Русия предупреди: Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно

Киевският режим е доста непредсказуем, заяви Песков
346
Русия предупреди: Прати ли НАТО войски в Украйна, става опасно
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви, че би станало изключително опасно, ако НАТО изпрати войски в Украйна на фона на украинската петиция с призив към такава намеса, която Москва следи отблизо, съобщи Ройтерс.

В петицията, публикувана на уебсайта на украинския президент, се казва, че Украйна трябва да поиска от САЩ, Великобритания и други страни да изпратят войски, които да ѝ помогнат да отблъсне руското нашествие.

"Киевският режим е доста непредсказуем", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти. "Неведнъж сме казвали, че пряката намеса на място в този конфликт от страна на войските на страните членки на НАТО потенциално крие огромна опасност, така че смятаме това за изключително предизвикателна провокация, и, разбира се, следим това много внимателно", допълни той.

Не е ясно дали петицията ще събере необходимия брой от 25 000 подписа, за да се наложи украинският президент Володимир Зеленски да я одобри или отхвърли. Към тази сутрин тя беше подписана от 1594 души.

НАТО подкрепи Украйна във войната, като ѝ предостави по-мощни оръжия, включително танкове и ракети с голям обсег, но не се намеси пряко с войски - нещо, за което и американският президент Джо Байдън, и руският президент Владимир Путин предупредиха, че може да доведе до Трета световна война.

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че въпросът за изпращане на западни войски в Украйна би възникнал "с пълно основание", ако Русия пробие фронтовите линии и Киев го поиска.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия ще вземе за мишена френските военни, ако те бъдат изпратени в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: наторусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми украйна и тя избива невинни хора в Луганск невинни хора в Крим невинни хора в Донецк да не говорим , но и невинни хора в Белгород и Курск. ...
241
11
 
14
 
! Отговори
Мечкадаря преди 3 месеца
Каква мечка!? Руска проскубана увсъ. За *** не става. Непабедимая вече трета година се напъва, но нищо не излиза.
240
11
 
10
 
! Отговори
До 240 преди 3 месеца
*** пропагандират война, но Русия я води, избивайки невинни хора. Май ви е влязла съветска кал в ушите и очите. За главите няма да споменавам, че там дрънчат гюллета.
239
9
 
11
 
! Отговори
Хаахх преди 3 месеца
Е досега нали се биха с нато какво ги бърка.Руска лъжлива и некъдрна работа.
238
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е ли малко неудобно сорросоидите открито да пропагандирате война ?!?
237
8
 
7
 
! Отговори
Еврей преди 3 месеца
Израел има мощна щатска авиация, съвременни и модерни западни оръжия и за нула време премаза аятолашкия бaшибoзyk, a Русия след три години война не можа да превземе нито Киев, нито Одеса. Катюши, слънцепекове, боНби по 300 кг и накрая две обезлюдени селца "победени". Браво!
236
6
 
7
 
! Отговори
До 229 преди 3 месеца
Като станат европейци и тръгнат по света, няма да има кой да се бунтува в земите налазени от блaтнuцuтe.
235
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 215РФ не бърза с войната. Искат да унищожат колкото се може повече техника, оръжия и армия на противника. После всичко ще си дойде до логичния край
234
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е ли малко неудобно сорросоидите открито да пропагандирате война ?!?
233
10
 
8
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 месеца
Един техен управник убедено говореше следното - Вдигане на пенсионната възраст НЕ БУДЕТ? Трети президентски мандат НЕ БУДЕТ? Промяна на Конституцията НЕ БУДЕТ! Война с Украйна НЕ БУДЕТ? Мобилизация НЕ БУДЕТ?Може ли да се вярва на Русия? НЕТ и НЕ БУДЕТ!!!
232
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До по долно мнение. Какво им пречи на украинците да преговарят че да не са жертвен агнец ?!? Пречи им Горделивостта но тя е грях и ще ги погуби.
231
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Русия кво и е виновна Украйна, че в Европа много държави влязоха в НАТО? Като не е съгласна, да нападне НАТО! Както виждаме от сегашните събития, държави влизат в НАТО заради изключителната агресия на Русия към по малките съседи (без Китай), затова и Украйна даде такава заявка! Русия е катализатор на разширяването на НАТО на изток, а НАТО е военен съюз за защита точно от руската агресия. По ясно не мога да го кажа!
230
3
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Ей мустак ние обичаме опасното,затова ще пратим части за утилизиране на вашите момчета,а след това ще полазим жените им за да ги катеричкаме
229
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отделно на опоркаджията още не му стана ясно че целите на операцията не са вземане на нещо си. Целта е показно. Какво се случва на майданаджии и соростаци с цветните пролети. Целият свят гледа и се учи. Руснаците могат да върнат есрки противник в каменната ера и да го оставят жив да се злоби и да наглее и да заставя за "помощи" според плана на американците.
228
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тия украинци станаха жертвения ягнец на целия свят....
227
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Катюшите и другите оръжия са си ефективни. Хората са казали че незаредена пушка един път на 100 години стреля. Английските лордове си държат пушки с английска сол за защита в замъците. Умнокрсивият като го назначат за прислуга и отиде да обира замъка лорда да му напълно заддника с английска сол.
226
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Променкаджията с опорките бая зор ще види ако му обяват военно положение натовците. Кухото наркоманче дори не знае че няма да може да избяга, границите се затварят и ще дойдат черни да спи с тях на двуетажни легла.
225
8
 
13
 
! Отговори
До 215 преди 3 месеца
Катюшите са оружия от ВСВ. Всички виждаме "мощта на Русия. Трета година и един Киев и една Одеса не можаха да превземат. Язък за яйцепека и чушкопеците им. Пълна скръб.
224
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна не е член на НАТО,за да вкарват войски там.Разберете най-накрая,че дори руснаците да се изнесат укрите от източната част не желаят киевския режим и ще се бунтуват.На две ги е разделила хамериканската пропаганда,за да ги краде незабелязано докато те се карат по между си.Продавали са им руска газ с надценка като са им обяснявали,че е европейска,а сега по същата схема крадат цяла Европа.
223
2
 
4
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 месеца
Да не стане накрая както в оня лаф: А си пръднал а съм се мръднал.