Катафалките не искат да карат Навални до мястото, където ще е поклонението му

Неизвестни заплашват екипите
29 фев 2024 19:15, Нели Христова
164
Катафалките не искат да карат Навални до мястото, където ще е поклонението му
Снимка: БГНЕС

Сътрудниците на Навални казаха, че нито една катафалка не се съгласява да откара тялото на политика в църквата на иконата на Божията майка "Утоли моите скърби" в Марино, където ще бъде отслужена опелото на 1 март.

"Първоначално не ни позволиха да наемем погребална зала, за да се сбогуваме с Алексей. Сега, когато в църквата трябва да има само панихида, ритуалните агенти ни казват, че нито една катафалка не се съгласява да откара тялото там. Неизвестни се обаждат на всички екипи и ги заплашват да не носят никъде тялото на Алексей", пишат сътрудниците на Навални.

Според бившия ръководител на щаба на Навални Леонид Волков всички шофьори на катафалки „получават обаждания от непознати и ги заплашват, за да не вземат тялото на Алексей от моргата и да го занесат където и да е".

"Това е чиста лудост. Само това е достатъчно Путин, Собянин и всичките им поддръжници да горят в ада", написа Волков.

На 28 февруари сътрудниците на Навални съобщиха, че опелото на политика ще се състои в църквата на иконата на Божията майка "Утоли моите мъки" в Марино на 1 март в 14:00 часа. След това Навални ще бъде погребан на Борисовското гробище.

В навечерието на погребението полицията започна да патрулира в района близо до гробището. На входа са подготвени метални бариери. Същите бариери бяха пренесени и в църквата, където ще бъде опелото. Освен това, както пише Сота, в църквата бяха разлепени плакати, забраняващи аудио и видеозапис, а над олтара беше монтирана камера за видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Навални е причинил толкова беди на Русия че се чудя как изобщо разрешават погребение.
64
8
 
15
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Правилно ,предателите се хвърлят на бонището.
63
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така като чета ми се струва, че някои хора искат в България се установи диктатура с диктатор тип Путин.Просто искат да бъдат мачкани, както психически, така и физически т.е. да нямат право на глас и да са едно нищо, което и да бъде премахнато никой няма да се интересува! Не мога да разбера, защо искат да бъдат управлявани чрез терор от специални служби и полиция по заповед на вишестоящите?
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не стаова въпрос за хулене, и аз не съм фен на Навални, но прав е Сът, става въпрос за погребение на починал, всичко друго вече няма значение. Близките му просто трябва да имат възможността да се простят с него. Но, политизирането просто е неизбежно, стана като мода.
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НЕ ИСКАТ ДА КАРАТ, ЗАЩОТО ГИ ЗАПЛАШВАТ ЧЕ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА!
60
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отчаяни, платени и необразовани копейки хулят по Навални. От човекомразци друго не може да се очаква.
59
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съвсем разбираемо е защо! Навални си беше Никой! И Никой ще си остане! Ако някой си мисли,че след смъртта си някой " сваля шапка" пред Навални в Русия,жестоко се лъже!
58
6
 
4
 
! Отговори
Трифонов преди 6 месеца
Нема такава държава.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 62 От Сибир до Ню Йорк Сарматът достига за 16 максимум 18 минути с ядрена бойна глава. 8 километра в секунда скорост.
56
6
 
5
 
! Отговори
Сарматът веч лети преди 6 месеца
Лети към сърцето на гнилия запад. И ще удари.
55
2
 
6
 
! Отговори
Една Тополка преди 6 месеца
ще ви пуснат да ви позатоплят дупетата, евроатлантичета! А после и едно Посейдонче, да ви измият очите и да охладят страстите.
54
10
 
6
 
! Отговори
Сът преди 6 месеца
До Аз. Абе пенсионер с телк,тук не става дума какъв е Навални! Става дума за отношение към човек! Без значение лош или добър! Има близки,има приятели които имат право да го погребат! Изветрели koneuku ,като теб са *** и няма как да ги разбират тия неща.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Говедовъд Не не! Изобщо не си наясно. Той обра всички, до които можа да стигне, изнуди тези, които нямаха какво да им вземе и даде сериозна част от парите на Юлия (веселата му вдовица), за да не може да му ги конфискуват като незаконен доход. После "любящата" му съпруга му би шута и забрави за него, ограби го и с парите го удари на живот по курорти и спа хотели. Общо взето една захвърлена от жена му марионетка.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Страхуват се да не взривят катафалката.
51
9
 
8
 
! Отговори
&& преди 6 месеца
Е няма как да стане с почести .Той е един от всички даже е предател .Да го мятат в една каруца и къш.
50
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
До Сът - Да бе, от време на време се появява и някое евро-облъчено мекотело като теб да скърби за предателя. Интересно ми е колко сълзи пророни за дНЕвални, и щом си такъв защитник на свободата - колко писма написа в подкрепа на Джулиян Асандж или в подкрепа на Сноудън. Сигурен съм че за тях дори не си се замислял лицемер нещacmeн!
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук някакви лууумпени писаха каква подкрепа имал престъпника, крадеца, изнудвача, корумпето и американски агент Нахални. Хората не могат да го понасят и не щат да се мърсят с него, а "любящата" му шавлива и алчна вдовица се сети, че и е бил мъж, натегна се на Запад, получи хонорара и сценария за спектакъла по погребението от американското посолство, съгласи се да го играе, но не отчете, че тоя театър никой не иска да го гледа...
48
0
 
1
 
! Отговори
до 49 преди 6 месеца
А на блюдолизеца каква е.
47
0
 
4
 
! Отговори
Истински случай преди 6 месеца
Като казаха катафалки моя вуйчо си търсеше работа навремето като шофьор...преди 25 години някъде и накрая отива по обява в една траурна агенция за шофьор на катафалка. Обаче какъвто е зевзек и майтапчия, като чул от шефа на агенцията че заплата ще му е 400 лева и вуйчо ми му казал на шефа на агенцията: Ако ми давате 200 лева отгоре, ще плача даже за всеки покойник който превозвам. Оня му се разкрещял и го изгонил от агенцията. :)))
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сатанинско джудже.