Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
ааа 2 преди 4 месеца
помоща се изразява в доставката на оръжие да се бият срещу руснаците - това се нарича помощ в днешно време че има мн не разбрали , гледам !
28
1
 
13
 
! Отговори
паф преди 4 месеца
айде, вова, заграждай и избивай! първо харков, после одеса, все руски градове!....и край на измислената украйна! от там са избягали вече нормалните хора, останаха само укрофашисти, пращай ги в ада!
27
0
 
12
 
! Отговори
мдааа...мухльо... преди 4 месеца
ТюфлекКойто не става дори и за пушечно месо...защо им давате ефирно време на такиваБоклуци???
26
3
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 4 месеца
На нас за ситуациата в украйна ни е през оная работа. укрите да падат по-бърже, че да гледаме сеира със зеленото жуже, и кво ще го правят руснаците.
25
22
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 месеца
българите сме с Украйна
24
1
 
13
 
! Отговори
Олеле Божке...Тоя е: преди 4 месеца
Укро-***...защо не е на фронта????
23
1
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 4 месеца
До До 13ше бъдат роби на Западните корпорации и банки като име толкова акъла и не разбират какво се случва ! а българина е доказал че изобщо не мисли ....
22
1
 
21
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
Аз не разбрах кога ще има избори в демократична Окраина - неформален член на ЕС и НАЦО. Понеже в тоталитарната Русия си се провеждат регулярно избори.
21
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно така - вън окупаторите и нашествениците от украинска територия.
20
2
 
19
 
! Отговори
Уфььь...аман: преди 4 месеца
...и тоя ли доцент е "Zелен потник"и защо не е на Донецкия фронт а ни облъчва с укро- помия...СЛАВА КОКАИНА!!! До последния УРКА !!!
19
1
 
19
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 месеца
професори и доценти с купени дипломи на ИЗДЪРЖАКА на Западни НПО-та жалко за БГ ...
18
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Помощта не се бави, зеления получи и продължава да получава каквото поиска, да не говорим за украинци на ес-хранилка. Да е доволен, че като страна извън ес му помагат, никога няма да може да се издължи. А ес сам си е виновен, че се страхува от русия, иска война с нея, воюва чрез украйна и налага санкции през 5мин, затова получава страх и ужас и кризи.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
финансирането от Посолството на мисурките се бави :))))))
16
0
 
26
 
! Отговори
До 13 преди 4 месеца
Кои са доброто бре пич? Кои? От столетия Западът е колонизатор. Две световни войни сътвори. Атомни бомби над градове пусна. Робството е сегрегацията са техни рожби. Западът си присвои ЮАР. Турците си присвоиха половината Кипър. Сащ си присвоиха отхМексико Ново Мексико и Далас. В Африка работят за жълти стотинки и изнасят суровините си за З Европа.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доцент по алабализми и грантове. Междо другото Клещеевка падна, последната твърдина на контранаступа.
14
0
 
18
 
! Отговори
А бе преди 4 месеца
Те САЩ им забраниха и касетъчните боеприпаси да се използват освен на бойното поле,не че и там е разрешено според над 90% от света,около 10%,но ной-важните - САЩ и Русия не са подписали,та не ги ли използваха срещу хората в Белгород?Някой ден някоя страна снабдител с далекобойни оръжия ще го отнесе от Русия,а ядрените джуджета Англия и Франция въобще не са застраховани,а и загубиха правото да се наричат Велики сили 1956 г.,когато клекнаха пред руския ултиматум и прекратиха агресията срещу Египе
13
0
 
15
 
! Отговори
Тоест преди 4 месеца
Отива на капитулация викаш. Руснаците разтегнаха фронта и ся няма от де кадри за груз 200
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бенатова, конституцията им а и не само тяхната глади, че трябва да има обявена война за да има и военно положение. А такава няма. Това означава че Зеленски е окупатор, и ако е такъв ербап да беше обявил официално война на Русия за да е легитимен президент. Но явно не е ербап а си е узурпатор.
11
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хитлер загуби войната , американците загубиха във Виетнам и Корея , руснаците загубиха в Афганистан , загубиха и източна Европа след 45 години ''комунизъм '' Загубиха и републиките си В края на краищата ще загубят и войната в Украйна руснаците , защото доброто винаги побеждава Наивни са руснаците да си мислят че ще превземат половин Украйна и светът ще плесне с ръце и ще каже - ''Ами добре , нека да е ваша '' Украйна и демократичният свят никога няма да се съгласят на такава несправедливост
10
0
 
10
 
! Отговори
Дежурен редактор преди 4 месеца
Извинете скъпи читатели че проспивам брутални граматически грешки.Това е просто стандарт.