Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език

Посланикът на Русия честити 24 май
388
Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език
Снимка: БГНЕС

"Ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език". Това се казва в послание на руския посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова по повод на 24 май Деня на българската азбука и култура.

"Поздравявам ви с нашия общ празник – Деня на cветите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, който в Русия се почита като Ден на славянската писменост и култура.
Православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите на страните ни. Катализаторът за формирането на тази система от традиционни ценности е било създаването на славянска писменост, която е направила възможно предаването от поколение на поколение на изпитани във времето знания, убеждения и ориентири на собствен, разбираем за славяните език", пише тя.

По думите й вярата и езиковата среда до голяма степен определят мирогледа на човек, неговите идеи за добро и зло, правилно и погрешно.

"Затова ни е лесно да се разберем – в крайна сметка, ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език.

Силата на народа е в неговата история и опита на предците – в това отношение България има с какво да се гордее. Нека наследството на светите братя Кирил и Методий и техните ученици – светите Седмочисленици – продължава да дава усещане за опора, да помага за справяне с предизвикателствата и да вдъхва увереност, че в името на една велика цел всички препятствия са преодолими.

Честит празник, честит Ден на славянската писменост и култура!", се казва в посланието на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още по темата: Русия24 майМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
3
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Много й личи че не иска в сибир....иска Евро!!! Какъв патриотизъм....но следва примерите на кремъл!!!
201
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Иван Здравствуй Иван,я тоже хочу учится гаварит по руски.
200
1
 
11
 
! Отговори
До абе преди 10 месеца
Че Путин уважи ли го? Той го честити на Македония.
199
16
 
8
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Защо Байдън или некой от другите от ЕС не се сети да уважи празника ни???? А само руснаците. Къде прочетохте, когато толкоз държите че сме ограмотили източния свят да видяхте уваважение. Няма къде. Те искат да сме маса на латиница. Браво на Русия.
198
5
 
12
 
! Отговори
До Минко преди 10 месеца
Ама се подмокряш като си представиш тройка с Митрофанова, Путин и Лавров. Ах палавник такъв. А ако се включи и Рогозин, направо ще ти стане за първи път от 50 години.
197
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименРадияция ли,искам да знам
196
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Кагда я бъйл 7 годишнъй маю мама записалъй на руский язъйк. Я учил руский да 12 класов и он много леснъй пачему ние гаварим на йедин язъйк.
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"На форума на ЕИС вчера, Путин, Лукашенко, Токаев и Жапаров дойдоха от Зарядие до Кремъл на неформален обяд в общ микробус." - цъфнали и вързали, за тва София е пълна с образовани руснаци и белоруси бягащи от клептократите в техните родини и с казаци и киргизи евтина работна ръка по ресторантите за бързо хранене.
194
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Това не е вярно, тов. Митрофановна!
193
1
 
8
 
! Отговори
Хохохо преди 10 месеца
масковите само и само да се пишат славяни приеха Българската книжнина...нооооо науката доказа че са всичко друго но НЕ и славяни
192
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сега не разбрах на руски ли говорим или те на български а според тяхното джуже на македонски.
191
4
 
4
 
! Отговори
Петко преди 10 месеца
Аз много люблю Расия и говорю отлична на руский язик. Дори имамь многоя приятелюй руснаций и гаварит всякой ден на тях. Ани казали что мой руский много харашо.
190
4
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
От пасолството на улица Герои на Украйна са се въzбyдuли...хахаха водкаааа и диктовка
189
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма как да мочаш все срещу държава, която те спасява във време на война. САЩ и партньорите им са паррньори само в мирно време. Във война са за други държави. В геостратегически интереси биха били за Турция.
188
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Премьер Грузии на упреки, почему Тбилиси не хочет в ЕС, заявил, что его страна не хочет войны с Россией.
187
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 месеца
Аз затова си пиша в СВто че владея отлично руский наред с другите езици.
186
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Факт! Слава на България и Русия! <333
185
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спустя менее 1,5 лет после начала СВО бывший лидер европейской экономики, впал сначала в стагнацию, а затем и в рецессию. Рецессия по факту в Германии началась еще раньше, просто манипуляция со статистикой позволяла некоторое время делать вид, что это только лишь стагнация.
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На форума на ЕИС вчера, Путин, Лукашенко, Токаев и Жапаров дойдоха от Зарядие до Кремъл на неформален обяд в общ микробус.
183
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре де, Русия няма никакво влияние тук в момента. Спряни са полети, хора, доставки, бизнес, банкови преводи и всичко. И пак поне 50 процента харесват руснаците. Има около 30 дето им е все тая, на където е вятъра и едва 20 за САЩ. Чо всички тв. е антируска политика. Защо, тогаз народа си харесва Русия. Всички сме измислени. Или някой тук са на хранилки за пари. Българинът е известен с любовта към парите, а не към справедливостта и каузите. Прочете пак Алеко и ще видите, че нищо не е мръднало.