Захарова: Данъкоплатците от ЕС спонсорират бандитизма в Украйна

Разкрита е мрежа от телефонни измамници
25 ное 2023 18:00, Стела Стоянова
168
Захарова: Данъкоплатците от ЕС спонсорират бандитизма в Украйна
Снимка БГНЕС

Средствата на данъкоплатците от страните от Европейския съюз, предназначени за подкрепа на режима на украинския президент Владимир Зеленски, се използват за спонсориране на всички видове бандитизъм в Украйна. Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Дипломатът обърна внимание на прессъобщение, публикувано от Европейската полицейска агенция, че е разкрита мрежа от украински телефонни измамници.

"Те се представиха за банкови служители по сигурността. Точно това, което тези престъпници практикуваха в Русия през последните пет-седем години, те сега правят на своите материални "доброжелатели", каза още Захарова.

Захарова добави още, че „сим карти, мобилни телефони и сървъри са конфискувани от украински бандити“, пише "Труд".

„Жертвите бяха предимно чехи, размерът на нанесените щети възлиза на десетки милиони долари. Между другото, говорихме и за това. Има данни от самите украинци по този въпрос”, добави Захарова.

„Точно за това отиват парите на данъкоплатците в ЕС – спонсориране на всички видове бандитизъм в Украйна, когато техните режими прехвърлят милиарди на Зеленски“, коментира Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
КОНСТИТУЦИЯТА НА УКРАЙНА НЕ ЗАБРАНЯВА ИЗБОРИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА!!! ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ТРЯБВА ДА ИМА В УКРАЙНА ! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЗБОРИ И ТАМ ТРЯБВА ДА ИМА !! ИЗМЪКВАНЕ ОТ ИЗБОРИ НЯМА ДА ОДОБРЯ! КОЙТО МОЖЕ ДА ГЛАСУВА ГЛАСУВА СТИГА ДА ИМА УКРАИНСКИ ПАСПОРТ !
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия е агресор, който спонсорира световния тероризъм. Руски "съветници" са на бойните полета, на терористите по света. Русия насъсква ислямистките терористи срещу запада.
41
0
 
5
 
! Отговори
Сашо Роман преди 9 месеца
В петък водка нема.....
40
7
 
10
 
! Отговори
Невиждана наглост преди 9 месеца
Световните терористи номер едно обвиняват жертвите си в бандитизъм.
39
9
 
12
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
Права е,над 100$милиарда потънаха там....
38
9
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
Руска гювендерия! Желая ти да да попаднеш сред "бандитите",примерно в украйнската 3-та щурмова бригада там ще ти хареса!
37
6
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 9 месеца
Помощта на Запада за Украйна намалявала Ще им се на някои - и на запад, и на изток. Ами, хайде, тогава - да намалява и направо - да спира. Ех, какъв "мир" ще настане! "Мирен", "мирен" та, чак размирен "мир"! 'баси!... Всички страни, в които живеят по-големи и компактни групи руснаци, ще бъдат "освободени" от "гнета" и "потисничеството" на управляващите там диктатори и териториите на страните им (или частта с руснаците там) ще стане руска. 'баси кефа, а!?
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лиса Пескова плаща данъци в Париж! Какво спонсорира?
35
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-грозна и противна говорителка не можаха ли да изберат от Кремъл :)))
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо нейната сънародничка Митрофанова още не се е изказала за българските телефонни бандити?
33
6
 
8
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Ало, а вие като спонсорирате 10 години наркодилърите от ЛДНР, проблем няма и всичко е точно ?
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 31 По време на война избори няма. Освен това всички партии в Украйна вкл. и проруските не претендират за избори.
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази е за лудницата, спомням си как обиди Вучич, че го накараха да седи на малко столче в Белия дом :)))
30
9
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
Конституцията на Украйна позволява във военно време изборите за президент да се отложат за неопределено време! Така че продължаването на мандата на президента Зеленсли е законно
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този битов бандитизъм ли е по-опасен, или държавния Кремълски бандитизъм, който тероризира, убива хора, краде перални и тоалетни и превръща собствените си бойци в осакатени завинаги или безименни жертви в украинските степи?
28
4
 
1
 
! Отговори
Фитьо преди 9 месеца
Тази се старае да задмине укрите по пропаганда.То,никой не може да надскочи съседите по стандарт и по акъл.Затова Го оспод е направил подходящи народи за съседи.
27
4
 
7
 
! Отговори
ЗА НЕГРАМОТНИТЕ : преди 9 месеца
ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА НЯМА ИЗБОРИ ! СПРАВЕТЕ СЕ С БУКВАРЧЕТО СИ ПО ИСТОРИЯ !
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе днес цял ден неолибералните лелки и фенките на Украйна се криха и сега пак почнаха да пишат простотии. Кое от казанато на Захарова не е вярно ? Не знам какви простотии ще пишете след няколко месеца. След снощните атаки на Киев той отново е атакуван. На Авдиевка под натиск на Руските сили има много бягащи от позициите си Укропски плъхове. Руснаците пробиха отбраната на две места. Дори и сащ вече и омръзна да дава пари за нищо и последния пакет помощ е само 100 милиона.
25
13
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ЗЕЛЕНСКИ Е НА ВЛАСТ ОТ 20 МАЙ 2019-ТА ЗА 5 ГОДИНИ КОЕТО ЗНАЧИ , ЧЕ ПРЕЗ 2024-ТА ТРЯБВА ДА ИМА ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В УКРАЙНА!! АКО ТАКИВА НЯМА ТОГАВА ВЕЧЕ Е ПРЕВРАТ!
24
16
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 9 месеца
не купувайте братя нищо руско че финансирате руския фашизъм и тероризъм .. С вашите пари се убиват украински жени и деца и се плаща на шпиони да работят срещу вас