Руска делегация ще отиде в Скопие, но ако България я пусне

Лавров твърди, че сме обещали да отворим въздушното си пространство
Обновена: 27 ное 2023 14:42 | 27 ное 2023 14:41, Нели Христова
126
Руска делегация ще отиде в Скопие, но ако България я пусне
Снимка: БГНЕС

Руската делегация ще участва в заседание на Съвета на външните министри на ОССЕ в Скопие, ако България, както обеща на Северна Македония, отвори въздушното пространство за Руската федерация, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА.

"Сега изглежда, че Македония ни покани на Съвета на министрите на външните работи на ОССЕ. България изглежда е обещала на Македония да отвори въздушното си пространство. Ако се получи, ние ще бъдем там", каза министърът, говорейки на форума "Примаковски четения".

От 29 ноември до 1 декември Скопие ще бъде домакин на срещата на върха на ОССЕ, която министърът на външните работи на Република Северна Македония и председател на ОССЕ Буяр Османи определи като „най-голямото събитие в историята на Северна Македония".

В Скопие се очаква да пристигнат 76 делегации на държави членки на ОССЕ и партньори на ОССЕ, представени предимно от министри на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
24
 
! Отговори
до AZ преди 9 месеца
Ти учи история! 5 века сме били под турска власт и не сме си сменили езика, не сме си сменили религията. И не ни се е забранявало да строим църкви и да се посещават църкви!Комунистите забраниха религията и наказваха посещенията в църкви, да не говорим колко свещеници вкараха в Белене!Виж ти и такива като теб, благодарение на 45+30 години си сменихте родината и станахте русофили, което точно според Раковски, Левски и Ботев = (е равно) на български национални предатели!
79
5
 
1
 
! Отговори
турчин преди 9 месеца
Ще се наведем и ще отворим широко пространството между бузите...
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те всички бяха единодушни, че войната ще е не повече от три дни...даже кремълския ботоксов страхливец я нарече операция :)Е, той за всеки случай не си показва носа от бункерите вече трета година :)Но пък вкара стотици хиляди руснаци в месомелачката...
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 77Аплодирането на крака от Пан Зеленски на Нацистът от СС Галичина Ярослав Хунка също е в тубата. Както и коментарите и реакциите на този Позор.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 77 Дъглас Макгрегар, Скот Ритър. Има и независими предавания като Redacted, Democracy Now и други. Всички са единодушни, че Украйна Ще загуби. Останалото са т.нар. mainstream медии, които повтарят папагалски т.нар. Наратив, че Украйна печели, без никакви смислени доводи. Всички знаем, че Киев Лъже за ситуацията на фронта, а Кремъл скрива информация. Така или иначе всичко ще се реши скоро. Вече има политическо напрежение в Киев. А ти как си с английския :) :) :)
75
1
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 9 месеца
Дай един западен анализатор дето го говори да проверим а не да се налага да вярваме на пропагандисти ?
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо за македонците не трябва да даваме, да се пукнат дано
73
2
 
8
 
! Отговори
Стиви преди 9 месеца
След като спряхте газта и то зимата няма такъв вариант за прелитане!
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чекаме обаждане от посолството
71
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 74 "И ти ли се изживяваш като баба ванга бе вата?" Западни анализатори го говорят. Не знам дали са се консултирали с Баба Ванга, Мир на праха и. А здравият разум подсказва същото. Единствено Пропагандата твърди обратното, а лично Зеленски се оплака, че му готвят Майдан. Думата "вата" подсказва че си платен тр..ол. Въпросът е, за чие Посолство заработваш. Украинското или Посолството.
70
1
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 9 месеца
И ти ли се изживяваш като баба ванга бе вата?
69
3
 
3
 
! Отговори
Коня ако ни се преди 9 месеца
Изчкетка малко повече и македонците ако напишат всеки по 100 пътиаз съм българче може и да отворим въздушното си пространство
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трети Майдан през март догодина ще спести на Запада и най-вече на ЕС много срам. А ястребите ще могат да се измъкнат от ситуацията. Иначе ЕК ще се наложи да преговаря от името на Украйна точно с тоя на снимката, ама ЕК ще е от загубилата страна. И ще плаща от нашият джоб за възстановяването на Украйна, щото репарации няма да има.
67
7
 
1
 
! Отговори
AZ преди 9 месеца
До Учете историяИ кво? Ако чакахме Ботев още щяхме да носим ***
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Македония вяма нито конюшни нито зоб.
65
12
 
9
 
! Отговори
До САТА НАТО преди 9 месеца
Надявам се, че този път ще покажем гръбнак и ще откажем на руснаците.
64
9
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 9 месеца
Що не минат през Унгария и Сърбия? Явно искат с нещо да ни на пръскат, като краварите!
63
0
 
0
 
! Отговори
Меркуцио преди 9 месеца
;къткат; ги..... ама правете списъка......после да няма ;АХ; ;ОХ........
62
7
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 9 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
61
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Гледайте само как "евроатлантическста" "не-коалиция" ще се наведе на руснаците.