Руските ВВС погрешка са бомбардирали село в Русия

Това беше потвърдено от руското министерство на отбраната
2 яну 2024 16:17, Елка Василева
122
Руските ВВС погрешка са бомбардирали село в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на руско село в западната част на Русия, близо до границата с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на ведомството. В съобщението се казва, че няма жертви сред населението.

Още по темата
Русия извърши тази сутрин около часа на инцидента, за който съобщава руското министерство на отбраната, масирани удари по Украйна, отбелязва Франс прес.

Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на отбраната на Русия споменава в съобщението си, изпратено до медиите,  за "инцидентен взрив на боеприпас", транспортиран със самолет на военновъздушните сили около 9 ч.  местно време. В резултат на това селото е било разтърсено от взривове. Не се съобщава за ранени, но са констатирани разрушения по седем сгради, обитателите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за временно настаняване, съобщава в "Телеграм“ областният управител на Воронежска област Александър Гусев, цитиран от АФП.

Видеоклипове в социални медии, чиято автентичност не може да бъде потвърдена, показват предполагаеми сериозни щети по няколко къщи в селото.

Областният управител Гусев споменава за "инцидентно пускане" на ракетата, без да уточнява за какъв боеприпас става дума, допълва ДПА.

По-рано днес Киев съобщи, че Русия е обстрелвала днес Украйна на няколко вълни с военни дронове, крилати ракети и балистични оръжия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Бг върлува вековна болест наречена русофилия.За да се отървем от нея трябва да се покажат всички злини, които Русия е причинила на Бг.
103
0
 
0
 
! Отговори
мамаша преди 6 месеца
До Руски пилот СЛАВА АЛКОХОЛУ
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 113Е трябва Москва да я премериш по-близо до Украйната
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 106 Е виждаме украинските там още не е започнала цивилизация кварталите Факултета и Ботев в София
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 109 82 ОБМР Да бе други си е да си полуграмотен,ама да се изказваш нали
99
1
 
1
 
! Отговори
АХМАТ СИЛА преди 6 месеца
По точно наказателната колония до селото в която са заточени борци за "демокрация "
98
2
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Неможачите превзеха ли Авдеевка,или им трябват още 10г. и 200 000 полу човеци
97
1
 
12
 
! Отговори
СтингърЧо Джавелинов преди 6 месеца
Нормално е за алкашите да се самоизтребват а после да обвинят Нато,Сащ за това!
96
1
 
16
 
! Отговори
Руски пилот преди 6 месеца
Какви са тези бомбардировки в 9 часа? В 9 още сме пияни.
95
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Леле видяхте ли кадрите.Та то в това село цивилизацията е спряла преди 100 години.И да не са го бомбили,изглежда като след война.И джуджето вместо да оправи ко4ината си харчи луди пари за бомби и ракети.
94
0
 
15
 
! Отговори
А Х преди 6 месеца
То не беше пушене,гърмяне на складове и кораби.Сега навярно всичко идва от водката.Майтапите настрана,но това е голямо насиране-да изтървеш бомба над някое село!И не се хващайте на тия тъпотии,защо всяка ракета и бомба има по 3 контри.Една,която се сваля,когато се закача на самолета.Втора,която електронно се разконтря от пилота при откачането от подкачната точка.Трета,тази,която задейства бомбата в контакт с повърхността,в зависимост от вида боеприпас.Та тия направо са друсали бомби без да знаят
93
1
 
16
 
! Отговори
ДядоНиколай преди 6 месеца
Аз не разбирам коя част от селото е тази,в която е паднала бомбата?Всичките къщи са еднакви с външните *** на руснаците.Пътищата също са сякаш са ги буали с артилерията.Торален кло3ет е тая РаССия,а в кло3ета всички знаем какво има.
92
12
 
3
 
! Отговори
северомакедонец преди 6 месеца
До Анонимен Ами една руска ракета завчера се поразходи в Полша, и както казват поляците първоначално "се върна в Украйна", после "изчезна от радарите", а накрая "падна неизвестно къде". НАТО имаме боеприпаси за два дена....всичко украинците го издумкаха или руснаците удариха....Само се дуем. Хеле пък ние в БГ....
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са особености на руския национален риболов.
90
0
 
18
 
! Отговори
Сът преди 6 месеца
Хахаххаха представете си чуборашниците ,какво оборудване имат е самолетите си,че не знаят че летят още над Русия!? Хаххахахаха. Тез щели да победят Сащ и колективния Запад?!?!
89
3
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
ПЪРВОНАЧАЛНО ИСКАХА ДА НАТОПЯТ УКРАЙНА , ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ЗВЕРСТВАТА СИ АМА НЕ ИМ МИНА НОМЕРА СЛЕД КАТО СЕ РАЗБРА, ЧЕ Е НЯМАЛО ЖЕРТВИ!
88
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
"...селото е било разтърсено от взривове..." Е, колко взрива да са? Изтървана ракета, ----//----- Е, колко да са.... има-няма 400 кг хексагон... Изтрило е всичко в радиус 100 м, останалото е напукано и с избити джамове и отнесени покриви. Дъсчените кенневфи ги е издухало като глухарчета...
87
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато водката е некачествена, винаги стават инциденти.
86
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво! Следващият път погрешка - Кремъл !!!
85
1
 
10
 
! Отговори
Лагрестин преди 6 месеца
Ако някой погрешка бомбардира руски или каквито и да било политици,дори и да е без жертви,те биха ли приели извинения и биха ли оставили грешката без последствия?Това е война,а не правописна грешка и в нея всяко нарушение е престъпление.