Властите: Пригожин и Уткин са мъртви, канал на "Вагнер" потвърди

Десет души са загинали в самолетната катастрофа
Обновена: 24 авг 2023 07:12 | 24 авг 2023 06:44, Александър Попов
106
Властите: Пригожин и Уткин са мъртви, канал на "Вагнер" потвърди
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на руската наемническа компания "Вагнер" Евгений Пригожин и командирът на компанията Дмитрий Уткин са сред 10-те души, пътували в самолета, който вчера катастрофира северно от Москва, съобщи руската Федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация", цитирана от Ройтерс.

"Росавиация" публикува имената на седем пътници, включително Пригожин и Уткин, и трима членове на екипажа, които според нея са пътували в самолета "Ембраер", разбил се в Тверска област.

На борда са се намирали също Сергей Пропустин, Евгений Макарян, Александър Тотмин, Валерий Чекалов, Николай Матюсеев и трима членове на екипажа: командирът Алексей Левшин, вторият пилот Рустам Каримов, стюардесата Кристина Распопова, посочва ТАСС.

Още по темата
Чекалов е споменаван в санкционните списъци на САЩ като човек, близък до Пригожин.

"Полетът на самолет "Ембраер-135" (EBM-135BJ) е извършен въз основа на разрешение за използване на въздушното пространство, издадено в съответствие с установената процедура", казаха от "Росавиация".

Шефът на руските наемници Евгений Пригожин е мъртъв, съобщи междувременно свързаният с "Вагнер" канал "Сива зона" в "Телеграм".

"Ръководителят на група "Вагнер", Героят на Русия, истинският патриот на своята Родина - Евгений Викторович Пригожин - загина в резултат на действията на предателите на Русия. Дори в ада обаче той ще бъде най-добрият! Слава на Русия!", се казва в публикация в канала.

Бизнес самолетът, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, се разби в снощи в Тверска област. На борда му е имало 10 души, като всички са загинали.

Самолетът е бил собственост на компания "МНТ- Аеро", специализирана в бизнес превози. "Росавиация" разследва катастрофата. По случая е образувано наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт, поясни ТАСС./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: РусияПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уткин, хахаха този е истински Путин!
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Суровикин жив ли е още? Чисткта в кремлин започна. Вече няма да има *инциденти*, ще ликвидират явно.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има неща, които не могат да се простят ...
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изглежда киевският наркокартел отново подготвят атаки по левия бряг на Днепър. По зомбитата на киевската хунта се нанасят артилерийски и въздушни удари, както и удари от FPV дронове. Ако се интересувате как се използват FPV дронове за нанасяне на удари по зомбита и техника, можете да гледате видеото в новинарския Telegram канал "Новости простыми словами / Война на Украине".
7
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
посока Херсон. Зомбинацитата продължават десантните операции. Вчера, след артилерийска подготовка, зомбита на киевския наркокартел се опитаха да кацнат на остров Белогрудный, но част от лодките бяха унищожени от артилерия, останалите се върнаха обратно, след което бяха извършени атаки по огневи позиции на ВС на РФ. Но югозападно от Херсон зомбираната по натовски стандарт биомаса успя да стъпи - на остров Мелки, където оборудва наблюдателен пост под прикритието на артилерия и минохвъргачки.
6
13
 
20
 
! Отговори
Радев преди 8 месеца
Путник изпраща всички неудобни на почивка. Вечна. Това ще е така докато той не им отиде на гости. А времето му наближава. Резервацията му е направена. Очакват го. Чао путник, чао негови привърженици. Ваканцията си започва.
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южнодонецко направление. Времевски район. Зомбитата на киевската хунта продължават с постоянните атаки на юг от Урожайное. Киевският наркокартел се опитва да изтощи отбраняващите се руски части и да пробие линията Приютное Заветное Желание. ВС на РФ успяват бързо да открият зомби-ротациите в горските насаждения на юг и изток от Урожайное, след което ги подлагат на огнево поражение. Системно се атакува и самото селище. В горския пояс край Старомайорское руската артилерия порази склад за боеприпаси и струпвания на зомбитата на киевският наркокартел
4
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бахмут и околностите. На южния фланг на Бахмут, в южните покрайнини на Клещеевка, продължават боевете за контрол над селището. ВС на РФ нанасят артилерийски и въздушни удари по предните опорни пунктове и складове на киевският наркокартел, не позволявайки на зомбираната по натовски стандарт биомаса да се събере в приливна вълна за контраатака. Оцелелите от ударите са пленени. Въпреки това не е възможно напълно да се унищожи биомасата - идват все повече и повече резерви. Освен това зомбинацитата се опитаха да атакуват позициите на ВС на РФ в района на Ягодно на северния фланг на Бахмут, но не ус
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съобщава се за ракетни попадения в местоположението на украинските нацисти в сградата на училището в град Суми. Администрацията, контролирана от Киев, вече започна обичайната развалена плоча за мирно съоръжение. На една от снимките най-щастливите "ученици" в зелени униформи разглеждат последствията от попаденията.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Рогов потвърди смъртта на Пригожин. Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме с Русия", заяви, че достоверни източници са му потвърдили смъртта на Евгений Пригожин при самолетна катастрофа в Тверска област. "Току-що говорих с видни "музиканти". Те потвърждават смъртта на Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин. Царство небесно на новопреставените Божии раби Евгений и Дмитрий, написа лидерът на движението "Ние сме с Русия". Според него информацията му е потвърдена от "видни музиканти", с които е разговарял.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя е котката на Шрьодингер