ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни

Речта на Путин била част от усилията му да бъде преизбран
29 фев 2024 14:45, Елка Василева
220
ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахите на руския президент Владимир Путин с ядрено оръжие са напълно неприемливи и неуместни. Това заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с годишното обръщение на Путин към двете камари на парламента в Москва.

Още по темата
Речта на Путин е част от усилията му да бъде преизбран и е пореден пример на опит за прехвърляне на вината за началото на войната в Украйна, каза говорителят. Той добави, че руските действия в Украйна досега са провал.

Попитан за искането на Приднестровието за помощ от Русия заради "натиск" от Молдова, говорителят посочи, че ЕК следи събитията много внимателно и изрази надежда за намирането на мирно решение между Кишинев и Тираспол.

Стабилността в региона е в общ интерес, насърчаваме двете страни да предприемат конструктивни разговори и вярваме, че молдовските власти ще направят всичко по силите си за намиране на решение, отбеляза той. ЕС подкрепя мирно уреждане на замразения конфликт в Приднестровието, което е част от Молдова, добави говорителят.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
12
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 6 месеца
БЪЛГАРИН: Заплахите на некрофила Макарон от вчера що не коментирате ?!? Или не ви изнася! Ние сме българи и знаме, че Русия освободи България 2 пъти, ще ни освоботи ако трябва и още веднъж! Пък нека онова *** АлЙо си избърше задницата с укренското знаме на 3ти март! Слава на Русия!
85
2
 
10
 
! Отговори
Хоришима 2 преди 6 месеца
На края войната ще свърши както с Хирошима. Русия ще пусне някъде малка атомна бомба и всички ще се кротнат. Натам вървят нещата.. Ако нямате бункер, не е лошо да си купим малко таблетки йод.. Хубавото, е че Франция е далеч от нас. Струва му се, че те гризнат дървото.
84
2
 
10
 
! Отговори
Скучи преди 6 месеца
Руските действия в Украйна били провал? Наистина ли? Да не би да приключи украинската контраофанзива, Зеленски е в Кремъл и да не съм разбрал?
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 86 Кравар, сприии дрогатааа, дрогатаааа...Владимир Путин каза, че западът ако нападне Русия с ядрено оръжие, тогава ще играе ядрено оръжие по техните глави. ПООООНЯЛ краварски наркоман?
82
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пуснете за Марийчето Захарова статия Днес, как заплашва отново България :)))
81
14
 
5
 
! Отговори
хахахааааа преди 6 месеца
Водкатаааа , спрете водката , каква бомба бе деде , мислиш ли че другите нямат , имате късмет че украйнците излязоха лоялни и предадоха по договор ядрените ракети които бяха разположени на тяхна територия , но ...мислите ли че няма да се въоражът след като този конфликт отмине , и не само те ...всички около границата им ще напълнят с ядрено оръжие , все едно един ци...ин ви е комшия и вършее из вашия двор , само сопа трябва.
80
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ss, май няма да го гризнат, щото после ДУУУУУМ и Расиата и тя изчезва
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те какво со мислят в ЕК? Че ще им цепят басма, ако пратят сборна армия да се бие срещу Русия? Само от бомбене ще разберат тези наглеци!
78
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киев за три дни.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Срещу оная с косата, ядрените ракети на Путин вършат точно НУЛА работа
76
7
 
4
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 месеца
Куче което лае не хапе.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
неуместни били, това е война ще напускат бомбите и после им сърдете че не е уместно
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС трябва да лекува манията си да разруши Русия и да подчини руснаците. Хер Хитлер се провали в опита си за "Нова Европа". Съвременните му последователи в Германия и ЕК не са научили нищо.
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като са неприемливи, не ги приемайте. Запушете си ушите и не слушайте какво ви говори. После ще е късно за каквото и да било.
72
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като се има предвид че Patriot сваля всичко що мърда, когато американците успеят да покрият цялата си територия с такива, може и да се замислят дали една ядрена война не си залужава унищожението на Расиа...
71
2
 
14
 
! Отговори
Комедия преди 6 месеца
ЕК остро осъжда заплахите с нацупена муцунка и чупка в китката.
70
6
 
13
 
! Отговори
до 61 преди 6 месеца
""""Путин без ядрено оръжие е нищо""""" ----- Я, си представи 350 Мил. кравари + 450 Мил. г///еурупейци = 800 Мил. при това с ядрено оръжие срещу 150 Мил. Русия. Почти Шест пъти повече!!! Е, кво прайм??? Ами "Сармат", Ярс", "Авангард", "Булава", "Синева" и "Посейдон" уравняват разликата, че дори я свеждат до нула! -)))))
69
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 72 Обратното! Твоят Путин разбира само от сила и страх. Заслепен от имперските си амбиции, не осъзнава в какво превърна Европа.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Италианският журналист Анджело Джулиано каза, че НАТО е загубила конфронтацията с руснаците в Украйна:"Алиансът трябва да преговаря и да не губи лицето си. Те ще се опитат да окажат натиск върху Русия, блъф в последния момент. Забравят, че Путин не е наивен, целите на Русия никога не са се променяли и няма да се променят.Никакви празни приказки от кокаиновите лидери на ЕС няма да променят нищо, време е да започнат да слушат Путин, да бъдат възрастни и да признаят поражение."
67
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Преведете си го на български и четете!!!!Да си знаете кой е направил Майдана, и защо Русия бие уРкаинците като кучета.https://dorzeczy.pl/swiat/555135/tajne-bazy-cia-na-ukrainie-pieskow-o-artykule-new-york-times.html