Путин: Оръжия, изпратени на Украйна, попадат при талибаните

Има оръжия, които се оказват в ръцете на организирани престъпни групи
Обновена: 3 ное 2023 21:38 | 3 ное 2023 18:30, Стела Стоянова
181
Путин: Оръжия, изпратени на Украйна, попадат при талибаните
Снимка БГНЕС, архив

Изпратени на Украйна западни оръжия се оказват в Близкия изток и попадат в ръцете на талибаните, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Сега казват - оръжие от Украйна се появява в Близкия изток. Разбира се, че се появява, защото го продават", заяви Путин на среща с новия състав на руската Обществена палата (руски консултативен орган - бел.ред.).

Украйна казва, че контролира строго всички оръжия, които ѝ се доставят, припомня Ройтерс.

Представители на някои западни служби за сигурност обаче изразяват безпокойство и САЩ поискаха от Украйна да направи повече, за да се справи с по-общия въпрос за корупцията, отбелязва Ройтерс.

През юни миналата година генералният секретар на "Интерпол" Юрген Щок предупреди, че някои съвременни оръжия, изпращани за Украйна, може да се озоват в ръцете на организирани престъпни групи.

Доклад за войната в Украйна и незаконната оръжейна търговия, изготвен от организацията "Глобална инициатива срещу транснационалната организирана престъпност", посочи през март, че сега няма значително изтичане на оръжия от зоната на украинския конфликт.

"Всеки прецедент обаче навежда на мисълта по-специално, че ако към този риск не се подходи проактивно и с въображение, когато настоящата война приключи, украинското бойно поле би могло и ще стане нов арсенал на анархията, въоръжавайки всички - от бунтовниците в Африка до гангстерите по улиците на Европа", пише в доклада, предаде БТА.

Осемте най-големи западни донори на оръжия за Украйна, оглавявани от САЩ, обещаха на Украйна оръжия на обща стойност най-малко 84 милиарда евро, според данни на "Института Кил за световна икономика".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: оръжияУкрайнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин се чуди какви глупости да наговори само и само да спре потока оръжие от запада към Украйна. Видно е че путинските глупости не хващат дикиш вчера САЩ обяви нов пакет военна помощ за Украйна от 450 милиона долара.
105
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Сър Пичук Пиши ти! На мен пророчествата на Ванга ми стигат.
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат "Сравняваш транспортирането на хора с оръжие. Всички копейки сте с IQ на стайна температура" Хе хе, а как оръжие родно производство се озова в Украйна, нали не им продавахме оръжие и нямаме нищо с крайна дестинация Украйна. Много ти е плоска пропагандата. А копейки са и украинските стотинки. Ако искаш да обиждаш украинците, аз съм ОК.
103
4
 
4
 
! Отговори
sd преди 6 месеца
правилното е: ако пленим оръжия от Украйна ги даваме на всякакви престъпни групи. недоимперията е мр-ъ-сна по-мийна яма!!!
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България ще бъде с тях само заедно с Русия, ако стане част от нея. Без Русия България няма бъдеще."
101
1
 
4
 
! Отговори
Знае се че преди 6 месеца
Тоя все лъже. Затова не му вярвам.
100
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В разговори с Косторной, баба Ванга нарича Русия закрилница и застъпница. "Не мисля, че бойната част на специалната операция ще продължи дълго време. Процесът на привеждане в ред на Украйна, възстановяването й, почистването й от нацистите, възстановяването на инфраструктурата ще бъде по-дълго. Това е процесът", заключва поророчицата.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ельоминате, то бива бива да си толкова прооост....Та ей сега товари наркомана кораб от Одеса с оръжие , преминава през средата на Черно море стига Турция, оттам го разтоварват, турците си взимат комисионната като го играят каналджи за арабите и готово. Кое е толкова сложно да разбереш бе, изкуфяяял?
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ЕльоменатА как грузинските наемници, биещи се за ВСУ попаднаха в Украйна, а западните наемници?
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вера срещнах един талибан с леопард!
96
7
 
4
 
! Отговори
Руската логика преди 6 месеца
Човек приличащ на Путин, заявява гръмко че Украйна вместо да трепе със западните оръжия окупаторите руснаци ги подарява на талибаните. Зятова човекът приличащ на Путин съвсем справедливо иска от запада след като оръжията не се използват по пледназначението за трепане на руснаци да не се дават на Украйна.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никълъс Кейдж го доставя!
94
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ельоменат "Пак ви питам. Със самолет,, нали нямаха писти вече, с кораб, нали Русия контролира черно море с корабите си, а влакове ли?" Кой каза, че няма писти? Откъде минават зърновозите към Босфора, през новия зърнен коридор? А украинската мафия как продава наркотици и оръжия. Как минава границите? Задаваш детински въпроси, на които отговорите са очевидни.
93
4
 
4
 
! Отговори
от 100 преди 6 месеца
Русия ли контролира Черно море ве, смееешник Ельоменатски? Затова ли украински кораби с жито плуват от Украйна през Босфора? Какво пречи в такива кораби да има и оръжие за изтока, смеееешник?
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само ще кажа:Вагнер и Виктор Бут.....
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 97 Именно веее, изпростяяяял щото Русия контролира Черно море. Сам си отговори на маааалоумния въпрос Ельоменате. Мауахахаххаахахах...то толкова кухоооо същество няма като теб!
90
2
 
4
 
! Отговори
Aaa преди 6 месеца
Еееебати лъжеца!!! Нема такова нагло същество като руснака
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Медведев: Москва и Вашингтон рано или поздно договорятся, а вот "старушки Европы" скоро не будет
88
1
 
4
 
! Отговори
Как попада преди 6 месеца
Руснаците пленяват западно оръжие в Украйна и като не знаят как да го ползват, го предават на Хамас, Хизбула и талибаните! Анадънмо?
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въпросът с Украйна може да се реши достатъчно бързо, за 3 дни, за седмица, в Русия знаят как да стане. Но Киев не е целта. Целта на СВО е друга. Сега западният бюргер си седи доволно пред телевизора и всеки месец идват и му казват - дай 200 евро, за Украйна трябват, и му ги взимат. Целта на СВО е тези 200 евро да станат 500, после 1000, а след това и децата му да се доведат да воюват в същата тази Украйна. Корейската народно-демократична република ще се погрижи за изобилие от снаряди за руската артилерия.