Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар

Тя не е унищожена според представители на САЩ
17 май 2023 07:50, Елка Василева
411
Системата “Пейтриът” в Украйна вероятно повредена от руски удар
Снимка: архив, БГНЕС

Произведена в САЩ система за противодействие на ракетни атаки "Пейтриът”, която се използва от Украйна, вероятно е пострадала от руски удар, заявиха двама  представители на САЩ, допълвайки, че не изглежда да е била унищожена, предаде Ройтерс.

Още по темата
Системата "Пейтриът" е една от сложните системи за противовъздушна отбрана, доставена от Запада, за да помогне на Украйна да отблъсне руските  въздушни удари, насочена срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна,  енергийни съоръжения и други.

Американски служител, говорещ при условие за анонимност и позовавал се на първоначална информация, заяви, че Вашингтон и Киев вече са разговаряли за най-добрия начин за възстановяване на системата и на този етап не изглежда, че системата ще трябва да бъде изваждана от Украйна.

Служителят добави, че Съединените щати в близките дни ще имат повече яснота по въпроса и информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на отбраната заяви вчера,  че е унищожило построена от САЩ система за противоракетна отбрана “Пейтриът” с "хиперзвукова" ракета "Кинжал" при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът засега не дава коментар, отбелязва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
1
 
3
 
! Отговори
бай толстой преди 11 месеца
Това прилича на оправданието-Бе не ме таковаха изодзади,само малко ми го сложиха няколко пъти.Най-много се лъже на война.Ясно е ,че оръжие от миналия век не може да се бори с оръжие от този-трябва дасидебил,за да не го схванеш.
358
1
 
3
 
! Отговори
системата е за скраб преди 11 месеца
айде и вие при нея
357
1
 
4
 
! Отговори
повреден ви е малкия преди 11 месеца
мозък на вас краварите, направо си е за *** тая система, и вие след нея всичките англосаксите.
356
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Какво има пък да усукват американците. Вчера циркулираше видео как от едната пускова установка излитат ракети и една от тях дефектите и уврежда канала. Продължава да оперира с останалите 7, т.е. разполага с 28, а не с 32 ракети. Според американците установката подлежи на ремонт на място. Виж с кинжалите става интересно, явно има проблем щом арестуваха създателите им.
355
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
краварите се усукват лъжат мажат но истината не могат да кажат ,какво значи повредена и на дете му е ясно ракета това не е граната
354
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Пейтриъта не струва милиард единият, а трилион.
353
10
 
6
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
Русия има мега ултра хипер супер бърза тротинетка на въглища. Като я запаля и само за две години съм в Кремъл
352
1
 
4
 
! Отговори
Арестувана еРазветка преди 11 месеца
Службите на Укр система за сигурност веднага сутринта след като 20-та руски ракети посетиха единственно складовете им с бомби,снаряди и Гешевки (нов вид бомба).Както блогърите показаха развъртането на екслозиите което само ако бъде треснат един сандък след него по геометрична прогресия се дънят верижно всиките останали и казаното че само 2-3 укр са леко ранени се доказва че руснаците са получили инфо.Сутринта служителка на УКР службите пращала на руснаци Джпиес кодове на хангарите бе арестувана.
351
1
 
5
 
! Отговори
Разпран Русуфил преди 11 месеца
С Кинжал ме порят ей
350
2
 
6
 
! Отговори
Укретенски подигравк преди 11 месеца
Украинските кретеноидални капутерасти се подиграват на Западния алианс, Ски ги какви ги мелята Юрий Игнат изключи възможността руска ракета "Кинжал" да е поразила украинска система "Пейтриът"; докато двама специялисти казват че най вероятно е повредена, но не унищожена" Къде е подигравката? подигравката е че руснаците ще закачат системата патриот под някой як Хелипоктер и ще я закарат в Донецк, прекопаят, преоборудват и ще започнат да патриотат УКРасените бродерии в Украина
349
4
 
20
 
! Отговори
Mda преди 11 месеца
Ако не беше истина досега да са показали 100 пъти установката за да разобличат руснаците , ама явно кинжала я е потрошил до неузнаваемост !
348
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Направо си е истина, защо всички се правят на луди
347
0
 
10
 
! Отговори
Ше я изчукам преди 11 месеца
Леко е одраскана само боята
346
8
 
10
 
! Отговори
Украинец преди 11 месеца
Никой не харесва Зеленски,ама ни е страх.
345
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Бобка, различавай фентъзи от фактология, особено когато разчиташ единствено на руска пропаганда, за да си набавяш информация.
344
13
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Руските фашисти бяха в околностите на Киев първата седмица от войната. От тогава до днес са в отстъпление. Задържаха се повече около Бахмут, но и там започват да губят позиции. Признават го и руските ти вождове, чиито медии следиш.
343
14
 
10
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Българин "И тройно хипермегагигазвукови ракети да имат руснаците, не са им помогнали досега, няма да им помогнат и занапред." С какво смяташ че гръмнаха склада с толкова боеприпаси че изглеждаше като ядрена гъба оня ден. А да и в склада имаше МикроБритански снаряди с обеднен Уран при което се увеличи рдиологичния фон сега вятъра отнася облака към Полша Свежа Демократична Радиация за Десерт. Повече ябълки от Полша няма да купувам...
342
2
 
8
 
! Отговори
Пичове, преди 11 месеца
патакламата се води на усраинска територия. Факти, фактиииииии!.....
341
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Анонимен "Бобчо няма как ракета да прави зиг-заг на хипер висока скорост." Ак можеш обясни го по-добре Брр Добре Ракетата поменя курса си с 0,5 градуса за 2 секунди - променя ли се и с колко КМ точката на прехват очаквана примерно след 300км след това ракетата променя с 0,4 градуса НАГОРЕ - измерването показва ще ще прехвърли целта но пак точката на прехват отива на колко КМ и в коя посока след това -0.6 градуса(надолу) 0.5 на ляво ... ЗИГ ЗАГ - Тука има Тука нема Нервна криза за компютъра
340
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До Българин Сериозно ами покажи ги тези сателитни снимки Разбираш ли Линията на съприкосновение в момента е над 1000км , 250км е морска граница а потенциалната до западен Беларус е още поне 1000км и това е груба сметка. ВСУ са превзели 5 кв км... от началото а дали е започнало контранастъпление.