Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!

Те настояват мъжете им да се върнат у дома
29 ное 2023 20:40, Нели Христова
214
Съпругите на руски войници към Путин: Даде ни напразни обещания!
Снимка: БГНЕС

Съпругите на руснаците, мобилизирани миналата година, публикуваха призив, критикуващ Кремъл за предателство на собствения си народ. Според тях Владимир Путин им е дал напразни обещания.

Роднините на войниците, които активно настояваха мъжете им да бъдат пуснати у дома, публикуваха призива в канала на Telegram The Way Home на 27 ноември. По-рано този месец групата призова за масови протести на фона на съобщенията, че на войниците са забранява да напускат армията.

Путин обяви частична мобилизация на населението през есента на 2022 г. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Русия ще се насочи към 300 000 резервисти и бивши военни с определени военни специалности и подходящ опит.

"Многонационален народ на Русия! Това е призив към всички, или по-скоро молба за помощ. Пред очите ви се разиграва нашата трагедия, която не можем да понесем сами!", започна съобщението от близките на войниците. В призива се добавя, че руската общественост е "предадена и унищожена от нашия собствен народ".

"Ние бяхме прецакани и вие сте прецакани. Спомняме си как президентът обеща, че резервистите няма да бъдат призовавани, че задачите в Украйна се изпълняват само от професионални доброволци. И тогава нашите близки бяха откарани в Украйна", се казва в съобщението. казах. "Обещанията се оказаха празни. Много никога няма да се върнат. Мобилизацията се оказа ужасна грешка", допълват от групата.

Корпорацията RAND, американски мозъчен тръст и изследователски институт, заяви в доклад през юни, че на руския персонал, воюващ в Украйна, не е разрешено да напуска армията след указа на Путин. На никого няма да бъде разрешено да напусне, докато периодът на частична мобилизация не приключи с друг указ, добави мозъчният тръст.

"В момента единствените изходи – освен смъртта в битка – са достигане на задължителна възраст за пенсиониране, медицинско изписване или лишаване от свобода. Някои войници са взели нещата в свои ръце, като са дезертирали", каза RAND Corporation.

"Неопределеното разгръщане и неадекватната почивка и ротация, поради недостиг на войници, означават, че руските войници издържат на продължително излагане на боен стрес, което засилва чувството на негодувание и безпомощност", добавя мозъчният тръст.

Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов каза през септември, че руските мъже, мобилизирани за войната, няма да бъдат ротирани от Украйна, докато така наречената "специална военна операция" не приключи.

Съпругите на мобилизираните определиха създалата се ситуация като абсурдна. "Президентът обяви 2024 г. за година на семейството. Ирония, като се има предвид, че съпругите вият без съпрузите си, децата растат без бащи, а много вече са сираци", се казва в съобщението.

По-рано групата обвини Кремъл, че третира "военния персонал като консуматив" и нарече отношението към мобилизираните войници в момента като "узаконено робство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
Русофили,моля не четете статията да не "сгънете" от некой ифаркт! Най добре за вашето здраве да си пуснете някой клип на онищожен леопард,по възможност режисиран от Шойгу.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пък татко ми обеща да ми купи кола с шибидах и лети джанти, нека деее!
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За съжалениеруските войничета ще се превърнат в "бели лади" - жалко - много жалко че попаднаха в месомелачката
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Укрите към русия са като макетата към България....ти му продаваш ръка а то - проклеттото скапано пинчерче лае, джафка и хапе.... Еми на зла круша - зъл прът.... Хич да не ги чакаме повече РСМейците ами да им правим и на тях СВО!!!! Отдавна си го заслужиха!!!!
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мноо вдoвички! Изстрелвам са в Русията да ги обслужвам! Хора сме!
40
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ОЩЕ МНОГО КРЪВ ЩЕ СЕ ПРОЛЕЕ В УКРАЙНА НО И В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕТРЯБВА ДА ОСТАВА ЦЯЛА ПРИ НИКАКВИ УСЛОВИЯ И ТОВА НЕЗНАЧИ САМО КРИМ И ОСТАНАЛИТЕ ОКУПИРАНИ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ НЕЯ А ДА СЕ РАЗПАДНЕ НА ПАРЧЕТА ИНАЧЕ ЛОШО ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ!
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйнските гробища са 100 хил пъти по-големи по площ отколкото завзетите от укронацистите земи. ))))
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Здравейте русофобчета! Заредихте ли днес вашите стари димящи таралясници с Путинско гориво? Ах вие мушмороци, защо спонсорирате Путинския режим?
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аи ся и тя *** носи трябва да изсере нещо за да си вземе заплатата.Да не мислиш че я е грижа за некви воинишки съпруги .Смешното е че не разбира че професията военен ,полицаи,пожарникар предполага дадени рискове-затва се пенсионират на 45 .Не че риска даден лекар да се зарази от свои пациент е по малък .И да сме наясно бивши боенни няма-това заболяване уврежда доживот
36
8
 
