Властите: Пригожин и Уткин са мъртви, канал на "Вагнер" потвърди

Десет души са загинали в самолетната катастрофа
Обновена: 24 авг 2023 07:12 | 24 авг 2023 06:44, Александър Попов
106
Властите: Пригожин и Уткин са мъртви, канал на "Вагнер" потвърди
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на руската наемническа компания "Вагнер" Евгений Пригожин и командирът на компанията Дмитрий Уткин са сред 10-те души, пътували в самолета, който вчера катастрофира северно от Москва, съобщи руската Федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация", цитирана от Ройтерс.

"Росавиация" публикува имената на седем пътници, включително Пригожин и Уткин, и трима членове на екипажа, които според нея са пътували в самолета "Ембраер", разбил се в Тверска област.

На борда са се намирали също Сергей Пропустин, Евгений Макарян, Александър Тотмин, Валерий Чекалов, Николай Матюсеев и трима членове на екипажа: командирът Алексей Левшин, вторият пилот Рустам Каримов, стюардесата Кристина Распопова, посочва ТАСС.

Още по темата
Чекалов е споменаван в санкционните списъци на САЩ като човек, близък до Пригожин.

"Полетът на самолет "Ембраер-135" (EBM-135BJ) е извършен въз основа на разрешение за използване на въздушното пространство, издадено в съответствие с установената процедура", казаха от "Росавиация".

Шефът на руските наемници Евгений Пригожин е мъртъв, съобщи междувременно свързаният с "Вагнер" канал "Сива зона" в "Телеграм".

"Ръководителят на група "Вагнер", Героят на Русия, истинският патриот на своята Родина - Евгений Викторович Пригожин - загина в резултат на действията на предателите на Русия. Дори в ада обаче той ще бъде най-добрият! Слава на Русия!", се казва в публикация в канала.

Бизнес самолетът, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, се разби в снощи в Тверска област. На борда му е имало 10 души, като всички са загинали.

Самолетът е бил собственост на компания "МНТ- Аеро", специализирана в бизнес превози. "Росавиация" разследва катастрофата. По случая е образувано наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт, поясни ТАСС./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е все пак, братушките наистина денацифицират. Утепаха двама нацисти.
70
1
 
3
 
! Отговори
До 76 преди 7 месеца
Хвана ни.Веднага ще си призная какво направих.Така.Значи,първо запалих С-300-тата от гаража и му сложих 2 ракети.Загрях го малко и след това тръгнах към Русия.На границата минах бързо.Стигнах до Тверска област,въпреки липсата на бензин,а след това лично двама американци,шестима поляци и двайсе украинеца ми казаха,че Пригожин ще прелети точно оттам.И съответно аз го свалих с другите русофоби.Дано не ме пратят на съд в Хага след тези ми признания.
69
4
 
9
 
! Отговори
ZдохниVатник преди 7 месеца
Ей,на!Започна се.Целукупния запад убил Пригожин с руско ПВО в центъра на Русия.И войната в Украйна е заради тях.Само Путин седи тихо в ъгълчето на бункера и си рисува кротко с тебеширче.Не човек,а ангелче!Милият той.А те само го обвиняват.
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русофобите се радвате от смъртта на пригожин. Значи вас ви устройва. Е кой тогава го уби отговорете си сами....
67
3
 
6
 
! Отговори
КартофелФюрер преди 7 месеца
Путин с убийството на Уткин направи огромна грешка.Уткин беше един от водачите на руските неонацисти.От днес нататък Путин ще усети тежките времена не само от Украйна,а и от самата Русия.Нека ви говорят каквото си искат,но в Русия в момента и в глобален план има най-много неонацисти и неонацисти организации,които убиват разни по-тъмни руснаци просто за удоволствие.Ще настане страшен смут в Русия.Който не ми вярва нека да следи.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо му е на пригожин да бяга. Не е в негов стил. Който има полза от смъртта му за мен той е подозрителен. Кой има полза. Целокупния Запад.
65
3
 
0
 
! Отговори
Киев преди 7 месеца
Тези частни самолети ги продават без парашути особенно на милионери и мултимилионери, и всички трябва да повярваме, че не са избягали с чужди паспорти в Англия - Лондон с прикачване в Франция или Италия. Ния Ви вярваме !!!!!!!!!!!!
64
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Нещо цялата работа намирисва на инсценировка! Колко лесно да накарат хората да вярват, че големият шеф е мъртъв, а той да си пуши кротко пурата някъде на Карибите под прикритие....
63
5
 
8
 
! Отговори
до мив преди 7 месеца
Каква война?Как си пзоволяваш да изричаш тези думи?Пууттлер ще те издири и ще ти лепне 15 години в тюрмата...
62
6
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 7 месеца
Аз не разбирам американските троLове. Преди месец реваха: "Ама защо Путин не го наказа", "Ама бил олекнал", "Ама не си бил изпълнил обещанието"... Сега реват отново: "Ама защо го наказа?", "Ама защо така".... Няма угодия на козяците!! Ако някой е забравил, да припомня извадка от речта на Путин по телевизията: "Отговорът ще бъде брутален!" Съвсем ясно го каза! Друг е въпросът какъв иdиот може да качи на един самолет цялото си ръководство...
61
4
 
2
 
! Отговори
най вероятно преди 7 месеца
Бил е човек на масоните и за да не ги издаде го премахнаха
60
8
 
10
 
! Отговори
мив преди 7 месеца
До Анонимена в САЩ се раждат само добри, мили, честни хорица! *** се прегледай! Войната е подпалена извън Европа!
59
2
 
21
 
! Отговори
Копейкин преди 7 месеца
Човек и добре да живее, все някога пада от балкона.
58
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пригожин и Уткин на един самолет!? Аматьори. Или някой ни пързаля.
57
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До: 7x Явно Русия е раждала и продъжлава да ражда само чудовища...
56
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин сигурно има нови готвачи. На млади години сменяш жените а на стари години сменяш готвачите.
55
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така става с ,,приятелите " на Русия.Веднъж подарил лй си съвестта си на тази империя на злото.Тя те преследва до края ти.Киста Копейкин добре го знае От ден на ден става все по истеричен в проявите си.Същото важи и за Грубен Градев.Подал ли си веднъж. Загубен си.Я катастрофа.Я паднал от 12 етаж.Коста Копейкин всяка нощ сънува как лети от 12 етаж.
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сори, който беше заложил за падане от висок етаж, загуби.
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин с един куршум уцели два заека Пригожин и Уткин
52
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Последните събития в Русия доказват, че там няма добри и лоши. Всички са лоши. Подобни събития са характерни за други времена или са извън съвремената цивилизация. И трябва да се каже ясно, че всеки, който симпатизира на тези чудовища, е извън съвремената цивилизация. И това не може да продължава безнаказано и без правни последици.