Кои бяха на борда на самолета с Пригожин?

Шестима са от "Вагнер", трима са били екипаж
Обновена: 24 авг 2023 18:51 | 24 авг 2023 17:00, Стела Стоянова
53
Кои бяха на борда на самолета с Пригожин?
Снимка БГНЕС, архив

Освен Евгений Пригожин, на борда на разбилия се самолет са били дясната му ръка Дмитрий Уткин, още петима от "Вагнер" и трима души екипаж.

Ето какво се знае за тях според данните, събрани от руския сайт "Фонтанка", проекта "Център досие" на критика на Кремъл Михаил Ходорковски и базираната в САЩ частна разследваща организация All Eyes.

Дмитрий Уткин

Дясна ръка на Пригожин, съосновател и командир на "Вагнер", 53-годишен, родом от Свердловска област. Командир на отряд във втора бригада специални сили на военното разузнаване. Подразделението участва в две чеченски войни. Отговаря за военната подготовка на бойците от "Вагнер".

Валерий Чекалов

"Ровър", 47-годишен, родом от Владивосток. Той е един от най-близките приятели на Пригожин. Чекалов е до лидера на "Вагнер" от 2000 г. Занимава се с логистиката на наемническата армия, включително с договорите за хранителни доставки за военните. Отговаря за международните проекти на Пригожин като геоложки проучвания, добив на нефт или селско стопанство. Свръзан е с "Евро Полис" - компания, която сключва изгодна петролна сделка със Сирия, плаща на бойците от "Вагнер" и доставя оръжие. Обект на санкции от страна на САЩ.

Евгений Макарян

"Макар", 38-годишен от Челябинска област. Бившият полицай се присъединява към "Вагнер" през март 2016 г. Участва в щурмови отряд на частната армия в Сирия.

Сергей Пропустин

"Кедър", 44-годишен. Боец е на "Вагнер" от 2015 г. Разузнавач-гранатометчик. Бие се в Чечения. Част е от отряд, от които са избирани много от личните гардове на Пригожин.

Александър Тотмин

"Тот", 31-годишен, родом от Алтайския край. Много активен в Инстаграм, където често публикува свои снимки. По информация на сайта "Миротворец". Тотмин е представлявал интересите на "Вагнер" в Судан. Осъждан е за кражби.

Николай Матусеев

Проектът "Досие център" не успява да открие човек с това име в списъците на "Вагнер". Там фигурира мъж с име Николай Матусевич, който е постъпил в частната армия през януари 2017 г. и е служил в четвърти щурмови отряд в Сирия, предаде БНТ.

Всичко за инцидента с Евгений Пригожин вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Viterbo преди 7 месеца
Как върви контраофанзивата?
41
1
 
0
 
! Отговори
ко преди 7 месеца
"Дясната ръка" Уткин всъщност е баш шефа на бандата.
40
1
 
3
 
! Отговори
ТРЕПИгИ ПУТИНЕ! преди 7 месеца
ПУТИН Е УКРАИНСКИ АГЕНТ.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Май е изгорел само екипажът без пътниците
38
8
 
4
 
! Отговори
Сту преди 7 месеца
На клиповете се вижда, че самолетът пада доста време.Голям кеф, как тея вътре са се гърчили и са пищяли като жени, някои може би са пуснали кафеви балончета от страх докато са чакали, знаейки че нямат шанс.
37
2
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 7 месеца
Някой случайно да е забелязал членове на семействата им да идват опечалени и да дават биологичен материал за ДНК експертиза?
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пригожин: няма нацисти в Украйна, нямаше геноцид в Донбас, всичко беше една лъжа.
35
4
 
5
 
! Отговори
Добре преди 7 месеца
До Анонимен 36 - и коя е правдата??? Кой враг ще бъде разбит? Ще избият целия свят ли? Морзилки ахахахахах
34
6
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 7 месеца
а Нещо за: "Прокуратурата: Снимките от спалнята на Борисов са подправени, няма престъпление. Държавното обвинение прекрати за втори път разследването за кюлчетата и пачките" - без да има 1 изложено в Документите Доказателство, че Снимките са Фалшиви!
33
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вече втора година половин свят се бие срещу Русия, а Русия даже е взела инициативата и мачка нацягите и западните наемници. Превзема нови и нови територии. Каквато и техника да пратят в покрайна няма да помогне. Всичко ще стане на пепел. И така ще бъде, защото руснаците се бият Za Родината и Za Правдата. Силата е V правдата, а V правдата е и пOбедата. Vрагът ще бъде раZбит, пОбедата ще бъде Zа Русия!!!
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най-добре за всички ще е укронацистите и натовските наемници да се предадат. Киевския нацистки режим незабавно да подаде оставка и да даде командването на Кремъл. Освен това ЕС и нато да се разформироват, защото са ненужни тер. организации. Кравария да се раздели на отделни щати. Братушките гарантират световен мир. Честота 129.200 и кажи "Волга".
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На дезертиралите укронацяги дали им водят стаж като не работят? Сигурно след време ще им дадем и пенсии.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много малко хора знаят кои реално са били в този самолет... Всичко може да е една много добра манипулация.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Знаем ги вече защото умните следят телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте с VPN предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru и без VPN различни канали в smotret.tv
28
9
 
8
 
! Отговори
Русофилско разбиране преди 7 месеца
за гамбит. Руснаците ше си подпалят къщата за да изгорят тревата на съседите. Изиграха целия свят, заклевам се.
27
11
 
11
 
! Отговори
ЦРУ в Действие преди 7 месеца
Взривиха го в Отчаят Опит да Разпалят Гражданска Война в Русия! Пореден Провал за ЕвроАтлантите!!
26
6
 
3
 
! Отговори
Версия преди 7 месеца
Пригожин най-вероятно е бил ликвидиран още преди два месеца в Беларус. Сега просто са "доизчистили" останалите от ръководството на Вагнер. " Скорошният" клип на Пригожин в Африка, може и да е стар, архивен клип.
25
4
 
8
 
! Отговори
Карпатски преди 7 месеца
Пиздюхин даде сигнал че за който е тръгнал срещу него няма прошка. Пригожин го направи за смях пред целия свят, а друзята да разпраявят че нямат сестра, няма кой да им повярва. Нарочно е избрано показно убийство за назидание, иначе можеше да стане по 100 други начина. Между другото сега загина двойника на пригожин, истинския беше убит 1 седмица след опита за превратаджийство.
24
12
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Скоро и Зеленски. Това нали е диверсия? Ако е, дуппе да му е яко на Зеленски, ще го попилеят.Ще му правим помен заедно с нашия Боко.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А оргинала путин бил ли е унутри?