11
 
! Отговори
Не Ви Вярваме! преди 9 месеца
Цяла година ни убеждавате за агресора Русия,която вероломно е нападнала Украйна за нови територии! А истината се оказа по различна! Според лидера на партията на Зеле ,Слуга на народа,руснаците са предложили през 2022г.спиране на войната,пълно изтегляне на нейните войски от територията на Украйна в замяна на неутралитет и не членство в НАТО! Само че Борис Джонсън е казал на Зеленски ,,Не,дай да се бием с руснаците"! Е кой е престъпника в случая? Разбира се Великобритания!
35
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
12 млн. дава правителството за украинските туристи по черноморието! СЛАВА НА ДЕНКОВ! СЛАВА НА ТАГАРЕВ! СЛАВА НА КИРЧО И КОКОРЧО!
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия нарпредва стремително, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв
33
8
 
10
 
! Отговори
страна 404 преди 9 месеца
Някой виждал ли е така наречената държава Израел на карта от преди 1948 г. ? А някой виждал ли е така наречената държава Украйна на карта от преди 1991 г.?
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде започна се пак с пропагандата. Цял сеят се смеят на тези глупости. Какво стана с Буча? Къде е призрака на киев? Циркове
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вчера вечерта Русия е ударила над 100 цели на територията на укрорайха и самите укронацисти заявяват само за 2 убити))) (без да споменава колко военни са отишли при бандера. Вероятно стотици). Сметнете колко точни са ударите на Русия. Никой не действа така ювелирно като Русия. Колкото повече вървите против Русия толкова по-зле за вас. Русия се усъваршенства всеки час. Пръска всички противници. Слава на Русия! Врагът ще бъде разбит!
30
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Северна корея са изпробвали нова балистична ракета и шпионски сателит, а нашите русофоби редовно изпробват вкусния аnал на Шиши!
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стигнах до третия ред и вече бях сигурен, че автора на ПОРЕДНИЯ ПАСКВИЛ е не кой да е, а именно НЕЛИТО!!!! Нeeли пак си нощна, пак си поркаш сама в офиса, и пак си пишеш наволя романи. Знам ри програмата.... Ще пиеш до 2ч.после ще дремнеш, към 6.30ч ще станеш, ще си пийнеш 2-3кафета да замажеш махмурлука, а като дойдат колегите ще предадеш щафетата и гааааз към вас да се донаспиш НаЛИ НEЛИ ?!?
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много руснак изпъна петалата! Путин шъ ги пише бегале, да не плаща мъни!
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин ви го каза на всички малко преди началото на СВО: "Ние не виждаме смисъл в съществуването на света без Русия". Ще ви напраскат термоядрените ракети и край с вас еврогеiски, краварски гюбрета мирижливи. Нямате шанс ще мреte murви!!! За сега братушките ви щадят, за да иZмрете от собствената си глуп0ст и невежеств0!!! Ще се давите в собствените си г0Vна мирижляци, еврогеiци и кравари!!!
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Telegram The Way Home..????.Дотук стигнах и спрях да чета. Все едно прочетох Дойче веле или Гардиън или Ню Йорк Таймс. Муахаххаха...баси жалките евроджендерасти аз.