Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език

Посланикът на Русия честити 24 май
388
Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език
Снимка: БГНЕС

"Ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език". Това се казва в послание на руския посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова по повод на 24 май Деня на българската азбука и култура.

"Поздравявам ви с нашия общ празник – Деня на cветите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, който в Русия се почита като Ден на славянската писменост и култура.
Православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите на страните ни. Катализаторът за формирането на тази система от традиционни ценности е било създаването на славянска писменост, която е направила възможно предаването от поколение на поколение на изпитани във времето знания, убеждения и ориентири на собствен, разбираем за славяните език", пише тя.

По думите й вярата и езиковата среда до голяма степен определят мирогледа на човек, неговите идеи за добро и зло, правилно и погрешно.

"Затова ни е лесно да се разберем – в крайна сметка, ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език.

Силата на народа е в неговата история и опита на предците – в това отношение България има с какво да се гордее. Нека наследството на светите братя Кирил и Методий и техните ученици – светите Седмочисленици – продължава да дава усещане за опора, да помага за справяне с предизвикателствата и да вдъхва увереност, че в името на една велика цел всички препятствия са преодолими.

Честит празник, честит Ден на славянската писменост и култура!", се казва в посланието на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още по темата: Русия24 майМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радиоактивен облак от Украйна към Европа.
181
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скъсване на дипломатическите атнашеня с Блатная ***.С теникии да прогонил МутроФанова.
180
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
***, кажете честно, имате ли мокри сънища с Митрофанова? Тройка с Путин или малко БДСМ, може би?
179
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Вожда на тази се изложи с картата от 17 век...която ясно показва Украйна...а сега и тя да не изостане се излага....руснаците говорят и пишат на Български...чети м.ааа....поклони се
178
0
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
руските *** дето се правят на Българи са за съд в расия...щ.о .т ги е срам от произхода си
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички лидери на бившите съветски републики от Централна Азия се събраха на 9 май в Москва, за да отпразнуват Деня на победата. Първоначално се очакваше да дойде само един - президентът на Киргизстан Садир Жапаров - като "главен гост". На другите дори не са били изпратени покани, както потвърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. През 2022 г. никой от тях не дойде в Москва за същия празник.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хора, не са виновни нито руския посланник, нито американския. Нашите са виновни. Всяка държава с пари си търси шпиони и жертви. Е, те ли са виновни за продажниците.
175
2
 
15
 
! Отговори
Българи преди 11 месеца
Не ленче...вие говорите Български. Не разбра ли, че немате нищо общо с България и Българите. Когато България е съществувала ...вие още не сте знаели к.в.и сте....а да не говорим за Стара Велика България...щ.о.т.о знаете че мнооого от териториите ви са били Български. А.й.д.е беегай в сибир....за друго не ставаш!!!
174
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Щом Украйна не може повече да се бие сама, ние българите сме готови да отидем в Украйна България да изпрати войски и да се бием за демокрацията, но няма да позволим на Путин да спечели. Защото Украйна се бие за демокрацията в Европа, а ние българите сме евроатлантици и сме готови да се бием до последния българин за евроатлантизма.
173
1
 
3
 
! Отговори
Споко! преди 11 месеца
Споко, британските войски са готови "да предотвратят руска инвазия" в европейска страна. Това е заявила премиерът на Естония Кая Калас пред The ​​Daily Telegraph, цитират Sky News и "Фокус". Нема да се плашите от Путин, британските войски ще го метнат без проблем, с такива готини униформи с шлемове и тъмни очила руснаците само като ги видят и ще се разбягат. Кая Калас заяви, че това може да помогне за възпиране на всяка потенциална руска инвазия, защото Владимир Путин ще разбере, че "тук не можете да спечелите". Миста Путин, зис агрешън вил нот стенд, вил нот стенд, миста Путин!
172
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руският е гаден и дразнещ език.
171
17
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
Митрофанова е добър човек.
170
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите мразим рашисстите дето убухте дядовците ни в първата световна война за Добруджа.
169
3
 
19
 
! Отговори
Ааааа преди 11 месеца
Сетила се Мара,да се побара.Смязаха България и хората,източиха я от всякъде,разбиха икономиката,ония плешив дядка се гавреше с Кирил и Методий,а сега сме говорили на един език.Късно е либе за китка.Кака се ожени.Свобода за Украйна.
168
3
 
24
 
! Отговори
До 186 преди 11 месеца
Ей стокхолмски синдром, на русия сме се изплатили в пъти!!! Не дължим никой нищому, ако искаш да те спасяват руснаци ти предлагам да отидеш в сибир и да си заклещиш *** в някоя външна тоалетна!
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до ей - еми от могъщество бе! Зер много ти разбира главата от мужишко могъщество?
166
3
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 месеца
Тя знае ли от кога празнуват Деня на cветите братя Кирил и Методий ? Защото ние знаем нещо ! ! ! Може да и припомним !
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Е? - е, българския народ едва ли! Виж, няколко хиляди маргинализирани белоглави "орли" дето ги гони деменцията - по скоро!
164
1
 
16
 
! Отговори
иван преди 11 месеца
До АнонименС открит лист ходихме в Свиленград. Ти луд ли си бре. За каква свобода сънуваш. Днес е свобода - пътуваш където ти душа иска.
163
1
 
17
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 месеца
До Анонимен 176 - ТлъCтата тьотка дето ви гали презрително по сведените робски главици пред МОЧ-а така ли я знаете - като "..Нейно превъзходителство.."?! Мале, тогава за идола си - военопрестъпника Вова сигурно като за "..Негово безкрайно Всемогъщество.." говорите, а?