Путин: Оръжия, изпратени на Украйна, попадат при талибаните

Има оръжия, които се оказват в ръцете на организирани престъпни групи
Обновена: 3 ное 2023 21:38 | 3 ное 2023 18:30, Стела Стоянова
181
Путин: Оръжия, изпратени на Украйна, попадат при талибаните
Снимка БГНЕС, архив

Изпратени на Украйна западни оръжия се оказват в Близкия изток и попадат в ръцете на талибаните, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Сега казват - оръжие от Украйна се появява в Близкия изток. Разбира се, че се появява, защото го продават", заяви Путин на среща с новия състав на руската Обществена палата (руски консултативен орган - бел.ред.).

Украйна казва, че контролира строго всички оръжия, които ѝ се доставят, припомня Ройтерс.

Представители на някои западни служби за сигурност обаче изразяват безпокойство и САЩ поискаха от Украйна да направи повече, за да се справи с по-общия въпрос за корупцията, отбелязва Ройтерс.

През юни миналата година генералният секретар на "Интерпол" Юрген Щок предупреди, че някои съвременни оръжия, изпращани за Украйна, може да се озоват в ръцете на организирани престъпни групи.

Доклад за войната в Украйна и незаконната оръжейна търговия, изготвен от организацията "Глобална инициатива срещу транснационалната организирана престъпност", посочи през март, че сега няма значително изтичане на оръжия от зоната на украинския конфликт.

"Всеки прецедент обаче навежда на мисълта по-специално, че ако към този риск не се подходи проактивно и с въображение, когато настоящата война приключи, украинското бойно поле би могло и ще стане нов арсенал на анархията, въоръжавайки всички - от бунтовниците в Африка до гангстерите по улиците на Европа", пише в доклада, предаде БТА.

Осемте най-големи западни донори на оръжия за Украйна, оглавявани от САЩ, обещаха на Украйна оръжия на обща стойност най-малко 84 милиарда евро, според данни на "Института Кил за световна икономика".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: оръжияУкрайнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин всичко вижда от фризера, така че нема лабаво.
85
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат "Кефи ме как двете копейки нямат адекватен отговор на въпроса ми и мрънкат и обиждат." Айде давай "адекватния" отговор и стига мрънкя като дете за внимание. А копейки са и украинските стотинки, тъй че леко с определенията.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 90 И мен ме кефи, как хората в сайта ти се смеят всички, но няма как да го видиш, Ельоменате! Муахахахаахаххаа...
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом Медведев не излиза всеки ден да плаши с атом, може руснаците да имат успехи на фронта!
82
1
 
1
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Нашти на вашти, вашти на нашти, нашти и вашти на техните, а техните - на нашти и вашти, а после отново в същия кръг! -)))))) Бизнес, да го е..., де съ викъ "Нищу лично"! -))))
81
3
 
3
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Кефи ме как двете копейки нямат адекватен отговор на въпроса ми и мрънкат и обиждат.
80
1
 
2
 
! Отговори
Хасан Насралов преди 6 месеца
Аз Хасан Насралов Нагащев Друзяев потвърждавам думите на тавариш пуйлов на 199%.
79
1
 
3
 
! Отговори
ТАЛИБАНИТЕ преди 6 месеца
Не са ли твои дружки....
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ельоминате, по-кухооо същество не съм виждал от теб в този сайт. Как можело да стигне оръжие от Украйна до близкия изток???? Ти да не си първи клас че да задаваш такъв идиооотски въпрос? На какви наркотици си?
77
2
 
1
 
! Отговори
ПУТИНЕ,,,, преди 6 месеца
Притеснявай се, че щатски оръжия леят руска кръв....
76
0
 
2
 
! Отговори
Хибридка преди 6 месеца
Международният наказателен съд (МНС) издаде две заповеди за арест срещу руския президент Владимир Путин и срещу пълномощничката по правата на децата Мария Лвова-Белова. Юридическото обвинение гласи военни престъпления, а конкретно става дума за насилственото депортиране на деца от Украйна в Русия, започнало най-късно на 24 февруари 2022 година тоест от самото начало на войната в Украйна. По данни на украинското правителство до февруари тази години повече от 16 000 деца са били отвлечени от Украйна в Русия или в контролираните от Русия региони.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат "Обясни те. Освети невежите" Обяснява се на децата, защото още не умеят да правят причинно-следствена връзка. Зрелите хора мислят самостоятелно и сами съ съставят мнение. Щом не можеш да си ивадиш сам заключенията, значи няма надежда за теб.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Епидемията продължава: Дървениците се преместиха от Франция в Обединеното кралство. Лондонската библиотека е затворена поради нашествие на дървеници, съобщава BBC. Остана сега Бъкингамския дворец и Ситито да се евакуират и Британия може да се закрива
73
1
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Даже Зеленски лично им ги кара до там през границата с Русия
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дървениците превърнаха град в Есекс в "зона на бедствие" след рязко нарастване на случаите на инфекция: След Франция, Великобритания също стене от нашествие от дървеници. "Southend Pest Control отчете 30% увеличение на инцидентите с дървеници в града от август, след широко разпространено нашествие, което първо засегна Париж, а сега и Лондон. Директорът Кърк Дей вярва, че проблемът е свързан с пътуването в обществения транспорт, особено в Лондон и извън него.
71
0
 
1
 
! Отговори
До Ельоминат преди 6 месеца
През границата с Русия!
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Не е нужно да публикувате военопрестъпници издирвани от Хага. Провеждате хибридната война срещу България. Моля изтрийте статията. Пишете за Аристович." Ха ха, то няма нито дело нито присъда, за да обявиш Путин за военопрестъпник. До тогава си най-обикновен укро-пропагандист.
69
2
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Обясни те. Освети невежите
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Володимир: - Джо, нали ти казваше "заедно до края"? Джо: - Това е краят.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат "Ако някой ми обясни как стига до там ще го призная." Щом след повече от година и половина бойни действия не си разбрал, значи няма надежда за теб.