Путин: Оръжия, изпратени на Украйна, попадат при талибаните

Има оръжия, които се оказват в ръцете на организирани престъпни групи
Обновена: 3 ное 2023 21:38 | 3 ное 2023 18:30, Стела Стоянова
181
Путин: Оръжия, изпратени на Украйна, попадат при талибаните
Снимка БГНЕС, архив

Изпратени на Украйна западни оръжия се оказват в Близкия изток и попадат в ръцете на талибаните, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Сега казват - оръжие от Украйна се появява в Близкия изток. Разбира се, че се появява, защото го продават", заяви Путин на среща с новия състав на руската Обществена палата (руски консултативен орган - бел.ред.).

Украйна казва, че контролира строго всички оръжия, които ѝ се доставят, припомня Ройтерс.

Представители на някои западни служби за сигурност обаче изразяват безпокойство и САЩ поискаха от Украйна да направи повече, за да се справи с по-общия въпрос за корупцията, отбелязва Ройтерс.

През юни миналата година генералният секретар на "Интерпол" Юрген Щок предупреди, че някои съвременни оръжия, изпращани за Украйна, може да се озоват в ръцете на организирани престъпни групи.

Доклад за войната в Украйна и незаконната оръжейна търговия, изготвен от организацията "Глобална инициатива срещу транснационалната организирана престъпност", посочи през март, че сега няма значително изтичане на оръжия от зоната на украинския конфликт.

"Всеки прецедент обаче навежда на мисълта по-специално, че ако към този риск не се подходи проактивно и с въображение, когато настоящата война приключи, украинското бойно поле би могло и ще стане нов арсенал на анархията, въоръжавайки всички - от бунтовниците в Африка до гангстерите по улиците на Европа", пише в доклада, предаде БТА.

Осемте най-големи западни донори на оръжия за Украйна, оглавявани от САЩ, обещаха на Украйна оръжия на обща стойност най-малко 84 милиарда евро, според данни на "Института Кил за световна икономика".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: оръжияУкрайнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
2
 
! Отговори
До този преди 6 месеца
...с Ванга! Тя никога не е казвала такова нещо! И никакви архиви няма! Остава и да кажеш, че си ги чел, и всички ще ти поверваме! И спри да споменаваш това свято име в лъжите си!
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 68 А как стигат нелегални емигранти от близкия изток до западна европа ве, мозък?
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "На Путин защо му требваше да бие с тояга по кошера?!Сега Олеле,ама те оръжията отиват в терористи и няма контрол.Е кой започна тази лудост да се избиват роднини?!" Украинците в Донбас, когато нарекоха роднините си терористи и започнаха да ги избиват.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е нужно да публикувате военопрестъпници издирвани от Хага. Провеждате хибридната война срещу България. Моля изтрийте статията. Пишете за Аристович.
62
3
 
0
 
! Отговори
Ельоменат преди 6 месеца
Ако някой ми обясни как стига до там ще го призная.
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бай Путин, това и 5 годишните деца го знаят от една година поне. Въпросът е когато наркомана капитулира, краварите дали ще му държат сметка че на техен гръб е забогатял! На нашия Тагаренко дали ще му се търси отговорност, че българско оръжие е в ръцете на талибаните с любезното съдействие на наркомана, което минава през Украйна и стига до талибаните??? Ашколсун машааала...казват турците за такава далавера.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен"Въпреки това българите ще подкрепяме Украйна до края" Говори за себе си.
59
2
 
3
 
! Отговори
#52 преди 6 месеца
До Този, Това е самата истина. Има документи и архиви за това. Казала е също че СССР ще се възстанови до края на първата четвърт на 21-ви век.
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Путин защо му требваше да бие с тояга по кошера?!Сега Олеле,ама те оръжията отиват в терористи и няма контрол.Е кой започна тази лудост да се избиват роднини?!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Помощ вече няма, вундавафе няма, а в Русия всичко има. И не само това, Русия се развива, Русия има промишленост, икономика, сигурност.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Сър ПичукАма оръжията ги продават преди да стигнат до фронта, направо от камионите/влаковете/самолетите/корабите.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въпреки това българите ще подкрепяме Украйна до края
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Осемте най-големи западни донори на оръжия за Украйна, оглавявани от САЩ, обещаха на Украйна оръжия на обща стойност най-малко 84 милиарда евро" ----------------- Да обещаеш не е като да дадеш. И на нас ни обещаха таралясници, но ? имаме?
53
1
 
4
 
! Отговори
русофобобоците пак преди 6 месеца
се разквичаха да обиждат другите трезви хора с копейки и твърдят наивно че над $100 милиарда харизани на урк са похарчени честно за оръжие и др
52
1
 
0
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Би трябвало да е доволен,а не да критикува.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
1 милион умряха в Украйна, нека тежат на военопрестъпника Путин. Русия е ненужна и се разпада
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат "На комунисти не се вярва, а късното dwarf-че им е шефа" Кое от двете? А комунизъм остана само в кибуците в Израел. Кибуц означава комуна. Всички вече са капиталисти.
49
2
 
0
 
! Отговори
Този, преди 6 месеца
...дето слага думи на Ванга в устата да внимава, че и там лъжата жестоко се наказва!
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новият BMW iX1 вътре е по-зле и от лада. Някакви евтини пласмаси копчета за регулиране на седалките, head up дисплея пълна трагедия, всичко скърца вътре ако го натиснеш, всичко евтино. Батерията слаба, три пъти по ниска мощност конски сили от Тесла. Шумоизолацията мизеpна. И за това му искат 65 хиляди евро. В Китай го продават за 52 хиляди, за 3 месеца продажбите са практически нула.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна изчезва от картата на света, Израел започва нов 40 годишен поход за търсене на обетованата земя. Денят наистина е чудесен за човечеството, защото така третата световна война се избягна. Само дано докато евреите си търсят новата обетована земя не хвърлят поглед върху нашата, че както се разоръжихме след безмислената подкрепа за украинските фашисти, просто ще ни прегазят да секунди!