Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език

Посланикът на Русия честити 24 май
388
Митрофанова: Въпреки сложната ситуация българи и руснаци говорят на един език
Снимка: БГНЕС

"Ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език". Това се казва в послание на руския посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова по повод на 24 май Деня на българската азбука и култура.

"Поздравявам ви с нашия общ празник – Деня на cветите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и славянската книжовност, който в Русия се почита като Ден на славянската писменост и култура.
Православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите на страните ни. Катализаторът за формирането на тази система от традиционни ценности е било създаването на славянска писменост, която е направила възможно предаването от поколение на поколение на изпитани във времето знания, убеждения и ориентири на собствен, разбираем за славяните език", пише тя.

По думите й вярата и езиковата среда до голяма степен определят мирогледа на човек, неговите идеи за добро и зло, правилно и погрешно.

"Затова ни е лесно да се разберем – в крайна сметка, ако извадим политическата обстановка и сложността на настоящия момент, руският и българският народи продължават да говорят практически на един език.

Силата на народа е в неговата история и опита на предците – в това отношение България има с какво да се гордее. Нека наследството на светите братя Кирил и Методий и техните ученици – светите Седмочисленици – продължава да дава усещане за опора, да помага за справяне с предизвикателствата и да вдъхва увереност, че в името на една велика цел всички препятствия са преодолими.

Честит празник, честит Ден на славянската писменост и култура!", се казва в посланието на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още по темата: Русия24 майМитрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
22
 
5
 
! Отговори
Е? преди 11 месеца
Българският народ е с Русия! Не може да промените това козяци! Драскайте си тука...ааахахаха
161
2
 
9
 
! Отговори
алина преди 11 месеца
До Анониментьотката пак се е объркала
160
2
 
16
 
! Отговори
Германец преди 11 месеца
"най-голямата и мощна страна в света" -- Xaxaxaxaxa :)
159
3
 
15
 
! Отговори
до ей преди 11 месеца
Е като е толкоз мощна какво прави 10 месеца да се бие с Украйна за един град с размера на Кърджали хахахаха
158
3
 
12
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 месеца
Та "поздравлението" на Тлъcтата Тьотя звучи като - абе, от мен да мине, имате там някъв празник. Ние по друг начин го знаем, ама айде! Как и се е откъснало от сърцето, не е ясно.
157
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зная много добре и двата езика и за мен е абсолютно ясно, че имат общ корен.
156
3
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 месеца
А най интересно е как българските *** се гърчат опитвайки се да преглътнат и да "обяснят" руската "позиция"! Накрая сичките дружно ще се признаят за македонци!
155
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато Украйна си върне земите, изучаването на български език трябва да се възстанови.
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Честит 24 май на всички, които пишат с нашата азбука!
153
2
 
2
 
! Отговори
До Дам преди 11 месеца
И това е нормално. Големите си гонят интересите. В безкрайната световна история има толкоз битки и интереси, че точно България ще се спомене толкоз, колкото и Люксвнбург в нашата.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде са таврийските българи?
151
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
НЕ Е ВЯРНО!
150
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къде е Волжска България? Кой забранява българския език в незаконно окупираните украински земи?
149
1
 
1
 
! Отговори
До Дам преди 11 месеца
Човече и в никой турски или европейски, да не говорим за извън континента не се споменава Това трябва да ти говори какъв "огромен" фактор е България в света. И преди, и сега. Виж, в македонските се споменава непрекъснато, ама с негативизъм. Демек, България в фактор за Македония, но и за нишо друго.
148
2
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 месеца
Ъхъ, на македонски! Така каза Другаря Путин!
147
3
 
6
 
! Отговори
До долу преди 11 месеца
Е, след като им го дадохте, защо не си отстоявате езика и културата, а стигнахте до там, че да забранявате руските класици писали на българската азбука. Кой забранява четива писани на азбуката му?
146
9
 
16
 
! Отговори
Дам преди 11 месеца
Абсолютно в нито един руски учебник не се споменава България за НИЩО! Имам приятели от Русия учили до 5-7 клас преди да дойдат в Бг, всички казват, че за България са знаели само за Стоичков и ТОВА Е. НИЩИЧКО друго! Така че тия извратени русофилници тука не знаят какво бълнуват изобщо.
145
15
 
9
 
! Отговори
паф преди 11 месеца
благодарим Ви, Ваше Превъзходителство, българския народ няма никога да забрави братушките, много от които дадоха живота си да я има нашата България!
144
8
 
7
 
! Отговори
Нео преди 11 месеца
Мутрофанова, ще ти го кажа на разбираем за теб език: да пошла ты ...
143
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Досега да съм я изгонил Митрофанова няколко пъти. Още преди да влезне в обяснителен и извинителен режим след поредните антибългарски провокации на Кремъл.