. С горивото от тия цистерни се пълнят танкове и БТРи . Така че тезата ти за терористи отпада. Но пък виж руснетата как стрелят по електроцентрали и детски болници! Там по ми бие на тероризъм! И нека да напомним кой нападна чужда държава преди три години!
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради медийните санкции Русия няма да узнае за украинския план за мир и ще продължи докато приемат нейния план за мир.
31
17
 
5
 
! Отговори
Путин преди 3 седмици
Десятки тъйсячи руских танков и бетееров сгорели и все.
30
4
 
15
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Ква работа вършат бе, бай член! Количеството винаги е било по-добрия вариант пред псевдокачеството. А то точно тия Страйкъри, дето поръчахме, нито са в количество, нито имат качество!
29
2
 
6
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Абе що сте изтрили само моя коментар, а на оня идиom не?
28
15
 
5
 
! Отговори
Брей, преди 3 седмици
Копейките загрижени за парите на европейските данъкоплатци??? Направо са трогателни! И не берете грижа за Страйкърите, те си вършат работата!
27
4
 
15
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Значи...проблемът със Страйкърите не е , че горят, а в това, че горейки, заминават 4 пъти повече пари на данъкоплатеца! Като ще горят, по- добре да изгорят два от три бг БТРа, ще ни излезе по-евтино, а и един БТР ще се спаси. Не мога да разбера, защо толкова са ви закърнели мозъците на т.н. евроатлантици. Толкова ли не може да мислите, че е по-добре вие да вземете поръчките, отколкото да дадете пари на американското правителство, да си организирад предизборни кориди!
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сън Дзу, още навремето е писал, че лъжата е допустима във война. И Зеленски се възползва максимално. Проблемът е, че ако загубиш, няма да преговарят с теб заради сринатото доверие. Това проваля всякакви ооити за мирни преговори. И Моди просто ще се разходи до Киев.
25
4
 
19
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
нагледен пример за терористичния характер на управляващата в украйна хунта - атакува се граждански обект - ферибот, с цистерни за гориво на борда.
24
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стигнахте ли до Лисабон?
23
2
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Преди две години Киев настояваше за ембарго на Индия, понеже искала да пази неутралитет. Факт.
22
5
 
17
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 3 седмици
да де, ама Чудесно и Похвално е, че премиерът на Индия се опитва да посредничи в търсенето на решение за спиране на СВО на РФ в т.нар. Украйна. Да де, ама не ще се постиге желания напредък за постигане на мир. - Просто, защото господарите на колониална нацистка бивша Украйна не желаят това, а се стремят към продължаване на войната, за да отслабят Русия, и да си гарантират световното си господство, нали така? Да де, ама ако беше жив Махатма Ганди, просто щеше да каже, че това вече е невъзможно!!
21
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ситуацията в Украйна явно е крайно отчаяна щом фокусът се измести към Курск. А грантаджиите се активизираха. Последните пандеровски крепости в Фонбас скоро ще бъдат превзети. А друга защита ВСУ просто няма. ВСУ бяха спряни в курска област и ще бъдат ликвидирани. И подобна възможност повече няма да имат.
20
24
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
До Анонимен.... Видяхте ли нашите бъдещи Страйкъри, как хубаео са изгорели в руските поля?.......... Хахахааа, а пък руските щайги не горят, а???? Клоун.
19
0
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 седмици
То верно Руснаците се бият в Украйна, а Украинците в Русия. Важното е да не се бият помежду си двете армии.