Путин обяви условията си за спиране на огъня в Украйна

Москва контролира близо една пета от територията на Украйна
14 юни 2024 15:15, Елка Василева
741
Путин обяви условията си за спиране на огъня в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че "незабавно" ще разпореди спиране на огъня в Украйна и започване на мирни преговори, ако Киев изтегли войските си от четирите окупирани украински области - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, и се откаже от амбициите си за присъединяване към НАТО, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
"Ще направим това незабавно", подчерта Путин в реч пред руското Mинистерство на външните работи.

"Естествено, в същото време гарантираме безпрепятственото и безопасно изтегляне на украинските части и формирования", допълни президентът.

Путин представи позицията си ден след началото на срещата на върха на Г-7 в Италия и в навечерието на форум за мир в Украйна, който ще се състои в Швейцария с участието на над 90 държави и организации. Русия, която не бе поканена, казва, че срещата на върха в Швейцария е загуба на време.   

Москва контролира близо една пета от територията на Украйна, а Киев е категоричен, че постигането на мир е възможно само при условие, че Русия изтегли войските си и че териториалната цялост на Украйна бъде напълно възстановена.  

Руският държавен глава днес подчерта, че предложението му има за цел "окончателно решаване" на украинския конфликт, а не просто неговото "замразяване".  

Другите искания за мир, които Путин изброи, включват установяването на неядрен статут на Украйна, налагането на ограничения на военните ѝ сили и защитаване на интересите на рускоговорящото население на страната.

Тези точки трябва да станат част от "фундаментални международни споразумения" и всички западни санкции срещу Русия трябва да бъдат отменени, каза още Путин. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


741
Още от Русия
Путин: Използването на руските активи от Запада няма да остане без отговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
2
 
9
 
! Отговори
1. Путин умря в 2022 преди 3 седмици
2. Комедиантите, които се представят за Путин са нелегитимни. Това веднага може да се докаже като се сравнят генетични проби от тях и дъщерите на покойния Путин. 3. Условията на Кремъл са неизпълними с оглед интересите на Украйна. 4.Войната продължава до омитането на всички руски мародери от Украйна.
516
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Тони руснаците са го нарекли това "преобуване в полет". казано иначе иде реч за случаи на клинична ефрейтория и хронична наколенка, които в ежедневието се изразяват в това да се репчиш на всеки за всичко, и задължително да си от страната на биещия в момента, докато се опитваш да изобразиш много сложна и интелигентна мутра. помага, и да си мypгав.
515
7
 
19
 
! Отговори
Тони преди 3 седмици
Много странно животно е русофилът, живее и работи на запад, но мрази Европа, кара западна кола, но обожава ЗиЛ 131, ходи на почивки в Париж,Рим и т.н. но Москва му е най на сърце, гласува за Атака, НФСБ,Възраждане е всяка нова русофилска партия, но иска европейски доходи...
514
0
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 седмици
До Анонименсамият факт, че ти се налага да играеш и доброто и лошото ченге, за да стане дискусия за мен и още максимум двама "нормални" потребители е достатъчно красноречив. нищо де, яндекс брои рекламките си вървят, зимаска ше му мислиме
513
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Елгепеерастите тотално изпрегнаа
512
5
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
ае а ква е тая партенка, че русняците немогат да си намерят подводницата?
511
5
 
10
 
! Отговори
redordead преди 3 седмици
нали щеше да денцифицира и да свали правителството в Киев, май-май, си призна, че ни за денацифициране, ни за рускоговорящи му пука, а просто искаше да заграби още земи богати на полезни изкопаеми, все едно си има малко...
510
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какви нептуни? Какви 5 лева? Осъзнай се и слез на земята.. Украйна е вече плюнка като България напомпена със стероиди от цял свят които вече не помагат!!!
509
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Грантаджиите свършиха май опорките. И го подкараха на лични нападки. Жалко, че тук няма статии с читав анализ на ситуацията. Трезв и разумен. Пожелателното мислене е приемливо, но трябва да се разсъждава трезво.
508
11
 
6
 
! Отговори
КЪСНОе путьо заКИТКА преди 3 седмици
Украйна няма ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, НО МОЖЕ ДА УПОТРЕБИ ! КАТО ИЗПРАТИ НЕПТУНи ДО БЛИЗКИ ЯДРЕНИ СИЛОЗИ ИЛИ СКЛАДОВЕ ЗА ТАКТИЧЕСКИ ЯДРЕНИ ГЛАВИ ! ИЛИ ПРОСТО ДО ЯДРЕНИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ В РУСИЯ ! ТАКА ЧЕ, АКО НЯМА ЗАПЛАХИ ОТ СТРАНА НА КРЕМЪЛ, ЩЕ СЕ ОТРАЗИ БЛАГОТВОРНО ВЪРХУ РУСКОТО ЗДРАВЕ ! И УКРАИНСКИТЕ НЕРВИ МОЖЕ ДА НЕ ИЗДЪРЖАТ... НЕПТУНИТЕ ЗАСЕГА СА С 500 км ОБСЕГ, но имам усещането, че пазят в тайна най новите разработки за НЕПТУН... ТАКА ДЕ, ВСЕ ДРУГО СИ Е ДА ПОДНЕСЕШ СЮРПРИЗ НА ВРАГА...
507
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Уж всичко вървеше строго по план,а защо е тази декларация? Путин вече е глас в пустиня,той е отчаян и надеждата му е някой на Запад да откликне на офертата му! Защото той знае,че руснаците няма да простят грандиозния му провал,който все повече се очертава!
506
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нека благодарим на русофилите, които се грижат за нашето здраве. Смехът е здраве, а коментарите им (не всички, но доста от тях) предизвикват смях. Благодаря ви от сърце! хахаха
505
3
 
6
 
! Отговори
До Пич преди 3 седмици
Май теб трябва да те депортират в Урколадия,а не да занимаваш всички с евтините си просешки лозунги
504
7
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
прочие, ако пу е почнал да предлага мир с условия за "неядрена украйна" , как се тълкува това, че изненадващо украйна се е оказала "ядрена" ?щот тия от окб луч по принцип работа си нямат, може да са я сътворили тая
503
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На кого му пука какви ги дрънка джуджето?
502
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде да я видим таз Швейцарска конференция и пак ще говорим. Актьорът играещ Президент на Украйна си мисли, че ще може да воюва с Русия още поне 10 години, и то с ресурсите на целият Запад. Излишно е да се твърди, че е предобрил с бЕлото.
501
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невъзможно е. Войната продължава. Ще продължи поне още 5 години. Стягайте се.
500
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Освен това имат и секретни оръжия. Мислите ли, че ще разкрият всичко? Има и система за мълниеносен опустошаващ всичко отговор." - Ясно, значи имат секретни оръжия, за които НАТО не знае, защото руснаците не са ги разкрили, но ти си информиран хахаха хахахаха Предполагам оръжието се казва МОВО - мълниеносен опустошаващ всичко отговор хахаха хахаха На теб да не ти викат МОВО? Това ли ти е прякора? Трябва и в личната карта да си го отбележиш хахаха Посмях се, а смехът е полезен. Благодаря ти!
499
8
 
6
 
! Отговори
Пич преди 3 седмици
Не забавно депортиране на всички национални предатели - русофили, с еднопосочен билет към любимата им държава и родина - РоZZия. Да ходят там, да се порадват на руския живот. Хайде, бегом марш!
498
4
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 3 седмици
Така ли се прави сделка - като искаш абсолютно всичко? А ти какво ще дадеш в замяна, какво ще отстъпиш?